Denne turen er FULLBOOKET – ta kontakt for å stå på venteliste

Tour de France 2019 – 106. utgaven!
Tur både for supportere og syklister

 

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad: 

Tour de France, ‘Frankrike rundt på sykkel’, verdens største sykkelritt & fest!

Den gule trøya feirer 100 år i 2019 – og skal bæres høyere enn aldri før i årets Tour de France! I touren 2019 blir det nemlig 3 målganger på over 2000 moh!

Årets tur går til Alpene og Paris. Vi flyr direkte til Geneve og returnerer fra Paris. Vi bor på hotell med god standard i Les Deux Alpes, Valmorel og i Paris. 

Tour de France 2019

Alpe D’Huez, Col de Galibier, Col de l’Iseran – legendariske fjellpass!

Tour de France (TdF) er det mest myteomspunnede av alle sykkelritt, og har nå blitt verdens tredje største sportsbegivenhet.
På denne turen får du oppleve sykkel-eliten konkurrere om den gjeve, gule trøyen. Trøyen som til slutt tas hjem av den rytteren som i løpet av 3 uker i juli i gjennomsnitt har syklet aller fortest, og som deretter paraderer opp hovedgaten i Paris, Champs Elysées, den siste søndagen i juli.

2019-utgaven av Tour de France inkluderer blant annet 3 målganger på over 2000 meters høyde, Col du Tourmalet, Tignes og Val Thorens. Dette er unikt og første gang i TdF-historien, og selvfølgelig vil vi i Team Expa at DU skal få muligheten til å oppleve alle sterke følelser i verdens største sykkelkonkurranse. ASO som arrangerer TdF har i 2019 lagt opp en løype med hele 30 kategoriserte stigninger, noe som er ny rekord i Tour de France.

I tillegg skal rytterne over den høyest asfalterte fjellovergangen i Europa Col de l’Iseran på hele 2770 moh. Vi i Team Expa tar med dere på den siste og avgjørende uken i Alpene, med 2 målganger på over 2000 m.o.h samt den gjeve målgangen i Paris som i 2018 ble vunnet av Alexander Kristoff!
Sjeldent kommer du så tett på et så stort arrangement, her får man virkelig kjenne på hva rytterne opplever og gjennomgår.

Selv om vi skal sykle noen av de mest legendariske fjellpassene i sykkelverdenen legger vi likevel opp til at de aller fleste kan være med på denne turen. Denne gang tilbyr vi nemlig, i tillegg til racersykler av høy standard, leie av el-landeveisracer! Da kan også du som kanskje er redd for at du ikke er godt nok trent til å forsere de berømte, store fjellpassene likevel bli med!

Dato for turen

23.– 29. juli 2019.

Kjapt om turen

I år ønsker vi velkommen til de nordlige Alpene og til de store favorittene i TdF-sammenheng som Alpe d’Huez og Galibier. Val Thorens og Col de L’Iseran står også på programmet. Vi flyr direkte til Genève og returnerer fra Paris.

Hotellene vi benytter har god standard, vi bor blant annet i Les Deux Alpes, Valmorel og avslutningsvis i Paris hvor vi opplever den store finalen i ‘norskesvingen’ på Champs Elysees.

Dagsetappene ligger opp mot 100 kilometer. Høydemeter blir det nok av … Som alltid på våre turer regner vi med store eventyr, mange opplevelser og spennende sykling i spektakulær natur.

Film fra TdF-turen vår 2108

Film fra fjorårets tur ser du her:

Nyhet! Både for supportere og syklister

Denne turen er både for syklister og fotturister / supportere.

Vi har med oss reiseledere med mange års erfaring fra Tour de France. Vi kan love deg en uforglemmelig opplevelse!

For supportere til fots

For deg som er lidenskapelig interessert av Tour de France og ønsker å oppleve sykkelfesten uten å sykle, så har vi gleden å tilby noen dager fylt av action sammen med likesinnede.

Vi tar buss til start- eller målgang, eller til et fjellpass hvor vi får så godt overblikk over rittsyklistene som mulig. Der etablerer vi en ‘camp’ hvor vi venter på rittsyklistene.
Vi må være tidlig ute da det er flere enn oss som ønsker de beste supporterplassene.

For syklister

Vi sykler de kjente fjellpassene samme dag eller dagen før TdF-rytterne kommer. Det er en helt utrolig opplevelse å sykle på smale veier omkranset av tusener av jublende tilskuere.
Vi deler dere selvfølgelig inn i grupper etter form og nivå. Hver gruppe har sin egen sykkelguide.

