TOUR DE FRANCE 2018 – PYRENEENE

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad:

Bli med Expa på verdens største sykkelfest! 

Tour de France, ‘Frankrike rundt på sykkel’, verdens største sykkelritt og fest! Det er det mest myteomspunnende av alle sykkelritt i hele verden. Du får oppleve den absolutte sykkel-eliten som konkurrerer om den gjeve gule trøyen. Trøyen som til slutt tas hjem av den rytteren som i løpet av 3 uker i juli i gjennomsnitt har syklet aller fortest, og som deretter paraderer opp hovedgaten i Paris, Champs Elysées, den siste søndagen i juli.

Pyreneene

Pyreneene er en fjellkjede i Sørvest-Europa, og danner den naturlige grensen mellom Frankrike og Spania. Den skiller Den iberiske halvøya fra Frankrike, og strekker seg fra Atlanterhavet til Middelhavet. Den spektakulære fjellkjeden er 491 kilometer lang og høyeste fjelltopp er Aneto på 3.404 meter over havet. Veiene som sirkler seg opp fjellsidene vil gi mektige opplevelser og fantastisk utsikt fra sykkelsetet. Klimaet byr ofte på stabilt varmt vær med mye sol sommertid.

Det finnes sjanser for å se Chris Froom og Tom Dumoulin avgjøre kampen om den gjeve, gule trøya i disse viktige siste etappene i Pyreneene. Guttene skal totalt ha syklet 3329 kilometer når de går i mål i Paris den 29. juli!

Pyreneene vil være tourens siste fjellkjede for første gang siden 2014, med 5 etapper i sør-vest Frankrike.

Vi skal selvfølgelig også selv teste noen av etappene i disse kjente fjellkjedene. Vi nyter selvfølgelig også av det vakre landskapet, landsbyene og det gode, franske kjøkkenet.

Dato for turen

Mandag 23. juli – søndag 29. juli 2018.

 

Tour de France med Expa

Kjapt om turen

Vår tur gir den perfekte blandingen av å direkte oppleve TdF live, samt selv prøve på de utfordrende og legendariske rutene / klatringene i den 105. utgaven av Tour de France.

Vi ønsker å få med oss mange av de kjente fjellene, deriblant ‘monsteret’ Col De Portet. Det er første gang det er klatring opp dette fjellet i Tour de France-sammenheng, dette vil skje i den korteste etappen på 30 år – totalt ca. 65 kilometer. Her er stigningen brattere og lenger enn Alpe d’Huez!

‘Dronningetappen’ i TdF er 2 dager senere – da blir det en råtøff 200 kilometers etappe mellom Lourdes og Laruns – via Col d’Aspin, Col du Tourmalet og Col d’Aubisque. Vi finner en strategisk plass for å bivåne de siste klatringene – selve oppgjøret.

Flybilletter bestiller dere selv. Vi møter dere i Toulouse mandag 23. juli, med anbefalt retur fra Bordeaux den 29.juli. Dere velger selvfølgelig selv om dere ønsker å utvide oppholdet med noen dager før / etter denne turen med oss. Vi er gjerne behjelpelig med tips og råd om bosted etc.

Det er lurt å være raskt ute med å bestille flybilletter slik at dere får gode priser.

Highlights

 • Stemningen på denne enorme sykkelfesten med hele verdenseliten.
 • Karavanen.
 • Supportere fra hele verden.
 • Tourmalet, Col d’Aubisque, Col d’Aspin. De som ønsker det kan også prøve seg på Col de Portet og Hautacam.
 • Star & målgang i TdF.
 • Vakre, mangfoldige og ville naturopplevelser i Pyreneene.
 • Expa’s serviceapparat med egne guider som sykler med gruppen.
 • Sosialt samvær med andre deltakere med samme interesse for sykling.

Bosted

Se detaljer om bostedene i programmet. 

Hvem passer turen for?

Turen passer for deg som har syklet en del på forhånd, som har sykkelerfaring og er i relativt god fysisk form. Du trenger ikke være elitesyklist for å være med, men det er viktig å være klar over at vi skal sykle opp og ned noen svært utfordrende fjell i løpet av turen. Vi ser for oss dagsetapper på mellom 65 og 100 kilometer per dag.

Nedre aldersgrense for denne turen er 15 år.

Tour de France med Expa

Flyinformasjon

Flybilletter er ikke inklusive på denne turen. Du booker altså flybilletten selv. Flere flyselskap har per i dag gode priser på billetter.

Air France, KLM, Lufthansa og Brussel Airlines har alle ruter som korresponderer til Toulouse på formiddagen. Fra Bordeaux finnes muligheten med en direkteflyvning med Norwegian på kveldstid

Transfer fra flyplassen er inkludert i prisen. Transfer tar ca. 2 timer hver vei.

Pris

Totalpris: NOK 16.950,- per person, del i dobbeltrom. NB! Flybilletter er ikke inklusive i prisen.
Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,50 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3% vill evt. øke/redusere totalprisen.

 • Første innbetaling på NOK 2.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. NB! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.
 • Andre innbetaling på NOK 4.000,- forfaller 01. mars 2018. Faktura sendes via mail. Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde. Bestilles turen etter denne datoen vil både første og andre innbetaling bli fakturert på samme faktura.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller 01. juni 2018. Faktura sendes via mail.

OBS! Ta evt. kontakt med Eric om du ønsker hjelp til å bestille flybilletter. Et gebyr på NOK 200,- vil da tilkomme (i tillegg til billettprisen).

Prisen betinger minimum 20 personer. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom er på forespørsel og da med tillegg i prisen på NOK 3.240,- for 6 netter. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

I prisen inngår:

 • Busstransfer iht. program.
 • Transfer fra flyplassen i Toulouse – èn avgang til avtalt tid.
 • Transfer til flyplassen i Bordeaux – èn avgang til avtalt tid.
 • Leie av sykkel (standard) alle dager. Landeveissykkel.
 • Drikkeflaske.
 • Sykkeltrøye fra Expa.
 • Overnatting – del i dobbeltrom 4****.
 • Frokost og middag med ett glass vin, alle dager.
 • 3 lunsjer iht program.
 • Guiding og assistanse fra våre lokale samarbeidspartnere.
 • Følgebil alle dager (ved visse etapper må bilen vente / kjøre en omvei og møte oss på passende sted).
 • Team Expas dedikerte guider som selv sykler med gruppen.

I prisen inngår IKKE:

 • Flybilletter t/r.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Mat og drikke utenom det som er spesifisert i program.
 • Utgifter av personlig art.
 • Evt. sykkelforsikring.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. el-sykkel.
 • Evt. oppgradering av landeveissykkel.

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet. Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig ved ledig kapasitet.

Enkeltromstillegget på denne turen står spesifisert under punktet Pris lenger opp i teksten.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Tour de France 2018

 

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært. Expa AS tar forbehold om endringer underveis.

Vi går detaljert gjennom dagens etappe etter frokost hver dag.

NB! Kart over dagsruter printer du evt. selv før avreise – linker til dagsetappene finner du i dagsprogrammet. Du kan også laste opp løypen til din egen Garmin enhet. Du må da ha ett konto (gratis) hos Connect Garmin.

Egen følgebil

Vi har følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport på nesten alle etapper, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt…

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Lån av hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen.

I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av sykkel, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet. Det vil evt. bli fakturert for tilleggsutstyr / oppgradert sykkel etc. Mange av våre kunder har blitt så fornøyde med sine sykler at de kjøper de med seg hjem. Syklene vi benytter er nesten helt nye, og kan selges til en god pris etter endt tur.

Racersykler

Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano Ultegra/Sram Force). Alle sykler er helt nye (max 1 år) og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34.
Du har evt. mulighet til å velge racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller en toppracer med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen på Euro 120,- for hele uken.

Hybridsykler

Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Disse syklene er en god del tyngre enn en racersykkel. Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

El-sykler

For et tillegg i prisen på Euro 130,- per sykkel per uke kan vi også tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten. El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel. Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Pedaler

Alle sykler kommer med mtb SPD pedaler. Dvs. pedaler der du kan bruke sykkelsko/spinningsko med klikkfeste. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Vi oppfordrer dere evt. til å ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyr.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.
NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Bli med på Tour de France i Pyreneene 2018

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen.

Det er også viktig at du tar med sykkelklær for kaldere vær, så som tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”. Følgebilen er alltid i nærheten om vi trenger å skifte raskt.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Forslag til utstyrsliste:

 • Vannflaske til fotturen.
 • sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring.
På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Bli med Expa på verdens største sykkelfest! 

Billetter og pass

Avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.
NB! Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende. Første delbetaling (og depositum) er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 20 pers / max antall er 50 pers. Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 15 år.

Vi gleder oss til å oppleve Tour de France sammen med deg!

Spørsmål?

Om du har spørsmål eller ønsker å motta et uforpliktende, eksklusivt tilbud på tur til Tour de France 2018 for en egen gruppe, din bedrift, din vennegjeng etc, så kontakter du Anna-Lena Lemahieu Strömberg på mobil +47 93 00 44 12 eller mail annalena@expa.no.

Bienvenue!

Opplev Tour de France på nært hold med Expa

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF