Oppdagelsestur på Vespa i Abruzzo–fjellene

 

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad:   

Langweekend på Vespa (eller sykkel) – i Abruzzo’s herlige natur

Dette er en tur du tar på egenhånd eller med lokal, engelskspråklig guide. 4 dager / 3 netter, med mulighet for forlengelse.

Abruzzo overrasker de aller fleste som besøker området for første gang. En region vi gjerne beskriver som fantastisk spennende, med store landskapsmessige kontraster. Fra høye fjell til lange strender, og store nasjonalparker med urørt natur.
I tillegg synes vi den lokale maten og vinen er noe helt for seg selv.

Vår erfaring er at Abruzzo virkelig kan by på store opplevelser. Her finner du historie fra både romertiden og middelalderen.

På Vespa i Abruzzo

Kjapt om turen

Vi har lagt opp turen til at du får sett Abruzzo på den kanskje mest klassiske, ‘italienske’ måten – på Vespa. Med dette fremkomstmiddelet kommer du tett på “alt”. Du styrer selv farten og opplevelsene, og koser deg gjennom et fantastisk landskap.
Den første dagen møter du vår lokale samarbeidspartner som går detaljert i gjennom turen med deg. Du får også utlevert kart og GPS-filer du kan legge inn på din private Garmin-enhet (må tas med hjemmefra).

Du kjører på nye Piaggio Vespa 125 cc, originalen, med automat. Enkelt, og utrolig gøy!
En trenger kun vanlig B-førerkort for denne modellen. MC-førerkort er med andre ord IKKE nødvendig. Det er selvfølgelig helt i orden å dele en Vespa, det er fint plass til to.

Det går selvfølgelig også fint å skaffe andre fremkomstmiddel om dette er ønskelig. Er du en sprek og glad mosjonist kan du i stedet for Vespa velge landeveisracer. Et annet og kanskje mindre krevende alternativ er el-sykkel! Ta kontakt med oss på info@expa.no dersom du ønsker tilbud på sykkelleie.

Bagasjetransporten mellom hotellene ordner vi for deg, du kjører derfor uten bagasje på selve Vespaen.

Dette er altså en tur som passer for de aller fleste som er glad i lokal mat & vin, flott natur og store opplevelser. Vi er overbevist om at dette er en tur du vil huske lenge.

Har du noen ekstra dager fri så forlenger du turen med noen dager på stranden langs Adriaterhavet. En opplevelse det også!

Kort om Abruzzo

Abruzzo er en region som ligger midt i Italia. I innlandet er det fjellkjeden Apenninene som dominerer landskapet med sine fjell helt opp til 3000 m.o.h. Området er kjent for sine store nasjonalparker med meget rik og unik fauna / flora.
Fra de høyeste fjelltoppene og helt ned til kysten finner vi mange spennende sykkelruter med spektakulær og flott natur, skapt for store opplevelser.
Nærheten til Roma har gjennom historien gjort at man i tillegg finner mange spennende mindre byer med slott og borger, alle med sin egen historie.

Film fra tidligere tur i Abruzzo

Se film fra tidligere tur i Abruzzo her:

Dato for turene

Disse turene har start hver søndag fra april til oktober.
Ønsker du starte turen på andre dager kommer evt et tillegg i prisen. Ta kontakt med Eric for tilbud.

Highlights

 • Det spennende, kuperte landskapet.
 • Den herlige, lokale maten.
 • Variasjonen i de fantastiske, lokale vinene.
 • Montpulciano- og Trebbianodruene..
 • Alle de flotte middelalderbyene.
 • Frihetsfølelsen av å kjøre Vespa på små fjellveier / landsbyer.
 • De store opplevelsene, og minnene etter turen.

Bosted

Hotellene på turen har bra 3- og 4-stjerners standard. God standard generelt på hotellene på denne turen.

Langweekend på Vespa

Hvem passer turen for?

Vi har lagt opp turen slik at ‘alle’ skal kunne delta.
Kjører du Vespa trenger du ‘vanlig’ B-førerkort.
Velger du å sykle bør du ha syklet litt på forhånd da etappene ligger på ca. 70 – 80 kilometer per dag – i et kupert landskap.

Se mer om dette i programmet.

Et kupert landskap innebærer både oppover- og nedoverbakker. Noen stigninger er på flere kilometer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. Og etter at det har gått oppover går det jo nedover, det vil si at du også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen.

Måltider

Alle frokoster inntas på respektive hotell.
Lunsjen spiser du underveis på egenhånd.
Middagen på kveldene er inkludert i prisen, og er alltid et høydepunkt. Middagen spiser du enten på hotellet eller i en lokal restaurant – se programmet for flere detaljer.

I prisantydningen har vi altså inkludert både frokost og middag.

Bagasjetransport

Din bagasje vil bli fraktet fra hotell til hotell med egen bagasjetransport. Du kjører / sykler derfor uten bagasje på selve fremkomstmiddelet. NB! Maks 2 stk. kolli / pers.

Bagasjen må leveres i resepsjonen senest klokken 09:00 hver morgen. Husk å merke bagasjen godt med navn og mobilnummer.

Valg av transportmiddel

Vespa

Inkludert i prisen er leie av ny Piaggio Vespa 125 cc. Du trenger ‘vanlig’ B-førerkort for å kjøre denne. Vespaene er veldig enkle og greie å kjøre, og maks hastighet er ca. 90 km/h.

Forsikring Vespa / Scoooter

I totalprisen er leie av Vespa med standard forsikring inkludert. Denne forsikringen gjelder ved uhell / skade mot tredjepart. Utleier tilbyr kaskoforsikring, euro 70 / 4 dgr (tyveriforsikring ikke inkl) 

Sykler

Velger du å sykle så anbefaler vi landeveisracer eller el-sykkel (inkludert i prisen).

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Lån av hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen.
Du får også låne med deg pumpe, reservdelskit med ekstra slange, og verktøy til bruk ved evt. punktering. Ved evt. store tekniske problemer ringer du nødnummeret til vår lokale samarbeidspartner.

Valg av sykkel gjøres evt. i påmeldingsskjemaet.

Landeveis racer

Topp standard landeveissykler med fullkarbon ram, Shimano Ultergra / Sram Force. Inkludert i prisen.

El-sykkel

Topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det på de litt lengre etappene (over 100 km) finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten, dette er du selv ansvarlig for.

El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig sykkel.Disse syklene er selvfølgelig en del tyngre enn en racersykkel, dette merkes mest på flater og i nedoverbakker. I oppoverbakkene derimot, da er de supre!

Alle el-sykler er produsert med en sperre slik at el-motoren stopper ved max 24 km / h. Dvs at du etter 24 km/h ikke får noen som helst hjelp av el-motoren!

Pedaler

Alle sykler kommer med mtb SPD pedaler. Dvs. pedaler der du kan bruke sykkelsko/spinningsko med klikkfeste. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Vi oppfordrer dere evt. til å ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyr.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.

Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen. NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Abruzzo Italia

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært. Expa Travel tar forbehold om endringer underveis. Du får en detaljert gjennomgang første dagen (engelsk) av vår lokale samarbeidspartner.

Pris

På egenhånd (minimum 2 pers)
Totalpris: fra NOK 4.590,- per person, andel i dobbeltrom.

Med lokal engelsk språklig guide (minimum 6 pers)
Totalpris: fra NOK 5.990,- per person, andel i dobbeltrom.

Høysesongstillegg
Under høysesong, fra 01. juni – 31. august 2020, tilkommer ett tillegg på fra NOK 1.500,- per person.

Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,90 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

 • Ved booking innbetales NOK 2.000,- (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde, se mer om våre betalingsbetingelser her). Faktura sendes via mail.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 1.800,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte.

Hva inngår / inngår ikke i pris

I prisen inngår:

 • Overnatting – del i dobbeltrom / leilighet.
 • Frokost og middag alle dager iht program.
 • Leie av vespa / sykkel i 3 dager.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Briefing og gjennomgang av kart og program.
 • Test / tilpassing av vespa / sykkel på ankomstdagen
 • Lån av hjelm og drikkeflaske.
 • Kart og GPS-filer til privat GPS (må medbringes).
 • Nødnummer ved behov for assistanse.

I prisen inngår IKKE:

 • Fly t/r.
 • Transfer til startdestinasjon.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lunsjene.
 • Drikke til maten.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar.
Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Vespatur i Italia

Flyinformasjon

Vi anbefaler fly t/r Roma. Både SAS og Norwegian flyr direkte.

Transfer til startdestinasjon

Vi anbefaler å ta flyplass express tog in til sentralstasjonen i Roma. Her bytter du tog til endelig sluttdestinasjon. Gå in på www.trenitalia.it for mer info. (velg ev engelsk) NB du trenger ikke å kjøpe billetter på forhand. Vi hjelper deg gjerne med mer info om togtider/priser/ev booking av billetter.

Vi kan ev booke privat transfer fra flyplassen til startdestinasjon Castel di Sangro. Pris fra ca Euro 250 ,- for max 4 pers. Ta kontakt for mer info om transfer.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for vespa/sykkelturene samt som handbagasje på flyet. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking ved bagasje transporten.

Du må være forberedt på vekslende vær og vekslende temperaturer.

Forslag til utstyrsliste:

 • Vindtett varm jakke. (vespa)
 • Hansker (vespa)
 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer. Sykkelhansker. Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Solbriller.
 • Regn- / vindjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Lue.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når du stopper for lunsj/piknik.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Avreiseinfo sendes ut ca. 1 uke før turstart.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Nedre aldersgrense for denne turen er 18 år.

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook.Ved å like siden vår vil du få tilbud, info om nye turer, se nye arrangementer etc.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expa.no og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakt Eric på telefon +47 92 61 88 05 eller mail eric@expa.no

Expa Travel - Your Journey

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF