Treningsreiser til Kypros

Kypros er en av flere destinasjoner for våre treningsreiser. Med 326 soldager og varme temperaturer kan Kypros tilby flotte og varierte treningsforhold hele året. Vi legger alt til rette for optimal tid på sykkelen, samtidig som vi tilbyr førsteklasses mulighet til restitusjon og velvære på 5 stjerners  Almyra Hotel mellom treningsøktene. Her er det mulighet for variert sykling med svært lite trafikk, i alt fra flatt terreng langs vakre hvite strender med krystallklart vann – til fjell med tøffe og krevende bakker til opp mot 2000 moh.

Velg en av våre ferdig oppsatte treningsturer til Kypros eller ta kontakt for skreddersydd pakke til den destinasjonen med det innholdet som dekker ditt behov og det tidspunktet som passer deg.

For våre treningsturer gjelder vårt konsept 21 for 20. Samler du sammen 20 betalende deltakere reiser nr. 21 gratis.

Pris: 9.900,- NOK
Når: 14. mars – 21. mars 2020
Hvor: Pafos – Kypros
Avreise fra: Oslo
Reisetid: 4t 30m – Direkte med Norwegian til Larnaca

Meld deg på

I prisen inngår:

 • Hotellovernatting 7 netter – del i dobbeltrom på 5 stjerners hotell
 • Frokost og middag alle dager
 • Leie av sykkel
 • Transfer til/fra flyplassen
 • Forslag til sykkelturer (nivåstyrt alt fra 50 til 180 km), dagsprogram og treningsøkter
 • Fri bruk av hotellets helsestudio, badstu og steamroom

Dette inngår ikke i prisen:

 • Flybilletter t/r
 • Transport av spesialbagasje (sykkel) på flyet
 • Lunsjer
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer)

Valgfrie tillegg:

 • Evt. enkeltromstillegg
 • Følgebil
 • Reiseleder og sykkelguide for gode trenings- og sykkelopplevelser
 • Oppgradering av leiesykkel

Sykling på Kypros

På lik linje med Mallorca og Gran Canaria er Kypros blitt ett velkjent treningssted for verdens sykkelelite, men fortsatt er denne vakre middelhavsøya et uoppdaget paradis for den vanlige sykkelturisten og den aktive mosjonisten. Både Katusha og Tinkoff har brukt øya når de legger grunnlaget for en ny sykkelsesong, og vår egen Gunn Rita Dahle kommer hit for å konkurrere i Sunshine Cup, og for å trene både på landeveien og i terrenget.

Det er ikke bare det stabile klimaet og de mange soltimene som gjør at Kypros skiller seg fra de andre europeiske sykkeldestinasjonene. Her er det mulighet for variert sykling, i alt fra flatt terreng langs vakre hvite strender med krystallklart vann – til fjell med tøffe bakker og krevende serpentinere. Asfalten er god, vindforholdene rolige og trafikken er svært liten. Et utbredt veinett i innlandet byr på lunsj eller kaffestopp i små idylliske landsbyer samt fredfull sykling gjennom vinmarker, appelsintrærenger og olivenlunder.

Ikke alle er klar over at Kypros har et meget kupert og frodig landskap. Fjellkjeden Troodos strekker seg over hele den sentrale delen av øya, og er et eldorado for både terreng- og landeveissykling. Mount Olympus på 1952 moh kan bestiges via flere alternative veier, enten på lange slake sammenhengende stigninger eller bratte knekkere. Her er valgmulighetene store uansett nivå eller preferanser.

Dagsprogram

Treningsøktene vil følge ett fast opplegg, med store muligheter for individuelle løsninger ved å dele opp deltakerne i flere grupper med ulik lengde og fartsnivå, slik at alle skal finne en gruppe med riktig tempo. Store deler av treningsopplegget foregår i samlet vanlig ”søndagstur-tempo”, med innslag av individuell sykling i oppoverbakker, ekstra økter og omveier for de som ønsker mer trening, og foreslåtte hviledager på stranda eller ved bassenget for de som ønsker mindre trening.

Et mer detaljert dagsprogram vil settes opp og deles i en lukket Facebook gruppe for turen før avreise når vi vet hvem og hvor mange vi blir.

Uansett vil vi spesielt anbefale en tur til toppen av Mount Olympus (ca 150 km), denne turen går fra 0 moh ved kysten, via små sjarmerende fjell-landsbyer i Troodosområdet til toppen på 1.953 moh. Kanskje velger man en stopp ved Kykkos klosteret, Rouidas broen eller brosteinsbelagte Vasa. En krevende tur med store kontraster og mange høydemeter.

Ønsker man en kortere tur i flatere terreng er området langs kysten mot sørøst det beste stedet. Et godt mål for dagen kan være et bad på stranden ved Afroditeklippen og en Kyprotisk kaffe før man vender hjem igjen samme vei.

For litt variasjon anbefaler vi også i en dag å bytte ut landeveissykkelen med en terrengsykkel. Akamashalvøya oppleves nemlig best fra terrengsykkelen. Her følger man den nydelige kystlinjen nordover fra Pafos, via Coral Bay og havgrottene i Peyia, før man eventuelt trekker innover i mer kupert terreng opp til Akamasplatået med fantastisk utsikt i alle retninger. Her ligger idylliske Adonis Baths fossefall, samt flere gode vingårder som er vel verdt et besøk.

Bosted

Treningssamlingen har base i byen Pafos som ligger vest på øya. Byen Pafos er en perle, rik på historie og kultur. Byen ble utsett som Europas kulturhovedstad for 2017 og her finner du blant annet de arkeologiske utgravingene Kongegravene som står på UNESCO’s verdensarvliste. Det er også i dette området du finner den vakreste naturen og den beste syklingen. Her er det kort vei til sykkelnettverket som enten tar deg nord-øst mot Troodos, sør-øst langs kysten mot Afrodites klippe eller nordover mot Akamas halvøya. Akamas er øyas største nasjonalpark og antageligvis Kypros best bevarte hemmelighet.

Som bosted har vi valgt Almyra Hotel. Dette 5-stjerners hotellet har en flott og luksuriøs stil. Almyra ligger sentralt plassert ved sjøen, med gangavstand til havnen og sentrum av Pafos. Almyra er et meget sykkelvennlig hotell hvor ledelsen selv er genuint opptatt av sykling og trening. Hotellet er ofte base som sekretariat for øyas største sykkel- og triathlon arrangement. Leiesyklene blir levert fra hotellet og her finnes det også et eget rom for oppbevaring og vedlikehold av sykler. Det kan også bestilles sportsmassasje for trøtte sykkelbein, kanskje i kombinasjon med kald lokal øl i hotellets flotte SPA-avdeling.

Almyra er også et svært familievennlig hotell, med en rekke tjenester og aktiviteter som kan bestilles på forespørsel. De tilbyr f.eks. egne familierom, babyutstyr, barnevakt, segway, vannsport, dykking, hesteridning, golf, go-cart osv. 3 km fra hotellet ligger det en flott vannpark med navn Aphrodite Waterpark med mye moro for hele familien.

Av andre fasiliteter finner du SPA med full service, 2 utendørs svømmebasseng, utendørs tennisbane, innendørs basseng, helsestudio, badstue, boblebad, barnebasseng og lekeplass. Hotellet tilbyr også 4 restauranter, samt en bassengbar og en bar/lounge. Det er også fri tilgang til alle fasiliteter på nabohotellet Annabelle som har samme eiere. Dette hotellet har også en rekke restauranter og flotte bassenganlegg.

Fly

Flybilletter er ikke inklusive på denne turen. Du booker altså flybilletten selv. Vi kan anbefale Norwegian som har direktefly t/r Larnaca på Kypros på lørdager. Alternativt bør man sjekke ut Australian Airlines eller Lufhansa som har flygninger fra Oslo til Larnaca på Kypros med korte mellomlandinger i enten Frankfurt eller Wien.

Transfer fra / til flyplassen er inkludert i prisen. Transfer er på ca. 130 km hver vei og tar ca 1,5 time. Vi setter opp transfer som samstemmer med ankomst- og avreisetider.

Sykler                                

Leie av landeveissykkel er inkludert i prisen. Dette er gode sykler med karbonramme fra merket Canyon (Endurance CF 7.0), utstyrt med Shimano 105 eller Ultegra kompakt krank (50/34 – 32/11). Det er mulighet for oppgradering til modeller med skivebrems eller Di2.

Det gis også mulighet for leie av terrengsykkel, dette er ikke inkludert i prisen. Dette bookes og leies evt. direkte hos utleier av den enkelte deltaker. Det er mulighet for både hardtail 29″ eller 27,5″  fra Lapierre og fulldemper fra Whyte.  Dagsleie er da evt. Euro 30,- per sykkel per dag.

NB! Hjelm og pedaler tar hver og en med selv.

Det er selvfølgelig også mulighet til å ta med egen sykkel. Dette koster ca 50,- Euro pr. vei avhengig av flyselskap. Husk å bestille og betale for sykkel begge veier. Husk å sjekk dekk og bremseklosser før avreise.

NB! Det gis ingen fratrekk i pris om du tar med egen sykkel.

Egen følgebil

Om ønskelig kan det bestilles egen følgebil med servicemannskap. Dette er kyndige og erfarne mekanikere som kan bistå ved tekniske problemer, samt for oppbevaring av ekstra klær, drikke og ernæring. Følgebil anbefales spesielt på den anbefalte terrengsykkelturen og på lange turer i fjellet.

Pris følgebil: Euro 150,- pr. dag. Dette er evt. utgifter man kan dele på gruppen. Evt. ønske om følgebil bør bestemmes i god tid før avreise for å sikre booking og tilgjengelighet, men kan også avgjøres av gruppen ved ankomst Kypros hvis ledig kapasitet. Betaling skjer evt. direkte til utleier.

Lokal guide

På skreddersydde turer hvor man velger ikke å ta med reiseleder og guide fra Expa, kan man enten velge å bruke GPS ruter selv eller leie inn lokal guide etter behov på dagsbasis. Dersom gruppen ønsker lokal guide ta kontakt med oss før påmelding.

Pris lokal guide: Euro 150,- pr. dag. Dette er evt. utgifter man kan dele på gruppen.

Alt av personell er engelskspråklige, samt svært imøtekommende, vennlige og serviceinnstilte.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring. På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

NB: Når flybilletter ikke er inkludert er det viktig at du kontakter oss og får bekreftet at turen gjennomføres før du bestiller fly. Om flybillettene er inkludert så sendes disse ut elektronisk ca. 7 dager før avreise. Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass. 

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 10 personer, max antall er 30 personer. Nedre aldersgrense er 12 år.

Prisen betinger minimum 10 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Se video fra en av våre turer til Kypros:

Kontakt oss

Ta kontakt med Jens Peter +47 92 60 10 30 / jenspg@expa.no eller Eric +47 92 61 88 05 / eric@expa.no for en uforpliktende samtale for kartlegging av ønsker samt prisoverslag.

Expa Travel Blogg

Sykkelklær

Lyst på sykkelklær med funksjonell passform?
Se vår nettbutikk her.

Nyhetsbrev

JOIN OUR NEWSLETTER
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Join over 3.000 visitors who are receiving our newsletter and learn how to optimize your blog for search engines, find free traffic, and monetize your website.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

Note

Se våre andre destinasjoner:

CALPE

TOSCANA

MALLORCA

‘Takk for en tung 💪 og herlig uke 🌞. En stor takk til turleder Jens Peter Elton Gransæther som gjorde turen for oss optimal. Ses neste år i uke 15 på Almyra til mer sykling. Veldig bra hotell med god mat og service.

Stig Karlsen, deltaker på turen ‘Hurum CK til Kypros’, april 2018

Tusen takk for en fantastisk treningsleir. 7 dager med episke sykkelturer, daglige joggeturer langs strandpromenaden og svømming i krystallklart vann. Kypros, og spesielt Pafos, er et eldorado for sykling. Her er det et mylder av smale, bilfrie veier som svinger seg opp fra havet til topper på nær 2000moh med mange små landsbyer og muligheter for caféstopp underveis. Almyra hotell innfridde også maksimalt med utsøkt mat, hyggelig personale og masse luksusfølelse. Perfekt sesongoppkjøring!

Kjell Magnus Antonsen, deltaker på turen ‘Merida Tri til Kypros’, mars 2017
   Send artikkel som PDF