Vi har flotte karbon landeveissykler og følgebil med tekniker.  Og for deg som kanskje er redd for at du ikke er godt nok trent til å forsere de høyeste fjellene, kan vi i år tilby landeveis el-sykkel. Se mer info under punktet ‘Sykler’ lenger ned på siden.

Dette er en tur hvor alle som sykler på landeveisracer eller el-racersykkel kan delta!!! Du behøver ikke være elitesyklist for å delta, MEN det er viktig at du er glad i å sykle, samt har syklet en god del på forhånd da vi kommer til å sykle flere krevende klatringer på over 1000 høydemeter, samt noen etapper på ca. 100 kilometer.

Fjellpassene er opp mot 2700 moh. Det er selvfølgelig stor forskjell på å sykle i flatt terreng og å sykle i kupert terreng. På noen av etappene sykler vi over fjellpass hvor det i flere kilometer vil gå oppover, for deretter å sykle flere kilometer nedover igjen. Temperaturen vil kunne variere stort i løpet av dagen. Dagsetappene er på mellom ca. 60 – 110 kilometer. Vi har som oftest god tid, og har alltid vann, mat og ekstra klær tilgjengelig i følgebilen. Tempoet på etappene blir rolig.

I tillegg til å oppleve Tour de France på nært hold vil vi også sykle på flere av de samme veiene der Touren har gått tidligere år eller går i 2019.

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 15 år.

Frankrike rundt på sykkel

Highlights

 • Den spesielle stemningen vi opplever tett på rittet.
 • De myteomspunne klatringene Alpe d’huez, Galibier og L’Iseran.
 • Målgangen på Champs-Élysées.
 • Stemningen i målområdene.
 • De nye sykkelvennene på turen.
 • Spektakulær natur.
 • De store kontrastene fra fjell til dal til storby.
 • Expa’s serviceapparat med egne guider som sykler med gruppene.
 • Det sosiale med alle deltakerne på turen.
 • Den gode formen man kommer i etter en uke på sykkel.

Bosted

Vi bor, som vanlig, på hyggelige hotell med god stemming, beliggende strategisk til med tanke på både sykling og natur. Den siste natten bor vi i Paris.

I løpet av denne turen bor vi på 3 ulike hoteller, alle 3-4 stjerners. Bagasjen fraktes med buss.

Det er lagt opp til at vi bor i dobbeltrom. Enkeltrom er kun på forespørsel og da med evt. tillegg i prisen på NOK 3.550,- for hele uken. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

På denne turen er ikke alle måltider inkludert, men frokost er inkludert. Merk at denne er fransk og ikke norsk – vi har imidlertid fått løfte om et forsterket alternativ. Vi har bl a en velkomst middag i Alpene samt en festlig avskjedsmiddag i Paris.

Egen følgebil

Vi har med følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen
NB! På grunn av trafikk og diverse avstengte veier under rittet må vi ved enkelte tilfeller være forberedt på at følgebilen ikke vil kunne kjøre samme vei som vi sykler.

Tour de France med Team Expa

Sykler – nå også med mulighet for el-racersykkel!

Sammen med vår samarbeidspartner ønsker vi å tilby god kvalitet på syklene til de av dere som skal sykle. I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av syklene, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere de til hver enkelt. Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet.

Hjelm og vannflaske til låns får du utlevert sammen med sykkelen. Om du ønsker å ta med egen hjelm er dette selvfølgelig helt i orden.

Sykkelsko er obligatorisk. NB! Ta med egne pedaler!

El-racersykkel
Denne sesongen kan vi også tilby leie av el-racersykler! Ettersom denne turen ofte går gjennom krevende løyper så gir vi deg nå også muligheten til å velge el-racersykkel. En del av etappene er relativt krevende, og da kan el-racersykkel være et perfekt alternativ for de av oss som ønsker litt hjelp underveis. Med denne muligheten kan med andre ord de fleste som er glade i å sykle delta – tross krevende løypeprofil.
Et fantastisk alternativ om du kjenner at tiden til forberedelse har vært knapp i forkant av turen.

NB! Alle el-sykler er konstruert slik at el-motoren ikke gir noen hjelp i hastighet over 24 km/h.

Landeveisracer
Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105/Ultegra / Sram Force).
Du har evt. mulighet til å velge en oppgradert racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller el-sykkel for et tillegg i prisen.

Du velger type sykkel ved bestilling, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du da dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.
NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Dagsprogram

Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa AS tar forbehold ved evt. skrivefeil.

NB! Kart over dagsruter samt linker til dagsetappene vil bli publisert i løpet av kort tid.

verdens største sykkelritt & fest

Pris

Totalpris: fra NOK 15.450,- per person, andel i dobbeltrom. (eks. sykkelpakke, se mer info lenger ned på siden).

Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,60 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke/redusere totalprisen.

 • Første innbetaling på NOK 2.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.
 • Sluttbeløpet forfaller 5 uker før avreise. Faktura sendes via mail.

Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.
Enkeltrom er kun på forespørsel og da med tillegg i prisen på NOK 3.550,- for hele uken. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd. før avgang.

Hva inngår / inngår ikke i prisen

I prisen inngår:

 • Fly, Oslo – Genève //Paris – Oslo
 • 1 kolli bagasje 20 kg + 8 kg håndbagasje
 • Busstransfer iht. program.
 • Tog fra Alpene til Paris, TGV Høyhastighet.
 • Overnatting – del i dobbeltrom i 6 netter.
 • Frokost alle dager iht program.
 • 1 piknik i fjellene iht program.
 • 2 lunsjer inkl. et glass mineralvann/vin eller øl iht program.
 • 2 middager inkl. et glass mineralvann/vin eller øl iht program.
 • Sykkeltrøye til syklister el. t-skjorte for supportere.
 • TdF-magasin.
 • Guiding og assistanse fra Team Expa-crewet.
 • Bagasje/passasjertransport alle dager iht program.

Tillegg for sykkelpakke på NOK 3.500,- som inkluderer:

 • Leie av landeveissykkel av høy standard.
 • Lån av hjelm / drikkeflaske.
 • Team Expas dedikerte guider som selv sykler med gruppen.
 • Følgebil og mekaniker alle dager (ved visse etapper må bilen vente / kjøre en omvei og møte oss på passende sted).

NB! Dersom du ønsker oppgradering av landeveissykkel (DI2 el-gir) eller ønsker å leie el-landeveissykkel vil det blir tillegg i pris. 

I prisen inngår IKKE:

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. tilslutningsfly fra andre byer.
 • Evt. sykkelforsikring.
 • Måltider ikke nevnt i programmet.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. leie av el-sykkel.
 • Evt. oppgradering av landeveissykkel.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.

Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig ved ledig kapasitet. Enkeltromstillegget på denne turen står spesifisert under punktet ‘Pris’ lenger opp i teksten.

Flyinformasjon

23. juli 2019
Oslo, Gardermoen – Genève / kl. 11:10 – 13:40 (direktefly med Norwegian)

29. juli 2019
Paris, Charles de Gaulles – Oslo / kl. 20:05 – 22.15 (direktefly med SAS)

Avreiseinfo og billetter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Expa Travel - Your Journey

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med buss.
MEGET VIKTIG: 
Vi vil enkelte dager sykle i virkelig høyfjellsterreng – og der kan været veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for kaldere vær – vi vil av og til sykle på helt opp på 2700 moh. Følgebilen er som regel i nærheten om vi trenger å skifte raskt. I den lille ryggsekken (som du kan ha på ryggen eller legge i følgebilen) bør det derfor alltid finnes tilgjengelig en tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse” sykkelermer og ben” m.m.

Utstyr/pakke-tips

Vi foreslår følgende for pakking: all bagasje pakkes i ryggsekk eller myk sportsbag (med eller uten hjul) – dette for å lette pakkingen i følgebilen. Mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som håndbagasje på flyet.

Forslag til utstyrsliste:

 • Egne pedaler.
 • Egen hjelm.
 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Lys foran og bak på sykkel
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Varm jakke for kalde, våte nedfarter i høyalpint terreng.
 • Lue og hansker.
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik i fjellpassene.
 • Powerbank til lading av mobilen.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Europeisk Helsetrygdekort.

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa Travel utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter. Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear – en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti. Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Avreiseinfo og billetter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.
NB! Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Alpe D’Huez, Col de Galibier, Col de l’Iseran – legendariske fjellpass!

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende. Første og andre delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 20 personer, maks antall syklister er 40 personer. Nedre aldersgrense er 15 år.

Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Dette blir en tur i ekte EXPA-stil – vi gleder oss!!!

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Her vil vi også lage en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expa.no og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Anna-Lena på telefon +47 93 00 44 12‪‪ eller annalena@expa.no.‬‬

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

   Send artikkel som PDF