Program Tour de France 2019

Tirsdag 23. juli – Dag 1: Reisedag

Oppmøte Gardermoen kl. 09:00. Flyavgang direkte til Geneve med Norwegian, der venter transfer til Les Deux Alpes hvor vi skal tilbringe de to første dagene. Bussturen tar ca. 3 timer.

Innsjekking på Hôtel Mercure les Deux Alpes.

Syklistene foretar en individuell tilpassing av syklene – og en liten prøvetur i nærområdet.
Supportergjengen benytter muligheten til å bli bedre kjent i området.

Felles velkomstmiddag om kvelden.

Program Tour de France 2019

Onsdag 24. juli – Dag 2: Alpe d’Huez og Les Deux Alpes

Syklister:

NB! De som velger å sykle denne dagen kommer ikke til å følge rittet på nært hold. Mens rytterne går i mål i Gap noen mil lenger sør, velger vi heller å sykle opp legendariske Alpe d’Huez! Dette gjør vi ved å sykle direkte fra vårt hotell Mercure Les Deux Alpes.

De første 18 km går i nedoverbakke i dalen ned mot Le Bourg-d’Oisans. Denne lille byen har blitt et sykkelmekka i de franske alper, aller mest på grunn av at den markerer starten på Alpe d’Huez, men også fordi andre klassikere som Col du Galibier, Col du Glandon, Col de la Croix de Fer, Col du Lautaret, Col d’Ornon, Col d’Izoard og Col du Madeleine ligger i nesten umiddelbar nærhet. Så herfra er det mye flott sykling å velge mellom!

Veien opp til skistedet Alpe d’Huez er 13,8 km lang med en stigning på 8,1%. Den byr på 21 serpentinsvinger med skilt med navnet på vinnerne på hver etappe som er avgjort her. Når vi når toppen på 1850 moh tar vi en kaffestopp/lunsj før vi vender samme vei nesten helt ned.
Før sving nr. 6 tar vi til venstre på D211A mot Auris en Oisans. Denne veien slynger seg langs fjellsiden som en langstrakt balkong med fantastisk utsikt mot dalen der vi syklet ned tidligere på dagen. Etterhvert ankommer vi den lille innsjøen Lac du Chambon som markerer starten på klatringen tilbake opp Les Deux Alpes. Les Deux Alpes gir oss ca 10 km med 6,1% stigning til hotellet på toppen hvor vi kanskje får med oss målgangen på TV med en iskald «restitusjonsdrikke» i hånda.

Rute: Alpe d’Huez og Les Deux Alpes

Detaljer: 70 kilometer og ca. 2500 høydemeter

Målgang: Gap

Tour de France etappe 17: https://www.letour.fr/en/stage-17

Supportergjengen:

Etter frokost setter vi kursen sørover til Alpene. Dagens TdF-etappe er en kupert etappe på 206 kilometer fra Pont du Gard til GapPont du Gard er en romersk bro over 3 etasjer med bueganger over elven Gardon, og er på UNESCO sin verdensarvliste. Her starter altså dagens TdF-etappe!

Vi kjører buss til målbyen Gap hvor det vil være liv og røre i påvente av syklistenes målgang. Dette er en etappe som kan passe Edvald Boasson Hagen bra om han kommer med i dagens brudd…

Middag på egenhånd.

Torsdag 25. juli – Dag 3: Col du Lautaret, Col du Galibier og Lacets de Montvernier

Syklister:

Frokost og utsjekking fra hotellet.

I dag starter sirkuset for alvor hvor vi følger Tour de France på nært hold og sykler i deler av samme løype som rittet. Og ikke minst, vi skal over Col du Galibier på 2645moh!

Mens rytterne starter i Embrun over Col de Vars og Col d’Izoard, sykler vi de i møte fra hotellet ned fra Les Deux Alpes. Ved Lac du Chambon tar vi denne gangen østover ca. 23 km oppover i relativt behagelige stigningsprosenter mot Col du Lautaret på 2057 moh. Her kommer vi inn på den offisielle Tour de France-ruten, hvor vi skal sykle i samme løype de siste 8,5 km med 6,9 % opp til toppen av Col du Galibier. Her blir det garantert masse folk og stor stemning!

De som måtte ønske det kan finne seg et sted å stå å se rytterne passere på vei mellom Col du Lautaret og målgangen i Valloire. Fra hotellet til toppen av Galibier er det ca. 43 km. Uansett hvilket tempo eller rute du måtte velge samles vi alle i morgendagens startby Saint-Jean-de-Maurienne hvor vi tar bussen til nytt overnattingssted.

For de som måtte ønske en lengre dag på sykkelen er det muligheter for å velge en litt lengre rute, hvor vi som bonus får med oss klatringen opp Lacets de Montvernier. Denne flotte bakken har du kanskje sett bilder av? 18 serpentinersvinger som slynger seg opp fjellsiden komprimert på bare 3,8 km med 8,5 % stigning. Vi sykler opp til kapellet og ned igjen samme vei til Saint-Jean-de-Maurienne.

Rute: Col du Lautaret, Col du Galibier og Lacets de Montvernier

Detaljer kort: 95 kilometer og ca. 2200 høydemeter

Detaljer lang: 111 kilometer og ca. 2500 høydemeter

Målgang: Valloire

Tour de France etappe 18: https://www.letour.fr/en/stage-18

Supportergjengen:

Frokost og utsjekking fra hotellet.

Nå begynner Alpene – det blir både Izoard (2777 moh) og Galibier (2645 moh) på en og samme etappe! Dagens TdF-etappe er på 207 km og starter i Embrun med målgang i Valloire. Her kommer antakelig sammenlagtrytterne til å ‘hamre løs’ på hverandre.

Vi vil denne dagen ta tidlig avreise fra hotellet, og vi vil forsøke å komme oss opp mot toppen av Galibier. Der får vi oppleve en ordentlig fjelletappe. Det vil sannsynligvis være et yrende folkeliv oppover i fjellet.
Etter at rytterne har passert tar vi oss ned til bussen og setter kursen mot hotellet vårt i Valmorel litt sør for Albertville.

Innsjekking på Hotel du Bourg.

Supportertur til Tour de France 2019

Fredag 26. juli – Dag 4: Col de l’Iseran og Montee de Tignes

Syklister:

Målet for dagen er vintersportsstedet Tignes hvor rytterne kjemper om seier i en bakkeavslutning på en kort og garantert underholdende etappe nummer 19. Både Tour de France rytterne og vi skal høyt denne dagen, nærmere bestemt opp majestetiske Col de l’Iseran på 2770 moh!

Etter en tidlig frokost på vårt nye Hotel du Bourg i Valmorel blir vi transportert i buss til Bourg Saint Maurice. Her setter vi oss på sykkelsetet og tar nesten umiddelbart fatt på Frankrikes lengste klatring på 48 km og 4,1 % opp til Col de l’Iseran. Mens rytterne skal kjøre opp Col de l’Iseran fra sør kommer vi dem i møte fra nord. Forhåpentligvis rekker vi opp til toppen før ruten stenges. På vei opp til Col de l’Iseran skal vi igjennom Val-d’Isère som er en kjent for både OL, VM og verdenscup-arrangement innenfor alpint.

Etter å ha nådd toppen på 2770 moh – den høyestliggende fjellovergangen i Europa – tar vi samme vei ned tilbake. Når vi kommer til den vakre innsjøen Lac du Chevril tar vi til venstre opp D87A mot Tignes. Her venter den samme bakkeavslutningen som rytterne, med ca. 5 km og 7.% stigning inn til målbyen. Etter målgang tar vi buss tilbake til Hotel du Bourg i Valmorel.

Ønsker man mindre tid på sykkelen denne dagen uten å sykle helt opp Col de l’Iseran er det mulig å ta av rett opp til Tignes.

Rute: Col de l’Iseran og Montee de Tignes

Detaljer kort: 30 kilometer og ca. 1500 høydemeter

Detaljer lang: 76 kilometer og ca. 2900 høydemeter

Målgang: Tignes

Tour de France etappe 19: https://www.letour.fr/en/stage-19

Supportergjengen:

Etter frokost på hotellet setter supportergjengen kursen mot Tignes hvor målgangen i dagens TdF-etappe er.
Nok en gang venter en knallhard fjelletappe fra Saint-Jean-de-Maurienne. Etappen er på kun 123 kilometer, men den er til gjengjeld meget utfordrende og tøff! Rytterne skal over den høyest asfalterte overgangen i Alpene – Col de IÌseran på 2770 moh.
Det er 8. gangen denne stigningen er på TdF-kartet, og andre gangen de skal krysse IÌseran fra sørsiden, som selvfølgelig er den hardeste siden.
Etappen avsluttes opp til skistedet Tignes.

Ettersom etappen er så kort og det er mange fjell som skal krysses kan det være fare for at det ryker en del spurtere på denne etappen. Vi skal se etappen i den siste stigningen opp til Tignes. Når rytterne har passert reiser de tilbake til hotellet, Hotel du Bourg.

Middag på egenhånd.

Lørdag 27. juli – Dag 5: Val Thorens og Col de Madeleine

Syklister:

Dette er siste sykkeldag for oss, og også siste fjelletappe i årets Tour de France – i dag avgjøres hvem som vinner den gule trøya. Vi skal få med oss all dramatikken på nært hold i nok en kort etappe med mye klatring, og en spennende bakkeavslutning. Enda en gang skal vi i overkant av 2300 moh, denne gangen opp til Europas høyestliggende skisted Val Thorens.

I dag starter vi syklingen fra Hotel du Bourg i Valmorel. Fra hotellet er det 16 km nedoverbakke, og litt flatt terreng inn til Moutiers som vil fungere som en slags base for dagen. Her kommer vi inn på den offisielle Tour de France-ruten hvor vi skal sykle i samme løype de neste 36 km med 5,2 % opp til toppen av Val Thorens. På vei oppover vil det være masse supportere og god stemning. Kanskje man finner et sted langs stigningen man ønsker å stå og se rytterne passere, man kan også stå ved målgang i Val Thorens eller følge rittet nede i Moutiers. Uansett hvilket alternativ du måtte velge samles vi alle nede i Moutiers etter målgang.

For de som fortsatt har litt krefter igjen, og som heller vil sykle enn å følge rittet så er det selvfølgelig mulig å ta en bonustur opp klassikeren Col de Madeleine. Fra Moutiers tar vi oss nordover ned dalen i rettning mot Albertville og tar til venstre på D213. Her starter klatringen til Col de Madeleine på ca 28km med 5,4% opp til 1993moh. På toppen kan vi nyte en fantastisk utsikt over området før vi triller ned igjen til Moutiers.

Rute: Val Thorens og Col de Madeleine

Detaljer kort: 84 kilometer og ca. 2100 høydemeter

Detaljer lang: 150 kilometer og ca. 3900 høydemeter

Målgang: Val Thorens

Tour de France etappe 20: https://www.letour.fr/en/stage-20

Supportergjengen:

Etter frokost gjør supportergjengen seg klare for den siste fjelletappen i årets Tour de France. Dette er siste dagen hvor sammenlagtrytterne kan knipe sekunder på den gule trøya.

Etappen går fra Albertville (OL-byen 1992) til Val Thorens. Val Thorens er den høyst liggende skiresorten i Europa. Så rytterne står ovenfor nok en hard, men kort fjelletappe på kun 131 kilometer.
Etappen vil bli den tredje fjelletappen med målgang på over 2000 meter i årets Tour de France. Samlet skal rytterne klatre 4450 høydemetre på denne etappen.

Vi i supportergruppen vil starte vår dag i Albertville, for deretter å forsøke å komme oss opp til siste klatring opp til Val Thorens for å se rytterne der. Vi vil ikke risikere å bli stående fast inne i dalen, ettersom vi skal rekke TGV-toget til Paris senere på kvelden. Etter at rytterne har passert setter vi kursen mot togstasjonen i Chambery. Vi ankommer hotell Mercure Paris Gare de Lyon relativt sent på kvelden, og hopper rett i seng for å være klare til siste etappe i morgen.

Middag på egenhånd.

Sykkeltur Tour de France

Søndag 28. juli – Dag 6: Paris og målgang på Champs Elysées

Dette er dagen vi håper på gjentakelse av fjorårets norske seier på Champs Elysées!

Både Syklister & Supportergjengen starter dagen rolig med en sen & lang frokost på hotellet før vi tar metroen til ‘Norskesvingen’‘Norskesvingen’ er kjent for sin fantastiske stemning lenge før rytterne passerer. Rett bak svingen ligger det en restaurant som vil være vår base for dagen.

Tenk hvor artig det vil være å oppleve en norsk seier til Boasson Hagen eller Kristoff på selveste Champs Elysée? Etter at rytterne har kommet i mål, returnerer vi til hotellet for en bedre avslutningsmiddag på en hyggelig restaurant i nærområdet.

Mandag 29. juli – Dag 7: Hjemreise

Lang, god frokost og utsjekking fra hotellet før kl. 12:00. Bagasjen lar vi stå igjen på hotellet.

Siste dag i Paris – i dag kan du oppleve Paris på egenhånd. For de som ønsker å gjøre noe felles tilbyr vi en båttur på elven Seinen med lunsj (pristillegg).

Avreise med buss fra hotellet til flyplassen kl. 17:00. Flyavgang fra Paris Charles de Gaulle til Gardermoen med Norwegian. Se tidspunkt på hovedsiden for turen.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF