Dagsprogram

Fottur i Cinque Terre og sykkeltur i Toscana

Dag 1 – Reisedag

Ankomst Pisa.

Vi beregner avreise fra flyplassen kl. 17:15. Dvs. ca. 45 minutter etter Norwegians direktfly har landet (kl. 16:35). Vi må regne med ca. 1,5 timers transfer til vårt hotell i Monterosso.
I Cinque Terre er det veldig små forhold. Dvs. at vi ikke kan kjøre en stor 52 seters buss hele veien ned til byen og hotellet. Ca. 4 kilometer før ankomst til hotellet bytter vi derfor til minibusser.

Hotellene våre i Monterosso, Hotel Palme eller Hotel Cinque Terre, ligger bra til med ca. 100 meter til stranden. Hyggelig service, koselige hotell.

Ettermiddagen fri for avslapping på stranden eller flott gåtur i fjellet ovenfor byen – fantastisk utsikt.

Samling kl 19:30 for felles middag på lokal pizzeria!

Program - fottur i Cinque Terre og sykkeltur i Toscana

Dag 2 – Fottur på ”verdens vakreste sti”

En meget spennende dag venter oss.

Klokken 09:00 blir det avgang til stien som tar oss mellom de fem flotte byene; Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore. Stien som knytter disse fem byene sammen, ’Via dell’Amore’, regnes som en av Europas vakreste stier. En fantastisk opplevelse som begeistrer de fleste.

Vi stopper for felles lunsj på en hyggelig restaurant i byen Corniglia. Det går tog tilbake til «vår» by Monterosso fra alle byene vi passerer. Mao, blir man sliten så tar man enkelt toget tilbake eller videre til neste by.
Togturen er på ca. 20 min fra byen lengst borte (Riomaggiore), men om det passer og været tillater det foretrekker vi å ta båten tilbake til Monterosso – en fantastisk båttur. Da får vi sett hele strekningen vi har gått fra sjøen – herlig landskap!

Den totale strekningen for gående er ca. 15 -17 km i kupert terreng på sti. Vi regner med å gå hele strekningen på ca. 6-7 timer, inklusive pauser og lunsjstopp.
For dagens fottur er det viktig med komfortable klær, joggesko eller lignende, evt. regnjakke, kamera og kanskje en liten ryggsekk.

NB! Ønsker du å sykle i stedet for å gå Cinque Terre dag 2 så fikser vi selvfølgelig dette for deg. Skriv evt. da dette inn i påmeldingsskjemaet.

Etter litt egentid samles vi på hotellet kl. 19:30. Vi inntar en deilig middag på Ristorante il Ciliegio, en familiedrevet restaurant som ligger i åsen over Monterosso. Herlig utsikt! Her skal vi nyte enkle retter laget av råvarer restaurantfamilien selv har dyrket eller jaktet. Flott vertskap og god hjemmelaget mat. Enkelt, rustikt og ekte!

Vi blir hentet med bil fra gamlebyen og opp til restauranten, en kjøretur på ca. 5 minutter.

Dag 3 – Sykling Monterosso – Sarzana

Dette blir garantert en opplevelsesrik dag. Etappen er på ca. 75 km og 2.500 høydemeter.

Vi starter å sykle kl. 09:00 med retning mot La Spezia. Fram til La Spezia sykler vi oppe på åsen rett ovenfor Cinque Terre – med en FANTASTISK utsikt over havet. Vi har ca. 40 km med kupert terreng frem til La Spezia. Kraftig stigning i begynnelsen – vi må jo opp på fjellet! Deretter sykler vi langs fjellsiden hele veien bort til storbyen. Vel fremme i La Spezia spiser vi lunsj i sentrum, på en koselig restaurant. Vi må regne med en god del trafikk gjennom La Spezia.

Etter lunsjen fortsetter vi mot Sarzana og vårt overnattingssted Hotel Santa Catarina Central Park.

Bonusturen denne ettermiddagen går opp mot Carrarrafjellene. Eller så tar vi det litt rolig og kanskje avslutter dagen med en dukkert i bassenget?

Dagens etappe kan du åpne OG laste ned Strava. Du må ha en konto hos Strava for å kunne åpne linken (dette er gratis).

Opplev Cinque Terre sammen med Expa  

Dag 4 – Sarzana – Borgo Giusto

Vi har ca. 55 km å sykle før vi når dagens mål: Hotel Borgo Giusto. Et fantastisk sted som ligger på åsen “der veien slutter”. Hotellet er en liten samling hus fra middelalderen der alle husene i senere tid har blitt ombygd til rom / leiligheter som tilhører hotellet. Et unikt og veldig sjarmerende sted, som ligger helt for seg selv ca. 15 km fra Lucca. Her skal vi bo de 3 neste dagene.

De første 50 km av dagens løype er i ett lett kupert / flatt terreng, mens de siste 25 km er mer krevende med en stigning på ca. 1100 høydemeter. 

Denne dagen har vi ikke mulighet til følgebil de siste 15 km. Veien er rett og slett for smal, så vi må regne med å evt. sykle med en liten ryggsekk med ekstra klær, drikke etc.

Om vi kommer frem tidlig nok på ettermiddagen går bonusturen mot middelalderbyen Barga. Det blir noen fine stigninger opp mot byen…

Dagens etappe kan du åpne OG laste ned i Connect Garmin. Du må ha en konto hos Connect Garmin for å kunne åpne linken (dette er gratis).

Dag 5 – Unike Lucca, vingårdsbesøk, lunsj, vinsmaking og fantastisk sykling.

Vi starter denne dagen kl. 09:00 med å sette kursen mot de flotte vinområdene på åskammene utenfor Lucca. Vi sykler på veien som tar oss forbi alle de noble villaene – palassene nord for byen. Men før vi svinger av mot vingården så passerer vi den helt unike byen Lucca. Byen som med sin intakte ringmur har fått plass på Unescos verdensarvliste. Her tar vi den klassiske rundturen oppe på muren før vi stopper for påfyll med is og cappuccino. Det blir ca. en times stopp før vi drar videre mot vinområdene. Etter hvert kommer vi frem til en fantastisk vingård hvor vi får omvisning med mulighet for å lære mer om de toscanske vinene. En deilig og lang lunsj med vinsmaking av gårdens viner!

Etter lunsj sykler vi på små, koselige veier gjennom olivenlundene helt frem til Collodi – byen der Pinocchio er født! Her tar vi et kort stopp for vannpåfylling før vi begynner på klatringen oppover i dalen. En fantastisk vei som tar oss over fjellet og ned mot Bagni di Lucca. For de av dere som virkelig ønsker en utfordring kan vi forlenge turen ytterligere og klatre opp den klassiske fjelletappen i Giro d’Italia; Abetone.

Vi kommer hjem til hotellet vårt sen ettermiddag, og rekker antakelig litt avslapping rundt bassenget før middag.

NB! Det gis mulighet for å velge en kortere og mindre krevende rute etter lunsj.

Dagens løype kan du åpne OG laste ned i Strava. Du må ha en konto hos Strava for å kunne åpne linken (dette er gratis).

Sykkeltur til Lucca i Toscana

Dag 6 – Borgo Giusto – Abetone (rundtur) eller hviledag…

I dag har vi tenkt oss å prøve på fjelletappen Abetone. Dette er en klassiker i Giro d’Italia. Byen Abetone er en kjent skidestinasjon i Toscana, og ligger ca. 1.500 moh. Det går selvfølgelig oppover hele veien…, men da går det jo også nedover på vei tilbake 🙂 

De som ønsker en hviledag kan bli på hotellet og kose seg ved bassenget, eller gå en deilig tur i de flotte omgivelsene rundt Borgo Giusto. Denne dagen tar dere lunsjen på egenhånd.

Hyggelig middag på hotellet.

Dag 7 – Borgo Giusto – og det skjeve tårnet i Pisa – ca 45 km.

Denne siste sykkeldagen setter vi kursen mot ‘det skjeve tårnet’ i Pisa. Vi følger elven sørover forbi Lucca, og deretter videre mot Pisa. Flatt terreng med ‘kosesykling’ stort sett hele veien mot turens siste stoppested. Koselig lunsj rett før ankomst Pisa.

Ettermiddagen er lagt opp til at du på egenhånd kan oppdage Pisa med alle sine severdigheter. Et besøk ved ‘det skjeve tårnet’ i Pisa bør en jo få til i løpet av livet. Nå har du muligheten.

Den evt. bonusturen denne ettermiddagen går langs sjøen i flatt terreng.

Avsluttningsmiddag i hotellets restaurant.

Dagens løype kan du åpne OG laste ned i Connect Garmin. Du må ha en konto hos Connect Garmin for å kunne åpne linken (dette er gratis).

Bli med Expa til Borgo Guisto

Dag 8 – Hjemreise

Norwegian-flighten vi anbefaler har avgang på ettermiddagen. Formiddagen på egenhånd for shopping, avslapping, sol og strand før avreise til flyplassen. NB! Transfer på egenhånd ut til flyplassen.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF