Treningsreiser til Calpe

Calpe er en av flere destinasjoner for våre treningsreiser. Calpe er ikke uten grunn blitt et av førstevalgene for storlagene i proffsirkuset når de reiser på treningssamling på sykkel i vinter- og vårmånedene. Her finner du alt du trenger av fasiliteter som gjør dette området ved Costa Blanca i Spania til ett av verdens beste steder å sykle. Flotte veier i variert terreng tilbyr deg både lett og krevende sykling i stabilt varmt klima.

Velg en av våre ferdig oppsatte treningsturer til Calpe eller ta kontakt for skreddersydd pakke til den destinasjonen med det innholdet som dekker ditt behov og det tidspunktet som passer deg.

For våre treningsturer gjelder vårt konsept 21 for 20. Samler du sammen 20 betalende deltakere reiser nr. 21 gratis.

Pris: 8.450,- NOK 
Når: 01. mars – 08. mars 2020 og 08. mars – 15. mars 2020
Hvor: Calpe – Spania
Avreise fra: Oslo
Reisetid: 3t 40m – Flere daglige direkteavganger til Alicante

Meld deg på

I prisen inngår:

 • Overnatting 7 netter – del i dobbeltrom på 3 stjerners hotell
 • Frokost og middag alle dager
 • Leie av sykkel
 • Transfer til/fra flyplassen
 • Forslag til sykkelturer (nivåstyrt alt fra 50 til 180 km), dagsprogram og treningsøkter

Dette inngår ikke i prisen:

 • Flybilletter t/r
 • Lunsjer
 • Transport av spesialbagasje (sykkel) på flyet
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer)

Valgfrie tillegg:

 • Evt. enkeltromstillegg
 • Følgebil
 • Reiseleder og sykkelguide for gode trenings- og sykkelopplevelser
 • Oppgradering av leiesykkel

Sykling i Calpe

I området rundt Calpe er det massevis av flotte veier med lite trafikk som innbyr til lange rolige sosiale turer på sykkelen. Her finnes det et stort utvalg av varierende sykkelruter å velge mellom, både flatt gjennom frodige vinmarker, langs flotte langstrakte strender, eller mer kupert via idylliske spanske småbyer til rene fjellklatringer på over 10km i lengde. Calpe har alt, og når du legger til det varme og tørre klimaet så burde alt ligge til rette for den perfekte treningsreisen.

Det som skiller Calpe fra andre kjente sykkeldestinasjoner som Mallorca og Gran Canaria er litt jevnere og lettere stigninger i fjellene. Stigningsprosenter på rundt 5-6% er vanlig. I tillegg har neste alle disse en magisk utsikt ned mot kysten og den ikoniske strandklippen Penon de Ifach som pryder postkort fra stedet. Tar du turen til Calpe i løpet av vinteren og våren skal du slett ikke bli overrasket om du møter både en, to, tre og fire profflag.

Med en snitt-temperatur på 19 grader i vintermånedene er det kanskje ikke så rart at mange syklister finner veien hit. Calpe er rett sted om ønsker turer i sol og varme, kanskje med en lang kaffestopp i solveggen for å trimme sykkelskillet. Fra Oslo tilbyr flere selskaper direkteruter på flyvningen som tar i underkant av fire timer. Det samme gjør det fra Bergen hvor det også tilbys direkteruter på samme måte som fra Stavanger og Trondheim. Dette kombinert med at flyplassen i Alicante kun ligger en kort times kjøretur unna gjør området til et lett tilgjengelig sykkelmekka for vintertrøtte Nordmenn.

Dagsprogram

Vi kan om ønskelig sette opp et anbefalt dagsprogram om dere reiser med eller uten reiseleder/guide. Dagsprogram og ruter vil bli tilpasset, og vi deler oss om nødvendig inn i grupper slik at alle får sykle i den farten og den lengden som passer for hver enkelt persons ønsker og form. Våre ruter varierer fra 50km til 150km eller fra 2 til 8 timer, og vi pleier å ha tre ulike nivåer å velge mellom pr dag. Store deler av treningsopplegget foregår i samlet vanlig ”søndagstur-tempo”, med innslag av individuell sykling i oppoverbakker, ekstra økter og omveier for de som ønsker mer trening, og foreslåtte hviledager på stranda eller ved bassenget for de som ønsker mindre trening. Våre erfarne og lokal kjente guider tar deg med på nøye utvalgte ruter og de helt spesielle stedene du kanskje ikke finner på egenhånd.

Det er uansett noen steder du må få med deg på en slik tur og de fleste av disse har igjennom historien vært med i kjente sykkelritt som Vuelta a Espana. Den mest brukte klatringen i området er Coll de Rates som du når nord-vest, litt inn i landet via Tarbena og Parcent. Turene som går gjennom triangelet Calpe, Parcent og Guadalest er et must. Alternativt kan man sykle nord-øst langs den vakre Costa Blanca kysten, via Cumbre del Sol hvis man virkelig ønsker en kort men bratt utfordring, og kanskje sykler du helt opp til Denia. Fra Denia kan man også nå den vakre klatringen opp Vall d’Ebo. Sørover finner man den sjarmerende gamlebyen i Altea, og kanskje mindre sjarmerende Benidorm som også er en flott base for mange sykkelturer, blant annet opp til Port de Tudons via Finestrat eller Puerto Confrides.

Bosted

Treningssamlingen har base i byen La Nucia som ligger i hjertet av Costa Blanca på sør-østkysten av Spania. Stedet ligger omtrent midt mellom Valencia og Alicante, ikke langt fra Altea og Benidorm. Området har mange overnattingssteder, restauranter og cafeer av høy standard. Costa Blanca er kjent for sine flotte strender, vakre solnedganger og lange strandpromenader.

Som bosted for våre treningsreiser til Calpe har vi valgt hotellet Akinon Resort. Dette norskeide 3-stjerners hotellet ligger sentralt plassert, med kort vei til lokale attraksjoner og sykkelruter. Hotellet har en klar helseprofil med et rikt utvalg av treningsmuligheter, klinikk og behandling. Her er det mulighet for en god Norsk frokost og sunt kosthold på hotellets egen restaurant, Fusion8. Gjester har også tilgang til både innendørs og utendørs basseng, samt eget gym.

Leiesyklene blir levert fra hotellet og her finnes det også et eget rom for oppbevaring og vedlikehold av sykler.

Ved skreddersydde turer til Calpe kan vi også tilby overnatting med eller uten halv/hel pensjon på 4-stjerners hotellet Suitopia. Dette hotellet har en flott og luksuriøs stil med alt av fasiliteter. Vi vil spesielt fremheve den flotte Market Place buffeten. Ta kontakt for priser og tilbud.

Fly

Flybilletter er ikke inklusive på denne turen. Du booker altså flybilletten selv. Både Norwegian og SAS har flere daglige direktefly og prisene er normalt meget hyggelige.

Transfer fra / til flyplassen er inkludert i prisen. Transfer er på ca. 60 km hver vei og tar ca 45 min. Vi setter opp transfer som samstemmer med ankomst- og avreisetider.

Sykkel                                

Leie av landeveissykkel er inkludert i prisen. Dette er gode sykler med karbonramme fra merket Massi, utstyrt med Shimano 105 eller Ultegra kompakt krank (50/34 – 32/11). Det er mulighet for oppgradering til modeller med skivebrems eller Di2.

NB! Hjelm og pedaler tar hver og en med selv.

Det er selvfølgelig også mulighet til å ta med egen sykkel. Dette koster ca 50,- Euro pr. vei avhengig av flyselskap. Husk å bestille og betale for sykkel begge veier. Husk å sjekk dekk og bremseklosser før avreise.

NB! Det gis ingen fratrekk i pris om du tar med egen sykkel.

Egen følgebil

Om ønskelig kan det bestilles egen følgebil med servicemannskap. Dette er kyndige og erfarne mekanikere som kan bistå ved tekniske problemer, samt for oppbevaring av ekstra klær, drikke og ernæring. Dette er evt. utgifter man kan dele på gruppen og må bestilles før avreise.

Lokal guide

På turer hvor man velger ikke å ta med reiseleder fra Expa Travel, kan man enten velge å bruke GPS ruter selv eller leie inn lokal guide etter behov på dagsbasis. Dersom gruppen ønsker lokal guide ta kontakt med oss før påmelding. Dette er evt. utgifter man kan dele på gruppen.

Alt av personell er engelskspråklige, samt svært imøtekommende, vennlige og serviceinnstilte.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring. På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Når flybilletter ikke er inkludert er det viktig at du kontakter oss og får bekreftet at turen gjennomføres før du bestiller fly. Om flybillettene er inkludert så sendes disse ut elektronisk ca. 7 dager før avreise. Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 10 personer, max antall er 30 personer. Nedre aldersgrense er 12 år.

Prisen betinger minimum 10 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Se video fra en av våre turer til Calpe:

Kontakt oss

Ta kontakt med Jens Peter +47 92 60 10 30 / jenspg@expa.no eller Eric +47 92 61 88 05 / eric@expa.no for en uforpliktende samtale for kartlegging av ønsker samt prisoverslag.

Expa Travel Blogg

Sykkelklær

Lyst på sykkelklær med funksjonell passform?
Se vår nettbutikk her.

Nyhetsbrev

JOIN OUR NEWSLETTER
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Join over 3.000 visitors who are receiving our newsletter and learn how to optimize your blog for search engines, find free traffic, and monetize your website.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

Note

Se våre andre destinasjoner:

KYPROS

TOSCANA

MALLORCA

‘Takk for en tung 💪 og herlig uke 🌞. En stor takk til turleder Jens Peter Elton Gransæther som gjorde turen for oss optimal. Ses neste år i uke 15 på Almyra til mer sykling. Veldig bra hotell med god mat og service.

Stig Karlsen, deltaker på turen ‘Hurum CK til Kypros’, april 2018
   Send artikkel som PDF