Dagsprogram – Toscana med Elba

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Dag 1

Vi ankommer flyplassen i Toscana og drar direkte videre mot Suvereto og vårt hotell første natten: Residence Le Corti di Montepitti.
En busstransport gjennom Toscana, innsjekking og samling for tilpassing av sykler.

Ca. klokken 20:30 samles vi for felles middag.

Dag 2

Frokost fra klokken 07:00. Vi samles direkte etter frokost for briefing og gjennomgang av dagens etappe. Som alltid på våre turer blir det en liten italienskleksjon hver dag under briefingen.

Første formiddagen bruker vi til å bli kjent med våre sykler. Det er mye nytt når du skal sette deg på en sykkel som helt sikkert ikke er lik den du evt. har hjemme. Kanskje er det også første gangen du prøver deg på å sykle med sykkelsko eller skal sykle på en racersykkel. Erfaringsmessig blir alle å bli godt vant med sin ”nye” sykkel allerede rundt lunsjtider første dagen. Vi sykler i flatt terreng ned til havnen i Piombino, hvor vi tar fergen over til Elba. En fin strekning som vi benytter til å bli kjent med gir, bremse, pedaler etc.

Vi seiler ut fra havnen i Piombino ca. klokken 11:50. Fergen tar ca. 45 minutter over til øyen Elba. Elba er kanskje et uoppdaget sted for mange av dere.
Ved innseilingen til havnen Rio Marina møtes vi av et frodig og vakkert landskap. Lunsjen tar vi etter ca. 15 kilometer, når vi nærmer oss Portoferraio.
Herifra fortsetter vi oppover fjellene og langs med sjøen til byen Marciana Marina og Hotel Il Magnifico Resort **** hvor vi skal bo de to neste nettene. Middagen tar vi denne kvelden i en restaurant nede i den koselige byen Marciana Marina.

Se dagens etappe på ca. 52 km + fergetransport her. En variert og spennende etappe med både sykkel og ferge. Print gjerne ut kartet og ta med på turen.
Se dagens bonus tur her. Ca 29 km. Print gjerne ut kartet og ta med på turen.

Dag 3

Etter frokost er det samling for dagens briefing. Elba er kupert, vakker og meget frodig. Vi vil denne dagen sykle Elba rundt!

Den første delen av dagen sykler vi på veier med panoramautsikt som tar oss rundt den ene halvdelen av øyen. Lunsjen spiser vi i koselige Marina Campo.
Etter lunsj har vi mulighet til å velge om vi ønsker å sykle ca. 50 km, ca. 72 km eller rundt hele øyen; ca. 92 kilometer.

Middagen spiser vi også denne kvelden i en hyggelig lokal restaurant nede i havnen, ikke langt fra vårt hotell.

Se dagsetappen på ca 50 km her. Print gjerne ut kartet og ta med på turen.
Se dagsetappen på ca 72 km her
. Print gjerne ut kartet og ta med på turen.
Se dagsetappen på ca 92 km her. Print gjerne ut kartet og ta med på turen.

Dag 4

Frokost, italienskleksjon og gjennomgang av dagens etappe. Deretter triller vi ned mot havnen i Portoferraio for å ta fergen tilbake til fastlandet.

Etter ankomst til havnebyen Piombino tar vi oss nordover i et flatt landskap gjennom mindre byer som Campiglia Marittima og middelalderbyen Suvereto. Ved sistnevnte by spiser vi lunsj på en agriturismo (rett før ankomst til byen).
Landskapet er relativt flatt hele denne dagen, med unntak av byen Massa Marittima som ligger på en høyde med en fantastisk utsikt. Vi ankommer denne spennende byen sent på ettermiddagen. Her bor vi på Hotel Il Girifalco som ligger med få minutters gangavstand til gamlebyen. Vi spiser en hyggelig middag på hotellet.

Dagens etappe er relativt flat med en del kortere stigninger mot sluttet av dagen.

Se dagens etappe, alt 1,  her. Ca 58 km.Dette valget inneholder en krevende klatring på ca. 4 km. Print gjerne ut kartet og ta med på turen.
Se dagens etappe, alt 2, her. Ca 66 km. Flatt terreng. Print gjerne ut kartet og ta med på turen.

Dag 5

Vi starter som vanlig dagen med gjennomgang av etappen, samt italienskleksjon.

Vi har ca 65 kilometer framfor oss gjennom et kupert og vakkert Toscana. Vi passerer flere spennende byer underveis, som gir mulighet til stopp både for kaffe og den berømte italienske iskremen! Vi trenger påfyll av energi for å klare vår sluttdestinasjon denne dagen; byen Volterra. Dagen byr på variert sykling gjennom et fantastisk landskap.
Forhåpentligvis ankommer vi Volterra og vårt hotell relativt tidlig slik at vi rekker å utforske byen. Det var i Volterra flere av scenene i Twillight ble spilt inn. Vi bor midt i byen på Hotel San Lino 4****.

Middag spiser vi på hotellet.

Se dagens etappe på ca 65 km her. Print gjerne ut kartet og ta med på turen.

Dag 6

Etter frokost fortsetter vi vår ferd gjennom Toscanas bølgende landskap og passerer mange av de typiske italienske pinjetrærne og ikke minst vinrankene. Sluttdestinasjonen denne dagen er den lille byen Vinci. Byens store sønn er jo da selvfølgelig Leonardo da Vinci.

En varierende løype som også denne dagen byr på kupert landskap på veien nordover. Vi gjør selvfølgelig flere stopp underveis, og regner med å være fremme på Hotel Monna Lisa på ettermiddagen.Et familiehotell med et hyggelig vertskap og bra mat. Her bor vi de siste to nettene. Vi spiser en god middag på hotellet.

Se dagens etappe her. Ca 57 km.  Print gjerne ut kartet og ta med på turen.
Se dagens bonustur her. Ca 20 km. Her sykler vi på deler av VM-løypa fra 2013. Print gjerne ut kartet og ta med på turen.

Dag 7

Denne siste dagen har du mulighet til å velge om du ønsker en fridag på egenhånd (for avslapping, shopping, turgåing etc), eller om du ønsker å bli med på sykkeltur. Velger du en dag på egenhånd så ordner du med lunsjen selv.

Blir du med på sykkelturen så går ferden til den kjempekoselige byen Montecarlo, stopper der for lunsj, for deretter å fortsette til Montecatini Terme før vi vender tilbake til Vinci. Skulle noen ønske en enda lenger tur så har vi mulighet til å forlenge etappen via byen Lucca. Lunsjen spiser vi sammen uansett.

Se dagens etappe her. Ca 60 km. Print gjerne ut kartet og ta med på turen.
Ønsker du langturen via Lucca så blir etappen omtrent slik; Se etappen her. Ca 92 km. Print gjerne ut kartet og ta med på turen.

Dag 8

Avreise til flyplassen.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF