Dagsprogram

Abruzzo – på vespa (og / eller sykkel)!

 

Dag 1. Ankomstdag, Castel di Sangro

Ankomst hotellet i Castel di Sangro. Innsjekking.

Testing av Vespa (evt. sykkel), samt briefing om kommende dagers program / etapper med lokalguide (engelsktalende).

Denne dagen har vi lagt opp til en kort rute i nærområdet i fjellene rundt Castel di Sangro. Ruten går rundt byene Roccaraso (kjent skidestinasjon med mange fjellheiser), Pescocostanzo og Rivisondoli. En tur på ca. 35 km / 400 høydemeter.

Velkomstdrink og middag på hotellet.

Abruzzo – på vespa (og / eller sykkel)!

Dag 2. Castel di Sangro – Scanno, med de to sjøene.

70 km / 600 høydemeter

Start etter frokost med retning mot de mindre byene rundt Villetta Barrea og sjøen Barrea. Et litet paradis!
Turen går langs sjøen før dere tar av på den lille veien opp over fjellpasset Passo Godi. En litt utfordrende stigning om du sykler, men fantastisk flott utsikt. På det høyeste punktet, på fjellplatået, ligger det en restaurant / kafé. Et perfekt sted for pause – midt i den majestetiske fjellheimen. Herifra går det så nedover på svingende veier med en fantastisk utsikt hele veien mot byen Scanno. Mange muligheter for fotostopp!!!

Vel fremme i byen anbefaler vi å bruke god tid på å rusle rundt i denne sjarmerende lille byen hvor tiden føles som om den har stått stille i evigheter. Rundt om i Scanno er det mange muligheter for fotturer om tiden strekker til.

Middag på lokal restaurant.

Dag 3. Ravinen Sagritario – Popoli

70 km / 430 høydemeter

En spennende dag med spektakulær natur venter. Fra Scanno går ferden ned gjennom den trange dalen hvor fjellene virkelig kjennes tett på. Dere følger veien langs elven, og ender til slutt opp i Sulmona. Der er det et ‘must’ å stoppe ved det lille kapellet hvor eremitten og helgenen Sant Domenico hadde sin grotte. Et annet spennende besøk er byen Cocullo – viden kjent for sin byfest 01. mai hvert år. Denne lokale helgendagen samler mennesker fra hele Italia. Da kler man byen med levende slanger…

Ved ankomst Sulmona passerer dere den lokale piazza’n med sin akvedukt fra romertiden. Sulmona har helt siden nettopp romertiden vært en viktig by for passerende mennesker på vei over fjellene til og fra Vatikanet i Roma.

Vel fremme ved dagens sluttdestinasjon, byen Popoli, bør man besøke det teknologiske museet i byen. Det var nemlig fra denne byen hjernen bak verdenssuksessen Vespa opprinnelig kom fra – Corradino D’Ascanio.

Avslutningsmiddag med lokale spesialiteter på lokal restaurant.

På Vespa eller sykkel i Abruzzo

Dag 4. Utsjekking og evt. hjemreise

Du velger selv om du ønsker å fortsette turen på egenhånd eller om du heller vil ta toget tilbake til flyplassen. Det er bra forbindelser både til Roma og Adriaterhavskysten. Kanskje ønsker du å fortsette Vespa- / sykkelturen helt ned til Adriaterhavet for noen dager på stranden. Vi hjelper gjerne til med tilrettelegging og booking av hotell etc.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF