Sykkelferie i Toscana med turrittet L’Eroica

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad:  

 

 

Bli med Expa Travel på en uforglemmelig sykkelopplevelse i Italia!

Italia er landet som kanskje byr på den beste syklingen i verden. Italia er sykkelkultur, sykkeltradisjoner, lidenskap, kaffe, natur, mat og vingårder. 
Toscana er berømt for sitt vidunderlige landskap med vinmarker og frodige olivenlunder. En sykkelferie i Toscana gir deg virkelig alt på én gang, om du så kommer for maten, vinen, kulturen og historien, eller den varierte naturen med de høye fjellene, bølgende bakkene og dalene eller de deilige sandstrendene. Bellisimo!

Toscana og turrittet L’Eroica

På vår tur har vi lagt alt til rette for noen spennende dager hvor vi sykler sammen i et sagnomsust område i hjertet av Toscana. Det er ikke bare syklingen som står i fokus, like viktig er opplevelsene, maten & vinen, samt det sosiale.
Vår erfarne guide og sykkelinstruktør, Jens Peter, loser oss trygt gjennom dagene. I tillegg har vi med oss følgebil for assistanse og oppbevaring av ekstra klær / mat / drikke.

Som høydepunktet på denne turen gir vi deg muligheten til å delta på verdens mest tradisjonsrike turritt; L’Eroica. Et ritt som oser av kultur og lidenskap. Billetter til dette rittet rives bort på rekordtid og det er ventelister for å delta. På vår tur er påmelding og startavgift til rittet inkludert i prisen.

Kjapt om L’Eroica-turritt

Turrittet, som ble arrangert for første gang i 1997, går for det meste på grusveier rundt om i Toscana, sør om Firenze. Start og mål er i byen Gaiole in Chianti midt i indrefileten av Toscanas mest kjente vinområder. Dette er ett lavterskel sykkelritt hvor alle kan delta, hvor det viktigste er å nyte turen fremfor å komme først til mål.

Det spesielle med dette rittet er at man som deltaker er pålagt å benytte historisk retro utstyr. En sykkel med stålramme eldre en 1987-modell, gir på rammen, lavprofilfelger m.m. Det er selvfølgelig også viktig med tidsriktige sykkelklær – gjerne i ull. Vi hjelper deg selvfølgelig med å skaffe riktig sykkel og utstyr før start.

Som deltaker er det mulig å velge mellom fire ulike distanser fra 46 til 209 kilometer. Den lengste ruta er krevende med ca. 3.800 høydemeter. De andre løypene er på 46 km / 81 km / 106 km og 135 kilometer. Som utgangspunkt, og med hensyn til logistikk, sykler vi samlet i 135 kilometer-distansen, hvor vi tar oss god tid og stopper på de flotte matstasjonene underveis. Alternativt er det mulig å velge en av de kortere distansene.

Vi hjelper deg selvfølgelig med å skaffe riktig sykkel og utstyr før start. Leie av retro-sykkel fra Bianchi kan bestilles ved påmelding. Vi anbefaler at man benytter denne sykkelen under hele oppholdet.

Du kan lese mer om rittet og regler her.

Tidspunkt for turen

03. – 07. oktober 2019.

Sykkeltur i Italia

Program

Vårt dagsprogram er preliminært og vi tar forbehold om endringer underveis. Vi går detaljert gjennom dagens rute og program etter frokost hver dag.

Dag 1 (Torsdag 03. oktober)
Ankomst Firenze. Transfer til hotellet i Pievei di Salti. (Ca 50 km från Gaiole / starten i L’Eroica).
Utlevering og tilpassing sykler, briefing og middag på hotellet.

Dag 2 (Fredag 04. oktober)
Full sykkeldag hvor vi blant annet sykler igjennom deler av løypa for rittet. Vi starter fra hotellet i Pievei di Salti og sykler gjennom idylliske småbyer som Pienza, Montepulciano og Montalcino i området Val d’Orcia sør for Siena.
Lunsj underveis og middag på hotellet

Dag 3 (Lørdag 05. oktober)
Sykkeldag med start fra hotellet og felles utflukt til Gaiole som mål. Her arrangeres det denne dagen en sykkelfestival i forbindelse med rittet hvor det et stort marked med utstillere og smaksprøver av lokale produkter. Vi henter samtidig vår startpakke og setter igjen syklene slik at de står klare til morgendagens utfordring før vi transporteres tilbake til hotellet i minibuss.
Lunsj underveis og middag på hotellet

Dag 4 (Søndag 06. oktober)
Den store dagen! Over 7000 deltakere gjør dette til en kjempefest. Frokost og transport til startpunktet. Kl. 05:00 – 07:00 er det starttid for vår 135 kilometer pulje.
EM Pastaparty og festligheter. Middag på hotellet.

Dag 5 (Mandag 07. oktober)
Hjemreise.

Hvem passer turen for?

Turen er sykkelmessig lagt opp til at du må ha syklet litt på forhånd. Som alltid på våre turer trenger du absolutt ikke være elitesyklist for å delta – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som vi skal kose oss! Tempoet er lavt og vi bruker hele dagen på å forflytte oss.

Foruten rittet på 135 kilometer er dagsetappene på ca. 50 – 90 kilometer per dag. Klarer du det er du godt forberedt til denne turen. Øm rumpe og stive ben blir det nok uansett. Vi sykler gjennom et kupert landskap som innebærer både oppover- og nedoverbakker, samt en god del grusvei.

Er du glad i å sykle og i tillegg setter stor pris på flott natur, spennende lokal mat og vin, samt ønsker nye vennskap – ja, da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på denne turen!

Nedre aldersgrense på denne turen er 19 år.

Toscana fra sykkelsetet

Bosted

Vi bor på Fattoria Pieve a Salti, et 3*** agriturismo. Hotellet er spesielt utvalgt med tanke på servicenivået, kjøkkenet og beliggenheten. Stedet har restaurant av høy standard, et flott basseng og status som «Bike Hotel» – noe som betyr ekstra fasiliteter for syklister.

Mat og vin er selvfølgelig viktig på denne turen også. Frokosten spiser vi på hotellet. Lunsjene spiser vi i hyggelige restauranter eller som piknik i det fri langs veien. Dagene avslutter vi med felles middag med lokal mat & vin. Alle måltider er inkludert i prisen.

Egen følgebil

Under hele turen i Toscana (bortsett fra på rittet der det er egne servicestasjoner) har vi med oss egen mekaniker og servicebil – klare til å assistere oss. Følgebilen benytter vi også til bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen.

Sykler

Prisen inkluderer leie av en ekte, tidsriktig L’Eroica-sykkel slik at du får følelsen av hvordan våre gamle sykkelhelter opplevde datidens sykkelritt. En slik sykkel er altså påkrevet for å kunne gjennomføre rittet. Du kan selvfølgelig velge å ta med egen egnet sykkel for egen risiko og regning. I påmeldingsskjemaet velger du om du ønsker å leie eller ta med sykkel.

Lån av hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen. Men ta gjerne med egen hjelm om du ønsker dette.

I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av sykkel, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene individuelt.

Pedaler

Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb-sko, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Vi oppfordrer deg evt. til å ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyr.

I påmeldingsskjemaet velger du hvilken type pedaler du ønsker om du ikke tar med deg dine egne. Lån av pedaler er inkludert i prisen. MEN – NB! – viktig å velge riktig type pedaler så de passer til dine sykkelsko.

L'Eroica, oktober 2019

Pris

Totalpris: fra NOK 13.200,- per person, andel i dobbeltrom.

 NB! Minimum 6 deltagere.

NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,60 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

 • Ved booking innbetales NOK 6.000,- (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde). Faktura sendes via mail.
 • 2. betaling på restbeløpet forfaller ca. 5 uker før avgang. Faktura sendes via mail.

Prisen betinger minimum 6 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Det vil evt. da tilkomme et tillegg i prisen på NOK 1.900,-. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Hva inngår / inngår ikke i prisen

I prisen inngår:

 • Overnatting iht program – del i dobbeltrom på 3*** hotell
 • Alle måltider iht program.
 • Leie av sykkel iht program.
 • Startavgift L’Eroica, goodiebag, premiering og pastaparty iht program.
 • Transfer ved ankomst / avreise iht program.
 • Transfer på rittdagen og sykkeldagene iht program.
 • Servicebil med mekaniker iht program.
 • All bagasjetransport iht program.
 • Egen reiseleder og guide iht program.

I prisen inngår IKKE:

 • Flybilletter t/r Firenze.
 • Personlig reiseforsikring (NB! obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet)
 • Drikke til maten.

Flyinformasjon

Flybilletter er ikke inklusive i prisen på denne turen. Vi anbefaler følgende rute med Lufthansa med en kort mellomlanding i Frankfurt / Munchen:

Utreise: torsdag 3. oktober 2019

LH 861 – Lufthansa
Oslo lufthavn Gardermoen (OSL) – Frankfurt (FRA) / kl. 13:00 – 15:05
LH 316 – Lufthansa
Frankfurt (FRA) – Firenze Peretola (FLR) / kl. 16:50 – 18:20

Retur: mandag 7. oktober 2019

LH 9441- Lufthansa
ma. 16:50Firenze Peretola (FLR) – München Franz Josef Strauss Intl (MUC) / kl. 16:50 – 18:05
LH 2456 – Lufthansa
München Franz Josef Strauss Intl (MUC) – Oslo lufthavn Gardermoen (OSL) / kl. 19:20 – 21:30

Transfer er på ca.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

L'Eroica 2019

Praktisk info om egen bagasje

Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha lett tilgjengelig når du sykler. I den pakker du regn- / vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen.

Det er også viktig at du tar med sykkelklær for kaldere vær, som tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”. Følgebilen er alltid i nærheten om vi trenger å skifte raskt.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet.

NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Forslag til utstyrsliste:

Husk på at mange av deltakerne bruker tidsriktig sykkelklær og tilbehør som våre “heroiske” gamle sykkelhelter gjorde før 1987.

 • Tidsriktige sykkelklær for L’Eroica.
 • Vannflaske
 • sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Klær til kveldene (casual).
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Europeisk Helsetrygdekort.

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear– en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

uforglemmelig sykkelopplevelse i Italia

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring.
Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Pass og avreiseinfo.

Avreiseinfo sendes ut via mail ca. 1 uke før avgang.

Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Nedre aldersgrense på denne turen er 19 år.

Prisen betinger minimum 6 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Vi gleder oss til å oppleve L’Eroica sammen med deg!

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Ved å like siden vår vil du få tilbud, info om nye turer, se nye arrangementer etc.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expa.no og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Jens Peter på telefon 92 60 10 30‪‪ eller via mail jenspg@expa.no.

Toscana landskap

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF