Herlige Toscana med den fantastiske øya Elba!

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad:

 

 

Sykkeltur full med opplevelser i Toscana og på øya Elba

Kjapt om turen

På denne turen får vi med oss store deler av den vakre øya Elba – å se denne øya fra sykkelsetet blir garantert en ‘høydare’! 
Vi i Expa opplever Elba som en blanding av Karibien, Madeira og Mallorca, og blir like fasinert hver gang vi tar turen dit.

Sykkeltur i Toscana og på øya Elba

Etter to netter på øya tar vi fergen tilbake til flotte Toscana med de spesielle og koselige byene Volterra og Massa Marittima, Vinci og Montecattini. Toscana er jo viden kjent for sitt vakre landskap. Vi har lagt opp til mulighet for en fridag på Elba samt en halvdag fri siste dagen i Montecattini. Her er det mulighet for både SPA, bading, soling og shopping!  For mer detaljer om turen se dagsprogrammet.

Se video fra en tidligere Toscana / Elba-sykkeltur her:

Dato for turene

I 2019 arrangerer vi 2 turer til Toscana & Elba:

 • 18. – 25. mai 2019.
 • 26. mai – 02. juni 2019

Du velger dato for turen i påmeldingsskjemaet.

Bosted

Vi vil bo på hyggelige, gjerne mindre hotell der vi som oftest har booket de fleste rommene på hotellet. Hotellene er 3-4 stjerners med bra standard – vi legger vekt på atmosfære, beliggenhet og at hotellet har et bra kjøkken. Mat & vin er som alltid viktig når vi er på tur! Se flere detaljer om hotellene i dagsprogrammet.

Den røde markeringen viser hvor i Italia regionen Toscana og øyen Elba er. Trykk på bildet for å se større versjon.

Hvem passer denne turen for?

Turen er sykkelmessig lagt opp til at du må ha syklet litt på forhånd. Du trenger absolutt ikke være elitesyklist for å delta, du trenger ikke en gang å kalle deg selv syklist. Turen er lagt opp til at alle i middels god form som liker å sykle skal kunne delta. Vårt mål er at alle skal kunne sykle alle etapper og på den måten komme nær naturen og det lokale miljøet.

Våre turer er ikke ment som en treningsleir og forberedelse til sykkelritt – selv om vi erfaringsmessig vet at alle kommer hjem i bedre form enn hva de var i da de dro – uansett utgangspunkt. Det er likevel ingen hemmelighet at du antakeligvis vil sette større pris på turen om du har forberedt deg med å sykle 50-60 km noen ganger før avreise (gjerne et par dager etterhverandre), i og med at vi på turen gjør dette flere dager i strekk. Klarer du det er du godt forberedt til denne turen.
Øm rumpe og stive ben blir det nok uansett. Hele turen og alle etappene er lagt opp til at alle med normalt god kondisjon skal klare å gjennomføre, samtidig som vi skal kose oss!

Vi spiser felles lunsj i løpet av dagen. Etter lunsj kan det hende at vi fortsetter på forskjellige veier med tanke på tempo og antall kilometer. Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon.

Vi har satt en øvre grense på max 40 deltagere. I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag med vin – alle dager, altså ‘all inclusive’.

Vår konklusjon er altså at om du er glad i fysisk aktivitet og i tilegg setter stor pris på spennende lokal mat og vin, samt ønsker nye vennskap – ja da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på våre turer!

Dagsetappene og dagsprogram

Dagsetappene ligger på ca. 40 – 70 kilometer per dag. Vi sykler gjennom et kupert landskap som innebærer både oppover- og nedoverbakker. Noen stigninger er på nær 10 kilometer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. Og etter at det har gått oppover går det jo nedover igjen, det vil si at vi også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen. Klarer du det er du godt forberedt til denne turen.

Vår yngste deltager på tidligere turer har vært 12 år og vår eldste 83 år. Begge hadde like stor glede av turen og koste seg masse.

Normalt deler vi gruppen i 2 mindre grupper der vi sykler i det tempoet som passer dem for å kunne nyte turen. De dagene vi ankommer hotellet i god tid før middag, arrangerer vi ofte en ekstra sykkeltur for de som har flere krefter i bena og som ønsker å sykle i et litt høyere tempo.

Vårt dagsprogram er preliminært, endringer kan forekomme. Expa AS tar forbehold om endringer underveis. Vi går detaljert gjennom dagens etappe etter frokost hver dag. Kart med oversikt over sykkelruten deles ut ved ankomst.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

sykkeltur i Toscana

Egen følgebil

Vi har alltid følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtal deltakere dersom energien skulle ta slutt.

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Lån av hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen. Dersom du ønsker å ta med privat hjelm og flaske er dette selvfølgelig ok.

Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet. Det vil evt. bli fakturert for tilleggsutstyr / oppgradert sykkel etc. Mange av våre kunder har blitt så fornøyde med sine sykler at de kjøper de med seg hjem. Syklene vi benytter er maks ett år gamle.

Racersykler

Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105 eller Ultegra/Sram Force). Alle sykler er helt nye (maks 1 år) og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34.

Du har evt. mulighet til å velge en toppracer med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen (Euro 120,- per sykkel for hele perioden). Evt. oppgradering av sykkelen faktureres i forkant av turen.

Hybridsykler

Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Hybridsyklene er en god del tyngre enn en racersykkel. Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer. Vi anbefaler med andre ord racersykler fremfor hybridsykler.

El-sykler

For et tillegg i prisen på Euro 130,- per sykkel per uke kan vi også tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten. El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel. Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Pedaler

Du velger hvilken type pedaler du ønsker å benytte på sykkelen ved påmelding. Det er imidlertid viktig at pedalene samstemmer med dine egne sykkelsko. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Dersom du ønsker andre type pedaler enn de vi kan tilby (se detaljer i påmeldingsskjemaet) må du ta med disse selv.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring mot evt. skade på sykkel for 30,- Euro for hele leieperioden. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Sykkeltur på Elba

Flyinformasjon

18. mai 2019 / 26. mai 2019
Oslo Lufthavn – Firenze / KLM / kl. 18:00 – 21:10

22. mai 2019 / 02. juni 2019
Firenze – Oslo Lufthavn / KLM / kl. 13:50 – 17:00

Flybilletter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise. Det er det enkelte flyselskapet som avgjør hvor mye bagasjevekt per person som er tillatt.

Pris

Totaltpris: NOK 16.990,- per person.
NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,60 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke/redusere totalprisen.

”Alt” er inkludert, som f.eks. fly (ut fra Oslo), del i dobbeltrom, helpensjon med drikke, leie av supre sykler (leie av hjelm og drikkeflaske inngår), følgebil med teknisk assistanse og topp motiverte reiseledere fra Expa, samt representanter fra våre italienske samarbeidspartnere.

 • Første innbetaling på NOK 6.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

OBS! Prisen gjelder ut fra Oslo. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv.
Prisen betinger minimum 25 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.300,-vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

I prisen inngår:
 • Fly t/r Oslo.
 • Busstransfer iht program.
 • Leie av sykkel i 7 dager. Landevei- eller sportslig hybridsykkel.
 • Leie av hjelm / drikkeflaske.
 • Bagasjetransport iht program.
 • Overnatting iht program – del i dobbeltrom.
 • Frokost, lunsj og middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa AS, – som gjør sitt absolutt ytterste for å skape en minnerik tur.

I prisen inngår ikke:

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. sykkelforsikring.
 • Lunsj ankomst- og avreisedagene.

Betalingsvilkår

Våre betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Sykkeltur full med opplevelser i Toscana og på øya Elba

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Utstyr

Vi foreslår følgende for sykling: all bagasje pakkes i ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet.

Forslag til utstyrsliste:

 • sykkelbukser lang/kort
 • sykkeltrøyer
 • sykkelhansker
 • løse ‘sykkelermer og ben’
 • solbriller
 • regnjakke
 • sykkelsko + fritidssko til kvelden
 • kamera (husk å lade opp før avgang)
 • lue
 • badeklær
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • klær til kveldene (casual)
 • toalettartikler
 • varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen. På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Flybillettene sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.
Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å oppleve Toscana & Elba sammen med deg!

Minimum antall deltakere på denne turen er 25 personer, max antall er 40 personer. Nedre aldersgrense er 12 år.

Prisen betinger minimum 25 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Toscana og Elba

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Eric på telefon 92 61 88 05 / eric@expa.no.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF