Herlige Toscana med den fantastiske øya Elba!

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad:

 

 

Ny sykkeltur med ZU4’r – i Toscana og på øya Elba

Våren 2019 drar igjen ZU4’R, i samarbeid med Expa, på aktiv tur i Italia! Alle som er glad i aktivitet kan delta, denne gang er det frodige Toscana og vakre Elba som står på programmet.

Denne sykkelturen favner alle; både de som ikke har syklet ute og bare har spinning eller annen trening i bunnen, til den mer erfarne syklist. Dette er ikke en treningsleir, men en aktiv ferie hvor det legges inn ekstraturer for de som ønsker og vil mer.
Følgebil med teknisk assistanse kan ta deg opp bakker ved behov og vi instruerer i bruk av sykkel.

Sykkeltur i Toscana og på øya Elba

Kjapt om turen

Våren 2019 inviterer ZU4’r-guttene på et nytt spennende eventyr i Italia.

På denne turen får vi med oss store deler av den vakre øya Elba. Vi i Expa opplever Elba som en blanding av Karibien, Madeira og Mallorca, og blir like fasinert hver gang vi tar turen dit.

Etter to netter på øya tar vi fergen tilbake til flotte Toscana med de spesielle og koselige byene Volterra og Massa Marittima. Vi krysser Toscana fra sør til nord, og avslutter turen på det helt unike stedet Borgo Giusto i nord-Toscana.
En tur helt utenfor allfarvei. Borgo Giusto byr på en spesiell atmosfære med alle sine små middelalderhus som sammen danner et hotell. Se dagsprogrammet for flere detaljer om turen.

Se video fra en tidligere Toscana / Elba-sykkeltur her:

Dato for turen

21. mai – 28. mai 2019.

Bosted – flere netter på samme hotell

Vi vil bo på hyggelige, gjerne mindre hotell, der vi som oftest har booket de fleste rommene på hotellet. Hotellene er 3-4 stjerners med bra standard – vi legger vekt på atmosfære, beliggenhet og at hotellet har et bra kjøkken.
Mat & vin er som alltid viktig når vi er på tur!

På Elba bor vi to netter på samme hotell. De siste to nettene bor vi på Borgo Giusto, et unikt sted i nord-Toscana. En bitteliten middelalderby hvor alle husene henger sammen og som sammen danner et flott hotell med fantastisk beliggenhet og en herlig atmosfære.

Den røde markeringen viser hvor i Italia regionen Toscana og øyen Elba er. Trykk på bildet for å se større versjon.

Måltider

Alle frokoster inntas på respektive hotell før vi sykler av gårde på dagens etappe. Vi spiser felles lunsj i løpet av dagen. Etter lunsj kan det hende vi fortsetter på forskjellige veier med tanke på tempo og antall kilometer.
Middagene på kveldene er alltid et høydepunkt, det samme gjelder også sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon.

I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag med vin – alle dager, altså ‘all inclusive’. Se øvrige detaljer i dagsprogrammet.

Har du en intoleranse skriver du dette i kommentarfeltet. Vår opplevelse er at stedene vi benytter på våre turer er flinke til å ta hensyn til forskjellige intoleranser.

Hvem passer denne turen for?

Turen er sykkelmessig lagt opp til at du må ha syklet litt på forhånd.

Som på alle våre turer trenger en ikke være elitesyklist for å delta – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som vi skal kose oss! Både Elba og Toscana er relativt kupert med høydeforskjeller på opp til 500 meter.

Vi har satt en øvre grense på maks 40 deltagere. Normalt deler vi gruppen i to eller tre mindre grupper der en sykler i det tempoet som passer gruppene for å kunne nyte turen. De dagene vi ankommer hotellet i god tid før middag, arrangerer vi ofte en ekstra sykkeltur for de som har flere krefter i bena, og som ønsker å sykle i et litt høyere tempo.

På denne turen har vi som oftest mulighet til å allerede etter lunsj velge mellom to forskjellige løyper. Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen.

Vår konklusjon er altså at om du er glad i fysisk aktivitet og i tilegg setter stor pris på spennende lokal mat og vin, samt ønsker nye vennskap – ja da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på våre turer!

Sykkeltur med ZU4'r - i Toscana og på øya Elba

Egen følgebil

Vi har alltid følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet. Det vil evt. bli fakturert for tilleggsutstyr / oppgradert sykkel etc. Mange av våre kunder har blitt så fornøyde med sine sykler at de kjøper de med seg hjem. Syklene vi benytter er maks ett år gamle.

