Sykkelturen ‘Italia på tvers’

i Umbria & Marche

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad:

Tungt Entreprenørskap / Sprek Trening sykler klassikeren ‘Italia på tvers’

Kjapt om turen

På denne sykkelturen tar vi deg med litt utenfor allfarvei, og viser deg steder du kanskje aldri hadde funnet på egenhånd. Vi kan nesten garantere at du om mulig blir enda mer sjarmert av Italia, og hva landet kan tilby etter å ha syklet ’Italia på tvers’. Vi flyr til Roma og starter turen fra Italias vestkyst. Herifra kjører vi buss et kort stykke nordover i regionen Lazio og frem til byen Rieti – ‘Italias hjerte’. Her bytter vi buss mot elsykkel og starter turen på flotte mindre veier. Vi besøker Piazza del Cuore di Italia – det geografiske sentrum av Italia.

Sykkelturen 'Italia på tvers'

I fotsporene til Frans av Assisi
På denne turen sykler vi faktisk i fotsporene til Frans av Assisi helt til vi, på den tredje dagen, kommer frem til hans hjemby Assisi. Da er vi allerede nesten gjennom den regionen som ofte kalles «det grønne Italia» – nemlig Umbria. Underveis passerer vi små, mindre middelalderbyer som Greccio, Montefranco, Bevagna og Foligno.

Sprek Trening og Tungt Entreprenørskap på sykkeltur i Italia

Etterhvert sykler vi over til regionen Marche, av italienerne selv ofte kalt ’Italia i miniatyr’. I et fantastisk vakkert landskap sykler vi helt ned til det Adriatiske hav, og alle de flotte strendene der.

Dette blir store opplevelser, variert landskap, spennende bosteder og hyggelige stunder med mat og vin. Vi tør også love at du kommer i bedre form i løpet av turen.

Sykkeltur i Umbria i Italia Sykkeltur i Marche, Italia

De røde markeringen viser hvor i Italia regionene Umbria (t.v.) og Marche er. Trykk på bildene for å se større versjoner.

Dato for turen

14. – 21. april 2020.

Bosted

Vi skal bo på ’country houses’ og små hoteller med bra standard. Alle med spennende atmosfære og genuint vertskap. Vi legger stor vekt på mat og vin, og da gjerne lokale spesialiteter. Vi håper og tror at du vil få en minnerik opplevelse!

Hvem passer denne turen for?

Du trenger absolutt ikke være elitesyklist for å delta, du trenger ikke en gang å kalle deg selv syklist. Vårt utgangspunkt er at alle sykler på elsykkel. Vårt mål er at alle skal kunne sykle alle etapper og på den måten komme nær naturen og det lokale miljøet.
Denne turen er ikke ment som en treningsleir og forberedelse til sykkelritt – selv om vi erfaringsmessig vet at alle kommer hjem i bedre form enn hva de var i da de dro – uansett utgangspunkt.

Vi spiser felles lunsj i løpet av dagen. Etter lunsj kan det hende at vi fortsetter på forskjellige veier med tanke på tempo og antall kilometer. Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon.

Vi har satt en øvre grense på max 40 deltagere. I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag med vin – alle dager, altså ‘all inclusive’.

Vår konklusjon er altså at om du er glad i fysisk aktivitet og i tilegg setter stor pris på spennende lokal mat og vin, samt ønsker nye vennskap – ja da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på turen!

Dagsetappene og dagsprogram

Dagsetappene ligger på ca. 50 – 70 kilometer per dag. Vi sykler gjennom et kupert landskap som innebærer både oppover- og nedoverbakker. Noen stigninger er på nær 10 kilometer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. På elsykkel styr du selv hur krevende du ønsker turen ska bli. Normalt deler vi gruppen i 2 mindre grupper der vi sykler i det tempoet som passer dem for å kunne nyte turen. De dagene vi ankommer hotellet i god tid før middag, arrangerer vi ofte en ekstra sykkeltur for de som har flere krefter i bena og som ønsker å sykle i et litt høyere tempo.

Vårt dagsprogram er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel AS tar forbehold om endringer underveis. Vi går detaljert gjennom dagens etappe etter frokost hver dag. Kart med oversikt over sykkelruten deles ut ved ankomst.

Egen følgebil

Vi har alltid følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtal deltakere dersom energien skulle ta slutt.

Vi sykler Italia på tvers

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere tilbyr vi god kvalitet på syklene. Lån av hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, men vi anbefaler likevel å ta med privat hjelm og egen drikkeflaske.Første dagen, ved utlevering av elsyklene, vil vi justere syklene individuelt.

El-sykler

Prisen inkluderer leie for elsykkel av god standard. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel

Pedaler

Du velger hvilken type pedaler du ønsker å benytte på sykkelen ved påmelding. Det er imidlertid viktig at pedalene samstemmer med dine egne sykkelsko. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Dersom du ønsker andre type pedaler enn de vi kan tilby (se detaljer i påmeldingsskjemaet) må du ta med disse selv.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring mot evt. skade på sykkel for 30,- Euro for hele leieperioden. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Sykkeltur i Italia med Expa

Flyinformasjon

14. april 2020
Trondheim – Oslo – Roma
Flytider vil bli publisert så snart Norwegian sitt program for 2020 er klart.

21. april 2020
Roma – Oslo – Trondheim
Flytider vil bli publisert så snart Norwegian sitt program for 2020 er klart.

Flybilletter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise. Det er det enkelte flyselskapet som avgjør hvor mye bagasjevekt per person som er tillatt.

Pris

Totalpris: ca. NOK 18.750,- per person, andel i dobbeltrom. Eksakt pris vil bli publisert så snart Norwegian sitt program / priser for 2020 er klart.
NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,90 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

”Alt” er inkludert, som f.eks. fly (ut fra Trondheim), del i dobbeltrom, helpensjon med drikke, leie av supre sykler (leie av hjelm og drikkeflaske inngår), følgebil med teknisk assistanse og topp motiverte reiseledere fra Expa Travel, samt representanter fra våre italienske samarbeidspartnere.

 • Første innbetaling på NOK 2.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
 • Andre innbetaling på NOK 4.000,- har forfall 20. november 2019. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
  Skjer påmeldingen etter denne dato vil første og andre innbetaling bli fakturert på samme faktura.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

OBS! Prisen gjelder ut fra Trondheim. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv.
Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.300,-vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Hva inngår / inngår ikke i prisen

I prisen inngår:

 • Fly t/r Trondheim.
 • Busstransfer iht program.
 • Leie av elsykkel i 7 dager.
 • Leie av hjelm / drikkeflaske.
 • Bagasjetransport iht program.
 • Overnatting iht program – del i dobbeltrom.
 • Frokost, lunsj og middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa Travel AS, – som gjør sitt absolutt ytterste for å skape en minnerik tur.

I prisen inngår ikke:

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. sykkelforsikring.
 • Lunsj ankomst- og avreisedagene.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Sykkeltur i Umbria og Marche

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen.
NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Skulle du ha behov for ny bag / sekk til turen selger vi nå flotte Haglöft produkter til supre priser i vår nettbutikk Stelvio Sportswear. 

Utstyr

Vi foreslår følgende for sykling: all bagasje pakkes i ryggsekk / myk sportsbag, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som håndbagasje på flyet.

Forslag til utstyrsliste:

 • sykkelbukser lang/kort
 • sykkeltrøyer
 • sykkelhansker
 • løse ‘sykkelermer og ben’
 • vest
 • solbriller
 • regnjakke
 • sykkelsko + fritidssko til kvelden
 • kamera (husk å lade opp før avgang)
 • lue
 • hansker
 • badeklær
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • klær til kveldene (casual)
 • toalettartikler
 • varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.
 • pass
 • europeisk helsekort
 • reiseforsikringsbevis

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear– en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter, pass og avreiseinfo

Flybillettene og avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.
Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å oppleve Italia sammen med deg!

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 personer, max antall er 40 personer. Nedre aldersgrense er 12 år.

Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Her vil vi også opprette en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expa.no og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Eric på telefon 92 61 88 05 / eric@expa.no.

Sykkelturen 'Italia på tvers'

Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF