På vespa og sykkel fra fjellene til Adriaterhavet

Vanskelighetsgrad: piktogram scooter 30x30pxl

Opplevelser for livet på Vespa og sykkel i Abruzzo….

*********************************************************************************

Med vennegjengen til Italia!

Lyst på opplevelser med venngjengen? Invitér dem med på helgetur i Italia! Tid SAMMEN med gode venner – tid som gir felles opplevelser og minner – som man igjen kan leve på i laaaaaang tid fremover. Sterke bånd knyttes når en bor og spiser sammen og gjør felles aktiviteter i løpet av en langhelg. Vi har arrangert flere turer for vennegjenger opp gjennom årene, men denne turen hvor vi kombinerer Vespa og sykkel er uslåelig. En tur alle kan være med på – uansett form.

Opplevelser for livet på Vespa og sykkel i Abruzzo

Abruzzo er kanskje en av de minst kjente regionene i Italia. Antakelig gjelder dette både for oss turister og italienerne selv… Dette området byr på spennende natur med enormt store kontraster. Det inneholder hele tre store nasjonalparker, og en regionalpark med over 30 reservater.

Fra de høyeste fjelltoppene på nesten 3000 moh og helt ned til kysten finner vi mange spennende Vespa- og sykkelruter som tar oss gjenom flott natur som skapt for store opplevelser. Nærheten til Roma har gjennom historien gjort at man i tillegg finner mange spennende mindre byer med slott og borger, alle med sin egen historie.

Vi starter turen vår oppe i fjellene, for deretter sykle ned mot kysten gjennom flere av nasjonalparkene, de hyggelige byene og ikke minst et spennende og ukjent landskap med store kontraster. Fra ca 1600 moh sykler vi gjennom et spennende landskap helt ned til vår nye favoritt; Abruzzos Riviera. En tur med store kontraster, spennende byer, masse god mat og ikke minst fantastisk sykling i forskjellige landskap.

Kjapt om turen

Fra Roma kjører vi buss et stykke til den (kanskje) ukjente regionen Abruzzo. Dette er et område med fantastiske fjell og middelalderbyer, masse herlig lokal mat & vin, og ikke minst flotte nasjonalparker i fleng. Ingen andre områder i Italia har flere nasjonalparker med så store kontraster som Abruzzo. Vi starter turen i byen Castel del Sangro, tar oss over fjellene på spennende veier, passerer gjennom koselige middelalderbyer, og ender til slutt opp på fantastiske strender langs Adriaterhavet. Underveis stopper vi selvfølgelig for å nyte utsikten, de store kontrastene, naturen, det lokale kjøkkenet og besøker vingårder. Du blir garantert overrasket over hva Abbruzzo kan tilby. Det ble vi i Expa – etter vårt første besøk i denne regionen har vi tatt turen tilbake gjentatte ganger!

Valg av fremkomstmiddel

Du velger selv om du vil kjøre Vespa 125 cc, eller sykle turen på flotte landeveissykler / el-sykkel.
Begge gruppene vil nok ikke alltid velge de samme veiene, men målsetningen er at vi møtes til felles lunsj før vi fortsetter dagens etappe. Det er mulighet for å bestille bagasjetransport – bagasjen vil da bli fraktet av vår egen følgebil, som kjører bak sykkelgruppa.

Uansett valg – Vespa eller sykkel – tror vi denne turen vil skape minner for livet OG att dette blir en stor opplevelse for vennegjengen / familien / firmaet!
Valg av fremkomstmiddel gjøres i påmeldingsskjemaet.

Highlights

 • Nasjonalparken Park`D Abruzzo.
 • Nasjonalparken Park Maiella.
 • Vingårdslunsjer.
 • Fjellpasset Saint Leonard 1300 moh.
 • Fjellpasset Forchetta 1200 moh.
 • Opplevelsen å kjøre Vespa / sykle gjennom et fantastisk landskap med enorme kontraster.
 • Abruzzos strender med avslutningsmiddag på en Traboccho…
 • Kvalitetstid sammen med gamle og nye venner.

De røde markeringene viser hvor i Italia regionen Abruzzo er. Trykk på kartet for å se større versjon.

Abruzzo-nysize-4

Dato for turen

Dette blir dere, i samarbeid med Expa, enige om. 

Bosted

Vi vil bo på tre ulike hoteller på denne turen. Hotellene er 3- og 4-stjerners hotell med bra standard. Vi må regne med å dele rom (to og to).

Vespaer / Sykler

Sykkel (ca. Euro 170,-)

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en topp kvalitet på syklene. Alle racer sykler er nye fullkarbon racersykler. I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av sykkel, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, foretar vi en individuell justering. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Pedaler tar du med selv.

Hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. NB Ta med egne pedaler

El-sykkel av typen sportslig hybrid (ca. Euro 190,-)

El-sykkel er et fantastisk alternativ til landeveisracer! Våre el-sykler er av topp kvalitet, og har meget lang rekkevidde. Utrolig morsomt å sykle på, og gir enorm hjelp om sykkelformen ikke er helt på topp samtidig som du ønsker å bevege deg litt på turen. Sykler du el-sykkel henger du enkelt med i oppoverbakkene nesten uansett form.

Vespa 125 cc (ca. Euro 230,-)

Vi har valgt å leie inn Vespa 125 cc, automatgir, for denne turen. For å kunne kjøre 125 cc trenger du kun førerkort klasse B (du trenger med andre ord ikke førerkort for MC). Man kan helt fint kjøre 2 personer på hver Vespa, altså evt. dele på EN Vespa per par om ønskelig. På ankomstdagen tar vi god tid til å bli vant med Vespaen. Hjelm er selvfølgelig obligatorisk og inklusive i leien. Ønsker du å dele Vespaen sammen med noen skriver du dette i kommentarfeltet ved påmelding.

Drivstoff benyttet underveis på turen betales av den enkelte bruker. Vespaen leveres tilbake med samme antall liter på tanken som ved levering.

Forsikring Sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv. Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene. Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av sykkelforsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Forsikring vespa

Vespaene er forsikret mot tredjepart. Dvs. volder du evt. skade mot tredjepart dekker forsikringen dette. Evt. skader på Vespaen dekkes IKKE av forsikringen. Dvs. at kaskoforsikring IKKE er inkludert, dette gis det heller ikke mulighet til å tegne.

Abruzzo-nysize-3

Egen følgebil

Vi har følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler / kjører derfor uten bagasje på selve sykkelen/Vespaen. I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt. Følgebilen vil kjøre etter sykkelgruppa.

Dagsprogram

Se denne linken for dagsprogram, med linker til hotell, samt etapper med antall kilometer og løypeprofil. NB! Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

Flyinformasjon

Dette finner vi ut av så snart dato for turen er fastlagt.

Pris

Fra NOK 6.990,- per person, del i dobbeltrom. NB! 

NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3% vill evt. øke/redusere totalprisen.

 • Første innbetaling er på NOK 1.000,-. Faktura sendes via mail ved booking (se evt. i din SPAM-mailboks om du ikke får dette i løpet av en uke). Første delbetaling er ikke refunderbart.
 • Andre innbetaling på restbeløp forfaller ca en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

OBS! Prisen gjelder ut fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv. Prisen betinger minimum 30 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

I prisen inngår:

 • Flybillett Oslo – Roma t/r
 • All busstransfer iht program.
 • Overnatting – del i dobbeltrom.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht program.
 • Bursdagsmiddag, inkl vin og vann.
 • Forsikring av vespa/sykkel (inkluderer ikke tyveriforsikring).
 • 1/4 vin og vann til alle måltider.
 • Lokal sykkelguide fra vår samarbeidspartner.
 • Følgebil for teknisk support.
 • Bagasjetransport.

I grunnprisen inngår ikke:

 • Evt. tilslutningsbilletter til / fra Oslo
 • Leie av Vespa 125 cc/sykkel alle dager.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg.
 • Tyveriforsikring scooter / sykkel.
 • Lunsj ankomst /avreise dagene.

Ekstra dager i Italia?

Ønsker du å kombinere denne turen med noen ekstra dager på egenhånd ved Adriaterhavet eller kanskje i Roma? Da booker og betaler du evt. din egen flybillett, så gjør vi et fratrekk i prisen på NOK 1.700,- per person.  Dette skriver du evt. da i påmeldingsskjemaet.
NB! Vi hjelper deg gjerne med å evt. booke hotell for disse ekstra dagene, ta evt. kontakt med Eric på eric@expa.no for hjelp.

Abruzzo1-nyttformat

Betalingsvilkår

Våre betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling benyttes til depositum hotell og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Når det gjelder Vespa-kjørerne finnes det et lite ‘bagasjerom’ hvor man evt. kan legge ekstra jakke, kamera etc.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre reiser. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Hver enkelt deltager er selv ansvarlig for sin egen personlige reiseforsikring. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen. På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Pass

Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Booking gjøres skriftlig via vårt påmeldingsskjema, et skjema per person. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling på NOK 1.000,- er ikke refunderbart. NB Pga. av deadline for flybillettene trenger vi din påmelding senest 20. desember 2015.

Betalingsbetingelsene finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å oppleve Abruzzo på Vespa / sykkel sammen med deg!

Minimum antall deltakere på denne turen er 30 pers / max antall er 50 pers. Prisen betinger minimum 30 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Eric på telefon 92 61 88 05 / mail: eric@expa.no.

Yoast-abruzzo-syklister-i-rekke-tattavjeppe

 

Expa AS tar forbehold om skrivefeil. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

   Send artikkel som PDF