Vinsafari i Abruzzo – på sykkel!
Fra Popoli til Teramo

 

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad: 

De beste vinområdene i Abruzzo – på sykkel!

Dette er en tur du tar på egenhånd eller med lokal, engelskspråklig guide. 6 dager / 5 netter, med mulighet for forlengelse.

I 2019 tilbyr vi igjen en spennende tur gjennom noen av de beste vinområdene Abruzzo kan tilby. Du sykler fra vingård til vingård, nyter landskapet, den lokale maten og ikke minst de gode vinene.

Abruzzo er en ukjent region for de fleste. Vår erfaring er at dette er et område som virkelig kan by på store opplevelser. Her finner du byer fra middelaldertiden, med historie som er både fascinerende og spennende.
Landskapet er kupert med både høye fjell og lange strender – og med et herlig bølgende landskap i mellom.

La oss vise deg Abruzzo – et av våre favorittområder i Italia!

De beste vinområdene i Abruzzo

Kjapt om turen

Abruzzo er en region som ligger midt i Italia. I innlandet er det fjellkjeden Apenninene som dominerer landskapet med sine fjell helt opp til 3000 m.o.h. Området er kjent for sine store nasjonalparker med meget rik og unik fauna / flora.
Fra de høyeste fjelltoppene og helt ned til kysten finner vi mange spennende sykkelruter med spektakulær og flott natur, skapt for store opplevelser. Nærheten til Roma har gjennom historien skapt mange spennende, mindre byer med slott og borger i dette området, alle med sin egen historie.

Denne turen har dagsetapper på ca. 30 km, med mulighet for å sykle ekstra runder for de som ønsker flere kilometer eller mer utfordrende sykling i løpet av dagen. Det er med andre ord en tur som passer de aller fleste som er glad i lokal mat & vin, flott natur og selvfølgelig spennende sykling.

Den første dagen møter du vår lokale samarbeidspartner som går nøye i gjennom turen med deg (engelsktalende). Du får også utlevert kart og GPS-filer du kan legge inn på din private Garmin-enhet (må tas med hjemmefra).

Film fra tidligere tur i Abruzzo

Se film fra tidligere tur i Abruzzo her:

Dato for turene

Dette er en 6-dagerstur med start hver søndag fra april til oktober. Ønsker du å starte turen på andre dager kommer evt. et tillegg i pris. Ta kontakt med Eric for tilbud.

Highlights

 • Vinrutene fra Tirinodalen og Le Gole di San Venanzio.
 • Det spennende, kuperte landskapet.
 • Den herlige lokale maten.
 • Variasjonen i de fantastiske, lokale vinene.
 • Montpulciano- og Trebbianodruene.
 • Nærheten til naturen og kulturen.
 • Alle de flotte middelalderbyene.
 • De gode syklene.

Bosted

Hotellene på turen har bra 3- og 4-stjerners standard. God standard generelt på hotellene på denne turen.

Hvem passer turen for?

Turen er sykkelmessig lagt opp til at “alle” kan delta på denne turen. Alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som du skal kose deg! Dagsetappene ligger på ca 30 km per dag.

Se mer om dette i programmet.

Vi sykler gjennom et kupert landskap som innebærer både oppover- og nedoverbakker. Noen stigninger er på flere kilometer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. Og etter at det har gått oppover går det jo nedover, det vil si at du også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen.

Måltider

I prisantydningen har vi inkludert både frokost og middag.

Alle frokoster inntas på respektive hotell før du sykler i gang dagens etappe.

Lunsjen spiser du på egenhånd underveis. Denne er ikke inklusive i prisen.

Middagene på kveldene er alltid et høydepunkt, de inntas enten på hotellet eller en lokal restaurant iht program.

Bagasjetransport

Din bagasje vil bli fraktet fra hotell til hotell med egen bagasjetransport. Du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. NB! Maks 2 kolli bagasje / pers.

Bagasjen må være levert i resepsjonen senest klokken 09:00 hver morgen. Husk å merke bagasjen godt med navn og mobilnummer.