Racersykler

Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105 eller Ultegra/Sram Force). Alle sykler er helt nye (maks 1 år) og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34.

Du har evt. mulighet til å velge en toppracer med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen (Euro 120,- per sykkel for hele perioden).
Evt. oppgradering av sykkelen faktureres i forkant av turen.

Hybridsykler

Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Hybridsyklene er en god del tyngre enn en racersykkel. Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer. Vi anbefaler med andre ord racersykler fremfor hybridsykler.

El-sykler

Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel. For et tillegg i prisen på Euro 130,- per sykkel per uke kan vi tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten.
El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende.

Pedaler

Du velger hvilken type pedaler du ønsker å benytte på sykkelen ved påmelding. Det er imidlertid viktig at pedalene samstemmer med dine egne sykkelsko. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Dersom du ønsker andre type pedaler enn de vi kan tilby (se detaljer i påmeldingsskjemaet) må du ta med disse selv.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring mot evt. skade på sykkel for 30,- Euro for hele leieperioden. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Sykkeltur på Elba

Dagsprogram

Dagsprogrammet finner du på denne linken, her vil du også finne ruteinfo dag for dag – print gjerne ut og ta med på turen.
NB! Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Flyinformasjon

Denne turen er først og fremst med avgang fra Evenes. Ønsker du avreise fra annet sted i landet så ta kontakt med oss på info@expa.no, så hjelper vi deg med det.

Vi flyr med Norwegian til følgende tider:

21. mai 2019 

Evenes –  Pisa / kl. 11:05 – 16:25 (bytte av fly i Oslo)

28. mai 2019 

Pisa – Evenenes / kl. 17:05 – 22:40 (bytte av fly i Oslo)

Flybilletter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise. Det er det enkelte flyselskapet som avgjør hvor mye bagasjevekt per person som er tillatt.

Pris

Totaltpris: NOK 18.190,- per person.
NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,70 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke/redusere totalprisen.

”Alt” er inkludert, som f.eks. fly (ut fra Evenes), del i dobbeltrom, helpensjon med drikke, leie av supre sykler (leie av hjelm og drikkeflaske inngår), følgebil med teknisk assistanse og topp motiverte reiseledere fra Expa, samt representanter fra våre italienske samarbeidspartnere.

 • Første innbetaling på NOK 3.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. NB! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
 • Andre delbetaling på NOK 3.000,- forfaller 10.01.2019. Faktura sendes via mail. NB! Dersom påmelding skjer etter 10.01.19 vil 1. og 2. delbetaling bli fakturert på samme faktura.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca 45 dager før avgang. Faktura sendes via mail.

Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.300,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

I prisen inngår:
 • Fly t/r Evenes – Pisa (via Oslo)
 • Busstransfer iht program.
 • Fergebillett t/r Elba iht program.
 • Bagasjetransport mellom hotellene iht program.
 • Følgebil iht program.
 • Leie av sykkel i 7 dager. Landeveissykkel / Hybrid. Hjelm / drikkeflaske inngår.
 • Overnatting – del i dobbeltrom / leilighet.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj alle dager, med unntak av dag 7 (se program).
 • Middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egne skandinavisk representant fra Expa AS – som vil gjøre sitt absolutt ytterste for å skape en minnerik tur.

I prisen inngår ikke:

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Lunsjen dag 7, se program.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.
 • Evt. el-sykkel eller oppgradering av racersykkel.
 • Evt. sykkelforsikring.

Betalingsvilkår

Våre betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Sykkeltur full med opplevelser i Toscana og på øya Elba

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du ev kan ha på når du sykler.
NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som håndbagasje på flyet. 

Vask av klær: Som oftest vasker vi selv sykkelklærne våre i vasken på hotellet. Noen av hotellene tilbyr også vask over natten.

Forslag til utstyrsliste:

 • Sykkelbukser kort x 2.
 • Sykkelgenser x 2.
 • Lett sykkel vest (veldig praktisk om morgenen).
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Solbriller.
 • Vind / regnjakke for sykling.
 • Sykkelsko.
 •  Lue.
 • Badetøy / håndkle.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Sko til kveldene.
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj / piknik.
 • Vaskepulver til håndvask av klær.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Vi anbefaler helårs reiseforsikring. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Flybillettene sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.
Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første og andre delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å oppleve Toscana & Elba sammen med deg!

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 personer, max antall er 40 personer. Nedre aldersgrense er 12 år.

Guider på denne turen er Bjørn Tore og Ronny.

Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Sykkeltur i Toscana

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Bjørn Tore Woll på telefon 928 40 462  / bt@expa.no.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF