Program Sykkel 2018-12-10T13:24:05+00:00

Detaljert program kommer snart.

Tirsdag 23. juli – Dag 1

Oppmøte Gardermoen kl. 09:00. Flyavgang direkte til Geneve med Norwegian, der venter transfer til Les Deux Alpes hvor vi skal tilbringe de to første dagene. Bussturen  tar ca. 3 timer.

Innsjekking på Hôtel Mercure les Deux Alpes.

Individuell tilpassing av syklene – og en liten prøvetur i nærområdet.

Felles velkomstmiddag om kvelden.

Onsdag 24. juli – Dag 2

Etter frokost setter vi kursen sørover til Alpene. Dagens TdF-etappe er en kupert etappe på 206 kilometer fra Pont du Gard til GapPont du Gard er en romersk bro over 3 etasjer med bueganger over elven Gardon, og er på UNESCO sin verdensarvliste. Her starter altså dagens TdF-etappe!

Vi kjører buss til målbyen Gap hvor det vil være liv og røre i påvente av syklistenes målgang. Dette er en etappe som kan passe Edvald Boasson Hagen bra om han kommer med i dagens brudd…

For oss syklister blir det en pangstart på turen! Vi skal sykle ikoniske Alpe d’Huez, med sine 21 serpentinsvinger og 14 km med en max stigning på 13%. Her er det bare å ta tiden til hjelp.
Mer detaljert etappebeskrivelse for oss kommer snart.

Middag på egenhånd.

Torsdag 25. juli – Dag 3

Frokost og utsjekking fra hotellet.

Nå begynner Alpene – det blir både Izoard (2777 moh) og Galibier (2645 moh) på en og samme etappe! Dagens TdF-etappe er på 207 km og starter i Embrun med målgang i Valloire. Her kommer antakelig sammenlagtrytterne til å ‘hamre løs’ på hverandre.

Etappebeskrivelse for syklistene kommer snart!

Supporterne vil denne dagen ta tidlig avreise fra hotellet og vi vil forsøke å komme seg opp mot toppen av Galibier. Der får de oppleve en ordentlig fjelletappe. Det vil sannsynligvis være et yrende folkeliv oppover i fjellet.
Så har vi ikoniske Col du Galibier. Etter at rytterne har passert tar de seg ned til bussen og setter kursen mot hotellet vårt i Valmorel litt sør for Albertville.

Innsjekking på Hotel du Bourg.

Fredag 26. juli – Dag 4

Etter frokost på hotellet setter supportergjengen kursen mot Tignes hvor målgangen i dagens TdF-etappe er.
Nok en gang venter en knallhard fjelletappe fra Saint-Jean-de-Maurienne. Etappen er kun 123 kilometer, men den er til gjengjeld meget utfordrende og tøff! Rytterne skal over den høyest asfalterte overgangen i Alpene – Col de IÌseran på 2770 m.o.h.
Det er 8. gangen denne stigningen er på TdF-kartet og andre gangen de skal krysse IÌseran fra sørsiden, som selvfølgelig er den hardeste siden.
Etappen avsluttes opp til skistedet Tignes.

Ettersom etappen er så kort og det er mange fjell som skal krysses kan det være fare for at det ryker en del spurtere på denne etappen. Supportergruppen skal se etappen i den siste stigningen opp til Tignes. Når rytterne har passert reiser de tilbake til hotellet.

Etappebeskrivelse for syklistene kommer snart!

Middag på egenhånd.

Lørdag 27. juli – Dag 5

Etter frokost gjør supportergjengen seg klare for den siste fjelletappen i årets Tour de France. Dette er siste dagen hvor sammenlagtrytterne kan knipe sekunder på den gule trøya.

Etappen går fra Albertville (OL-byen 1992) til Val Thorens. Val Thorens er den høyst liggende skiresorten i Europa. Så rytterne står ovenfor nok en hard, men kort fjelletappe på kun 131 kilometer.
Etappen vil bli den tredje fjelletappen med målgang på over 2000 meter i årets Tour de France. Samlet skal rytterne klatre 4450 høydemetre på denne etappen.

Supportergjengen starter sin dag i Albertville, og finner et sted i fjellene hvor de kan se rytterne passere nok en gang. Retur til hotellet ut på ettermiddagen.

Etappebeskrivelse for syklistene kommer snart!

Middag på egenhånd.

Søndag 28. juli – Dag 6

Frokost og utsjekking fra hotellet.

Supportergjengen kjører inn til Albertville hvor de tar hurtigtoget (TGV) til Paris. De setter igjen bagasjen på hotellet før vi tar Metroen til ‘Norskesvingen’‘Norskesvingen’ er kjent for sin fantastiske stemning lenge før rytterne passerer. Rett bak svingen ligger det en restaurant som vil være supportergjengens base for dagen.

Etappebeskrivelse for syklistene kommer snart!

Tenk hvor artig det vil være å oppleve en norsk seier til Boasson Hagen eller Kristoff på selveste Champs Elysée? Etter at rytterne har kommet i mål, returnerer vi til hotellet for en bedre avslutningsmiddag på en hyggelig restaurant i nærområdet.

Mandag 29. juli – Dag 7

Lang, god frokost og utsjekking fra hotellet før kl 12.00. Bagasjen lar vi stå igjen på hotellet.

Siste dag i Paris – i dag kan du oppleve Paris på egenhånd. For de som ønsker å gjøre noe felles tilbyr vi en båttur på elven Seinen med lunsj (pristillegg).

Avreise med buss fra hotellet til flyplassen kl. 17:00. Flyavgang fra Paris Charles de Gaulle til Gardermoen med Norwegian. Se tidspunkt på hovedsiden for turen.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

www.pdf24.org    Send artikkel som PDF