Vinsafari i Abruzzo - på sykkel

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen. Du får også med deg pumpe, reservedelskit med ekstra slange og verktøy til bruk ved evt. punktering. Ved store tekniske problemer ringer du nødnummeret til vår lokale samarbeidspartner.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet.

På denne turen anbefaler vi MTBsykkel, trekking eller el-sykkel. Rutene går på både asfaltveier, mindre grusveier og noen stier. Alle sykler er helt nye eller max ett år gammel. Generelt meget god standard på syklene. Ved utlevering av syklene får du hjelp med å tilpasse din sykkel.

Trekkingsykler

En sporting hybridsykkel med bagasjebrett og skjermer. Ruller lett. 21 gir. Disse syklene er en god del tyngre enn en racersykkel.

El-sykkel / Euro 190,- / 5 dager

Topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det på de litt lengre etappene (øver 100 km) finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten. El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig sykkel. NB du er selv ansvarlig for å ladde batteriet på natten.

Gravel landsveisracer / Euro 130,- / 5 dager

Dette er i utgangspunktet en landeveisracer, men også tilpasset grusveier og stier. I utgangspunktet like god på asfalt som på grus.

Mtb / Euro 90,- / 5 dager

Topp standard MTBsykler med seneste teknologi. Du kan velge mellom både hardtail- og fulldemper. Vi anbefaler evt. hardtail om du ønsker å leie MTBsykkel.

Pedaler

Alle sykler kommer med MTB SPD-pedaler. Dvs. pedaler der du kan bruke sykkelsko/spinningsko med klikkfeste. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Vi oppfordrer dere evt. til å ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyr.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.

Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Med sykkel fra vingård til vingård

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært. Expa AS tar forbehold om endringer underveis.

På ankomstdagen har du en briefing med vår lokale, engelskspråklige samarbeidspartner som går i gjennom hele ukens program. Her får du også mange gode tips til severdigheter underveis.

Pris

På egenhånd (minimum 2 personer)
Totalpris: fra NOK 5.290,- per person, andel i dobbeltrom.
 Flybilletter kommer i tillegg.

Med lokal, engelskspråklig guide (minimum 6 personer)
Totalpris: fra NOK 6.990,- per person, andel i dobbeltrom. Flybilletter kommer i tillegg.

Høysesongstillegg

Under høysesong, fra 01. juni – 31. august 2018, tilkommer et tillegg på NOK 1.500,- i prisen.

Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,80 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

 • Ved booking innbetales NOK 2.000,- (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde, se mer om våre betalingsbetingelser her). Faktura sendes via mail.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 1.800,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte.

Hva inngår / inngår ikke i pris

I prisen inngår:

 • Overnatting – del i dobbeltrom/leilighet.
 • Frokost og middag alle dager iht program.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Briefing og gjennomgang av kart og program.
 • Tilpassing av leiesykkel.
 • Kart og GPS-ruter til privat GPS (må tas med hjemmefra).
 • 4 vingårdsbesøk med smaksprøver.

I prisen inngår IKKE:

 • Fly t/r.
 • Transfer til / fra flyplassen.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lunsjene.
 • Drikke til maten.
 • Leie av sykkel.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).

Flyinformasjon

Vi anbefaler fly til Roma. Både SAS og Norwegian flyr direkte.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar.
Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Vintur i Abruzzo, Italia

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i bilen.

Du må være forberedt på vekslende vær og vekslende temperaturer.

Forslag til utstyrsliste:

 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Solbriller.
 • Regn- / Vindjakke
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Lue.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når du stopper for lunsj/piknik.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Dersom du har booket flybillettene via oss sendes disse evt. ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

NB! Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Avreiseinfo sendes ut ca. en uke før avreise.

Booking / påmelding

Booking gjøres skriftlig via vårt påmeldingsskjema. Påmeldingen er bindende, og første (evt. andre, se detaljer under punktet Pris) delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Nedre aldersgrense på denne turen er 12 år.

Spørsmål?

Ønsker du en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan du kontakte Eric på telefon 92 61 88 05 / mail eric@expa.no.

Sykkeltur i Abruzzo, Italia

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

www.pdf24.org    Send artikkel som PDF