Liker du å sykle?

– bli med oss til Mallorca!

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad:

Prosjekt: Sykkelveien til Mallorca 2019

Veien til Mallorca 2019

Kjapt om turen

Vi går inn i vårt fjerde prosjektår med Veien til Mallorca (VTM). Mallorcagjengen har blitt et begrep innenfor det lokale sykkel­miljøet, med sunne verdier og med en treningskultur der gamle og nye Mallorcagjengere møtes. VTM 2019 blir intet unntak. Vi fortsetter med hyggelige samlinger, både lokalt og fjernt, for å vedlikeholde, forbedre eller lære seg hvordan bruke landeveis­ sykling som treningsmetode.

Offisiell start på prosjektet blir 1. september, med bli­kjent­kickoff og en kort fellesøkt for å markere begynnelsen på et nytt kapittel i VTM­-eventyret. Treningsperioden på åtte måneder frem mot Mallorcaturen i mai er tilrettelagt slik at både nybegynnere og erfarne skal kunne jobbe jevnt og målrettet mot å utvikle egne sykkelegenskaper. Gruppedynamikken, lang erfaring og faglig kompetanse er våre metoder for å holde din motivasjon oppe i løpet av treningsperioden.

Målgruppe

Alle som enten liker å sykle, eller ønsker å lære seg å sykle på landeveissykkel er velkommen til å delta. Vi sykler for å ha det gøy sammen, i en uhøytidelig atmosfære uten prestasjonspress. Du vil bli fulgt godt opp på flere arenaer, og derfor kan dette prosjektet passe deg som ikke får til en kontinuitet i treningsarbeidet. Vi skal vise deg at trening ikke bare er nasjonale anbefalinger, men noe man gjør fordi man vil!

Du bør være motivert og villig til å bidra i gruppen på en positiv måte. En variert sammensetning av delta­kere setter et verdifullt preg på Mallorcagjengen.
Tandemsyklister og solosyklister skal jobbe for hverandre i trygge omgivelser også i 2018/2019.

Sykkeltur på Mallorca

Destinasjon

Denne gangen blir Alcúdia vår basestasjon for utflukter rundt om­kring på Mallorca. Denne byen nordøst på øya er et flott utgangs­punkt for å oppleve Mallorca. Det blir noen nye reisemål underveis, men vi holder på noen av de gode, gamle, som for eksempel Sa Colobra. Her har du også gamlebyen fra 1300­-tallet hvor man kan ta en spasertur på kvelden etter sykkeltur tidligere på dagen.
Med 60 kilometer fra Palma flyplass og en motorvei i luftlinje tar det ikke lange tiden med transfer til og fra flyplassen.

Tidspunkt

Avreise er satt til 04. mai 2019, og hjemreise 11. mai 2019. Dette gir oss mulighet for mange kilometer på sykkel. Prosjektperioden går fra 01. september 2018 til 11. mai 2019.

Flytider

04. mai 2019

Oslo Gardermoen – Palma / DY1736 / kl. 08:40 – 12:10

11. mai 2019

Palma – Oslo Gardermoen / DY1737 / kl. 12:50 – 16:25

Treningsperioden

For at vi skal sørge for en god utvikling av deg som syklist, vil det bli utarbeidet en periodisert treningsplan for å gi deg systematikk i treningsarbeidet. Utover dette blir det laget styrkeprogrammer med ukentlig oppfølging eksklusivt for deltakerne.
Dette opplegget varer fra oktober’18 til mars’19. Vi holder på utetreningen gjennom hele året, men tilpasser treningsmetoden avhengig av vær. Det kan være alt fra sykkelturer, gåturer med sekk og lette jogge­turer / bakkeløp. Denne variasjonen gjør deg ytterligere herdet mot skader, og gir deg en økt generell styrke.

Dersom du ønsker å bli medlem på Fokus Trening får du ytterligere gruppetimer. Mandagstimen til Rune Jensen, onsdagsspinningen til Monica og mobilitetstimen til Kenneth samme dag, har vært særlig godt besøkte timer blant deltakerne.

Distansen på fellesturene vil være økende utover høsten, og til­passes hver enkelts forutsetninger med inndeling i grupper etter behov. Vi opplever at disse fellesturene er viktig både for rytteren og gruppen, og derfor oppfordres det sterkt til å bli med her.

Bli med Fokus Trening og Expa til Mallorca

Utstyr

Det er en forutsetning at deltakerne har tilgang til egen landeveissykkel / racer. Om du ikke har dette, er vi behjelpelige med å finne en som passer ditt bruksområde. Vi har vårt eget teamtøy av merket Bioracer.

Sted

Fokus Trening vil være vår basestasjon. Det er her vi møtes før langturer om ikke annet er avtalt, og det er her vi tilbyr innendør­strening. Vårt studio er nylig blitt oppgradert, og inneholder alt som skal til for å utvikle deg som syklist utover utesyklingen.

Lederteam

Erik Holme, Rune Holtze Jensen og Kenneth Busch står igjen sammen for å gi deg mest mulig utbytte av prosjektet.

Pris

Totalpris: kr 15.400,- per person. 

Påmelding og innbetaling går gjennom EXPA AS slik at deltakerne er dekket av Reisegarantifondet. Et depositum (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden) på kr 3000,­ vil bli fakturert kort tid etter påmelding.
Resterende beløp blir fakturert i to avdrag:

 • Første innbetaling på NOK 3.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail.
  NB! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
 • Andre delbetaling på NOK 3.000,- forfaller 10.01.2019. Faktura sendes via mail.
  NB! Dersom påmelding skjer etter 10.01.19 vil 1. og 2. delbetaling bli fakturert på samme faktura.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca 45 dager før avgang. Faktura sendes via mail.

NB! Påmeldingsfrist er 30. august 2018!

Betalingsvilkår

Våre betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Hva inngår / inngår ikke i prisen

Dette inngår i pakken:

 • 7 overnattinger i dobbeltrom på hotell med halvpensjon.
 • Fly tur/retur.
 • Følgebil på Mallorca.
 • Leie av sykkel inkl. forsikring under oppholdet på Mallorca.
 • Test og retest av laktatprofil og kjørestyrke.
 • Periodisert 8 mnd. treningsplan.
 • Styrkeprogrammer m/ ukentlig oppfølging i studio.
 • Fellestreninger ute og inne.
 • Spesialpris på treningsabonnement ved Fokus Trening.
 • Gode tilbud på treningsprodukter.

Dette inngår ikke i prisen:

 • Enkeltrom (ekstra 255,- per natt).
 • Apartment (2 rom og kjøkkenhjørne, ekstra 55,- kr per natt)
 • Apartment singel (90,- kr i tillegg til singelromstillegget per natt)
 • DI2 gir sykkel: 600,- kr for hele uken

Opplev Mallorca fra sykkelsetet

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Vi anbefaler helårs reiseforsikring. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Flybillettene sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.
Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første og andre delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å oppleve VTM 2019 sammen med deg!

Tren med Fokus Trening og bli med til Mallorca i mai 2019

Spørsmål?

For mer informasjon, ta kontakt med Kenneth på kenneth@bedrehjerter.no eller Erik på erik@fokust.no.

   Send artikkel som PDF