Program Supportertur 2018-12-07T13:22:52+00:00

Foreløpig program – supportertur Tour de France 2019

Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Tirsdag 23. juli – Dag 1

Oppmøte Gardermoen kl. 09:00. Flyavgang direkte til Geneve med Norwegian, der venter transfer til Les Deux Alpes hvor vi skal tilbringe de to første dagene. Bussturen  tar ca. 3 timer.

Innsjekking på Hôtel Mercure les Deux Alpes.

Syklistene får utdelt sin leiesykkel for individuell tilpasning, vi supportere tar en tur i området.

Felles velkomstmiddag om kvelden.

Onsdag 24. juli – Dag 2

Etter frokost setter vi kursen sørover mot Alpene. Dagens TdF-etappe er en kupert etappe på 206 kilometer fra Pont du Gard til GapPont du Gard er en romersk bro over 3 etasjer med bueganger over elven Gardon, og er på UNESCO sin verdensarvliste. Her starter altså dagens TdF-etappe!

Vi kjører buss til målbyen Gap hvor det vil være liv og røre i påvente av syklistenes målgang. Dette er en etappe som kan passe Edvald Boasson Hagen bra om han kommer med i dagens brudd…

For syklistene på denne turen blir det en pangstart på turen! De skal sykle ikoniske Alpe d’Huez, med sine 21 serpentinsvinger og 14 km med en max stigning på 13%. Her må de bare ta tiden til hjelp.

Middag på egenhånd.

Torsdag 25. juli – Dag 3

Frokost og utsjekking fra hotellet.

Nå begynner Alpene – det blir både Izoard (2777 moh) og Galibier (2645 moh) på en og samme etappe! Dagens TdF-etappe er på 207 km og starter i Embrun med målgang i Valloire. Her kommer antakelig sammenlagtrytterne til å ‘hamre løs’ på hverandre.

Denne dagen blir det avreise tidlig fra hotellet og vi vil forsøke å komme oss opp mot toppen av Galibier. Her får vi oppleve en ordentlig fjelletappe. Det vil sannsynligvis være et yrende folkeliv oppover i fjellet.
Etter at rytterne har passert tar vi oss ned til bussen og setter kursen mot hotellet vårt i Valmorel litt sør for Albertville.

Innsjekking på Hotel du Bourg.

Middag på egenhånd.

Fredag 26. juli – Dag 4

Etter frokost på hotellet setter vi kursen mot Tignes hvor målgangen i dagens TdF-etappe er.
Nok en gang venter en knallhard fjelletappe fra Saint-Jean-de-Maurienne. Etappen er kun 123 kilometer, men den er til gjengjeld meget utfordrende og tøff! Rytterne skal over den høyest asfalterte overgangen i Alpene – Col de IÌseran på 2770 m.o.h.
Det er 8. gangen denne stigningen er på TdF-kartet og andre gangen de skal krysse IÌseran fra sørsiden, som selvfølgelig er den hardeste siden.
Etappen avsluttes opp til skistedet Tignes.

Ettersom etappen er så kort og det er mange fjell som skal krysses kan det være fare for at det ryker en del spurtere på denne etappen. Vi skal se etappen i den siste stigningen opp til Tignes. Når rytterne har passert reiser vi tilbake til hotellet.

Middag på egenhånd.

Lørdag 27. juli – Dag 5

Etter frokost gjør vi oss klare for den siste fjelletappen i årets Tour de France. Dette er siste dagen hvor sammenlagtrytterne kan knipe sekunder på den gule trøya.

Vi i supportergruppen vil starte vår dag i startbyen Albertville (OL-byen 1992), og vil så forsøke å komme oss inn til den siste klatringen opp til Val Thorens for å se rytterne der. Vi tar ingen sjanser på å bli stående fast inne i dalen denne dagen, ettersom vi skal rekke TGV-toget til Paris på kvelden.

Etter at rytterne har passert setter vi kurs mot togstasjonen i Chambery . Vi ankommer hotellet sent, Mercure Paris Gare de Lyon, og hopper rett i seng for å være klare til den siste etappen i morgen

Middag på egenhånd.

Søndag 28. juli – Dag 6

Dette er dagen vi håper på gjentakelse av fjorårets norske seier på Champs Élysées!! Vi starter dagen rolig med en sen & lang frokost på hotellet før vi tar metroen til ‘Norskesvingen’ ved Louvren. Alternativt kan vi gå den drøye halvtimen fra hotellet.
‘Norskesvingen’ er kjent for sin fantastiske stemning lenge før rytterne passerer. Rett bak svingen ligger det en restaurant som vil være vår base for dagen. Her får vi kjøpt både mat og drikke. Det er bare å glede seg!

Tenk hvor artig det vil være å oppleve en norsk seier til Boasson Hagen eller Kristoff på selveste Champs Elysée? Etter at rytterne har kommet i mål, returnerer vi til hotellet for en bedre avslutningsmiddag på en hyggelig restaurant i nærområdet.

Mandag 29. juli – Dag 7

Lang, god frokost og utsjekking fra hotellet før kl 12.00. Bagasjen lar vi stå igjen på hotellet.

Siste dag i Paris – i dag kan du oppleve Paris på egenhånd. For de som ønsker å gjøre noe felles tilbyr vi en båttur på elven Seinen med lunsj (pristillegg).

Avreise med buss fra hotellet til flyplassen kl. 17:00. Flyavgang fra Paris Charles de Gaulle til Gardermoen med Norwegian. Se tidspunkt på hovedsiden for turen.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

www.pdf24.org    Send artikkel som PDF