Vianova/Trimble på NYE eventyr!

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad:

 

Samme region, HELT NYTT område – med de mektige fjellene Gran Sasso og Campo Imperatore

Denne gang inviterer bedriftsidrettslaget Vianova/Trimble, sammen med turoperatøren EXPA, deg med på sykkeltur i nordlige Abruzzo. Kanskje blir kontrastene enda større denne gang – og naturen enda litt mer dramatisk!

Vianova/Trimble på NYE eventyr!

Kjapt om turen

Vi starter fra samme by som i 2018 – i Celano. Her sykler vi nord0ver mot snøkledde Gran Sasso på 3000 moh. Allerede andre dagen tar vi fjellheisen opp til Campo Imperatore, 2.200 moh. Eller du kan bli med og sykle opp den klassiske klatreetappen “Piccolo Tibet”, der hvor Pantani så legendarisk knuste alle motstanderne i Giro’n 1999.
Plassen er historisk da det også var her Mussolini satt fengslet før han ble sluppet fri av de allierte. Vi besøker stedet der han ble holdt fengslet i flere måneder i slutten av krigen.

Fra 2200 moh sykler vi videre gjennom et spennende landskap helt ned til vår nye favoritt; Abruzzos riviera.

Etter tre dager med virkelig kuperte løyper og urørt natur nyter vi de siste 15 km av turen med å sykle langs strendene og strandpromenaden i en helt flat løype inn til Abruzzos største by; Pescara. Her bor vi den siste natten.

Dette er en tur med store kontraster, spennende byer, masse god mat og ikke minst fantastisk sykling. Vi tar deg garantert med til steder du neppe hadde besøkt på egenhånd.

Film fra tidligere tur i samme område

Den røde markeringen viser hvor i Italia Abruzzo ligger. Trykk på bildet for å se større versjon.

Abruzzo i Italia

Dato for turen

21. – 25. august 2019.

Flyinformasjon

Vi flyr direktefly med Norwegian til følgende tider:

21. august 2019

Oslo Gardermoen – Roma / DY1874 / kl. 07:10 – 10:20

25. august 2019
Roma – Oslo Gardermoen / DY1873 / kl. 11:05 – 14:15

Avreiseinfo samt flybilletter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Bosted

Hotellene på turen har bra standard, både 3- og 4-stjerners, uten å være luksushoteller. Noen av bostedene er i mindre byer, og på noen steder bor vi helt for oss selv på landsbygden. Siste natten bor vi i storbyen Pescara. Variasjon og kontraster skaper gjerne opplevelser vi husker.

Hvem passer turen for?

Turen er sykkelmessig lagt opp til at du må ha syklet litt på forhånd. En trenger absolutt ikke være elitesyklist for å delta – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som vi skal kose oss!

Dagsetappene ligger på ca 70 – 95 kilometer per dag. Klarer du det er du godt forberedt til denne turen. Øm rumpe og stive ben blir det nok uansett.

Vi sykler gjennom et kupert landskap (fjellterreng) som innebærer både oppover- og nedoverbakker. Noen stigninger er på nær 10 kilometer eller mer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. Og etter at det har gått oppover går det jo nedover igjen (vi skal jo ned til kysten til slutt), det vil si at vi også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen.

Vi har satt en øvre grense på maks 25 deltagere. Normalt deler vi gruppen i 2 mindre grupper hvor vi sykler i det tempoet som passer hver enkelt for å kunne nyte turen.

Er du glad i å sykle og i tillegg setter stor pris på spennende lokal mat og vin og sosialt samvær – ja, da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på denne turen!

Måltider

Vi spiser felles lunsj langs løypen i løpet av dagen. Etter lunsj kan det hende vi fortsetter på forskjellige veier med tanke på tempo og antall kilometer.

Middagen på kveldene er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon. De fleste middagene spiser vi i hotellenes restauranter. Avslutningsmiddagen spiser på en lokal trattoria i gamlebyen i Pescara.

I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag med vin – alle dager, altså ‘all inclusive’. Har du evt. intoleranser gir du beskjed i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet. Vår erfaring er at vi kan fikse det meste så lenge vi får beskjed i forkant av turen.

Sykkeltur i Italia

Egen følgebil

Vi har med egen følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt…

Sykler og utstyr

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby god kvalitet på syklene. Lån av hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen. Men ta gjerne med egen hjelm om du ønsker dette.

I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av sykkel, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet. Du vil evt. bli fakturert for tilleggsutstyr / oppgradert sykkel etc.
Syklene vi benytter er nesten helt nye.

Nå også mulighet for el-racersykkel
Denne sesongen kan vi også tilby leie av el-racersykler! En del av etappene er relativt krevende, og da kan el-racersykkel være et perfekt alternativ for de av oss som ønsker litt hjelp underveis. Med denne muligheten kan med andre ord de fleste som er glade i å sykle delta – tross krevende løypeprofil. Et fantastisk alternativ om du kjenner at tiden til forberedelse har vært knapp i forkant av turen. Tillegg for El racersykkel Euro 130,-.

Racersykler
Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano Ultegra/Sram Force). Alle sykler er helt nye (max 1 år) og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34.

Du har evt. mulighet til å velge racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller en toppracer med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen på Euro 130,-.

Hybridsykler
Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Disse syklene er en god del tyngre enn en racersykkel.
Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

El-sykler MTB
For et tillegg i prisen på Euro 130,- per sykkel per uke kan vi også tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten.
El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel. Disse syklene er selvfølgelig en del tyngre enn en racersykkel, dette merkes mest på flater og i nedoverbakker. I oppoverbakkene derimot, da er de supre!

Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Pedaler

Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb-sko, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Vi oppfordrer dere evt. til å ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyr.

I påmeldingsskjemaet velger du hvilken type pedaler du ønsker om du ikke tar med deg dine egne. Lån av pedaler er inkludert i prisen.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

opplev abruzzo fra sykelsetet

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært. Expa AS tar forbehold om endringer underveis.

Vi går detaljert gjennom dagens etappe etter frokost hver dag.
 Kanskje starter vi dagen med en liten leksjon i italiensk….. Det er alltid positivt å lære seg noen gloser på det lokalet språket.

NB! Kart over dagsruter printer du evt. selv før avreise – linker til dagsetappene finner du i dagsprogrammet.

Pris

Totalpris: NOK 11.490,- per person, andel i dobbeltrom.
Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,60 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

”Alt” er inkludert som f.eks. fly, del i dobbeltrom, helpensjon med drikke, leie av supre sykler, følgebil med teknisk assistanse og reiseleder fra Expa.

 • Ved booking innbetales NOK 6.000,- (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde). Faktura sendes via mail.
 • Betaling av restbeløpet forfaller ca. 5 uker før avgang. Faktura sendes via mail.

Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Vi benytter alle rom på de fleste hotellene vi besøker – vi kan derfor kun tilby enkeltrom på forespørsel. Det vil evt. da tilkomme et tillegg i prisen på NOK 1.300,- for hele perioden. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Hva inngår / inngår ikke i pris

I prisen inngår:

 • Fly t/r
 • Busstransfer iht program.
 • Leie av sykkel i 3 dager. Landevei eller sportslig hybrid sykkel.
 • Lån av hjelm / drikkeflaske.
 • Overnatting – del i dobbeltrom / leilighet iht program.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa AS
 • Lokalt italiensk crew med mekaniker, følgebil etc.
 • All bagasjetransport iht program.

I prisen inngår IKKE:

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling benyttes til depositum hotell / sykkel / crew og evt. fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

fjellene Gran Sasso og Campo Imperatore

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn- / vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt. en ekstra trøye til å sykle i m.m. Det er viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen.

Vi vil enkelte dager sykle i høyfjellsterreng – og der kan været veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for kaldere vær – vi vil sykle helt opp på 2200 (eller mer) m.o.h. Følgebilen er alltid i nærheten om vi trenger å skifte raskt. I den lille ryggsekken bør det derfor alltid finnes tilgjengelig en tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet.

Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

NB! Vi MÅ være forberedt på vekslende vær og temperaturer, spesielt i fjellene.

Forslag til utstyrsliste:

 • sykkelbukser
 • sykkeltrøyer
 • sykkelhansker
 • løse ‘sykkelermer og ben’
 • egne pedaler
 • solbriller
 • regnjakke
 • sykkelsko + fritidssko til kvelden
 • kamera / mobil (husk å lade opp før avgang)
 • lue
 • badeklær
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • klær til kveldene (casual)
 • toalettartikler
 • varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik
 • pass
 • reiseforsikringsbevis
 • europeisk helsetrygdekort
 • powerbank til mobiltelefon

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa utvikler egendesignet sykkelklær i samarbeid med våre italienske produsenter.

Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear – en norsk nettside med salg av sykkelklær og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.
Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.
Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Flybilletter og avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.
Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmelding på Vianova Trimble-turen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 20 pers / maks antall er 25 pers. Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 15 år.

Vi gleder oss til å oppleve Abruzzo sammen med deg!

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Her vil det også bli opprettet en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken expa.no og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Har spørsmål, kan dere kontakte Eric på telefon +47 92 61 88 05‪‪ eller eric@expa.no.

Expa - turene det snakkes om

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF