Toscana/Cinque Terre Hike&Bike 2018-02-24T13:25:19+00:00

Hike & Bike i Toscana og Cinque Terre

 

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad: piktogram-sykkel-50pxlpiktogram-sykkel-50pxl

På to hjul fra Toscana til Cinque Terre

Det Toscanske sykkellandskapet på sitt beste – kombinert med fottur i unike Cinque Terre

På denne opplevelsesrike turen kombinerer vi to av Expa’s absolutte favoritter; sykkeltur gjennom et fantastisk landskap i nord-Toscana og fottur i unike Cinque Terre.
En sykkeltur i ett spennende landskap med mange severdigheter, samt historiske, kulturelle og gastronomiske opplevelser.

Du besøker to helt forskjellige regioner underveis, Toscana og Liguria – to flotte og frodige regioner med herlig natur.

På egenhånd

Dette er en tur uten guide, du sykler på egenhånd i eget tempo. Du styrer altså selv tempoet, og ikke minst hvor du ønsker å stoppe underveis. Alt det praktiske med bagasjetransport, booking av hoteller, sykler osv tar vi i Team Expa oss av.
Du sykler, går fotturer og nyter!

Hike & Bike i Toscana og Cinque Terre

Kjapt om turen

Det blir altså en opplevelsesrik tur hvor du kombinerer sykkeltur gjennom det fantastiske landskapet i nord-Toscana med fottur i det kjente og unike området Cinque Terre (Liguria).
Du starter turen med en briefing av ukens program. Startpunkt for turen er middelalderbyen Lucca. På veien mot de berømte fem fiskelandsbyene Cinque Terre passer du blant annet Pisa, fjellene i Apuane og de milelange strendene i Versilia.
Ikke minst kommer du til å huske panoramautsikten fra fjellene ovenfor Cinque Terre når du kommer dit. Kanskje er dette en av verdens mest ‘panoramiske’ veier.

Vi i Expa synes at alle, minst én gang i livet, bør besøke det unike området Cinque Terre og vandre mellom de fem vakre byene Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore. Veien som knytter de fem byene sammen, ’Via dell’Amore’, regnes som en av Europas vakreste stier – en opplevelse som begeistrer de fleste.

Bagasjen din blir transportert hele veien, du sykler altså uten bagasje på sykkelen. Syklene våre samarbeidspartnere tilbyr er av topp kvalitet, og du kan velge mellom racersykkel, el-sykkel eller sportslige hybridsykler.
Sykkeletappene er på mellom 60 – 90 kilometer, og mellom 750 – 1200 høydemeter.

Og maten! Du kombinerer spennende sykkel- og fotturer med mange, lange, gode og hyggelige italienske mat- & vinopplevelser. Blir ikke bedre enn det.

Dato for turene

Fra april til oktober (ukestur). Du velger selv dato i denne perioden.

 

Den røde markeringen viser hvor i Italia Cinque Terre / Toscana ligger. Trykk på bildene for å se større versjon.

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært. Expa AS tar forbehold om endringer underveis.

På ankomstdagen har du en briefing med vår lokale engelsksprålige sammarbetspartner som går igjenom hele ukens program. Her får du også mange gode tips.

Flyinformasjon

Flybillettene er ikke inkludert i prisen. Vi anbefaler Norwegians direktfly Oslo – Pisa. Pisa er den nærmeste flyplassen, men Firenze kan også fungere fint.

Film fra tidligere tur

Film fra en av våre tidligere turer til Cinque Terre / Toscana ser du her:

Bosted

En del av Expa’s filosofi er et ønske om å vise steder litt utenfor allfarvei. Gjerne på familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Expa’s erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

De første nettene, på veien fra Toscana, i byen Lucca , bor du to netter på hotel San Marco. Et fint hotell med bra standard og hyggelig atmosfære. Gangavstand til den store piazza’n i Lucca.
De neste to nettene bor du nede ved kysten i byen Forte di Marmi. I Cinque Terre bor du to netter på Hotel Delle Palme. Et hyggelig hotell med bra service og god beliggenhet. Frokost er inkludert på alle hotell.

En tur de aller fleste klarer

Det vil selvfølgelig være en fordel om du har syklet noe på forhånd. For de som ønsker er det mulig å leie el-sykkel for et tillegg i prisen.

Vi pleier å si at alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre denne turen med bravur – samtidig som man skal kose seg!

Dagsetappene ligger på mellom 50 – 80 kilometer per dag.

Både Cinque Terre og Toscana er kupert. Et landskap som har både oppover- og nedoverbakker… Noen helt opp til 10 km. Men med god tid og litt forberedelser klarer de fleste å gjenomføre denne turen.

Bagasjetransport

Bagasjen må stå klar I resepsjonen SENEST kl. 09:00 de dagene den ska tranporteres til neste hotell. Merk bagasjen godt med navn og mobilnummer.

På to hjul fra Toscana til Cinque Terre

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby god kvalitet på syklene. Det er mulighet til å leie hjelm dersom du ikke ønsker å ta med egen hjelm.

Alle sykler kommer med reservekit med ekstra slange / pumpe / lås og de verktøy du trenger for å evt. fikse punktering etc. Ønsker du å leie sykkelveske gir du beskjed om dette ved påmelding.

Første dagen, ved utlevering av syklene, får du hjelp til å justere syklene individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet. Det er selvfølgelig helt greit å ta med egen sykkel, gi evt. beskjed om dette i påmeldingsskjemaet.

Racersykler Wilier GTR Pris Euro 215,- / en uke

Landeveis racer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105 eller Ultergra eller Sram Force). Alle sykler er helt nye (max 1 år) og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34.

Du har evt. mulighet til å velge racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller en toppracer med elektronisk gir, Di2, 320,- Euro per sykkel per uke. (Wilier Cento1 SR Di2)

Hybridsykler Pris Euro 115,- / en uke

Av nyere modell. Disse syklene er en god del tyngre enn en racersykkel. Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

El-sykler Wilier Sportslig hybrid Pris Euro 230,- / en uke

Topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Du klarer deg æven på de litt lengre strekkene uten å behøve lade din sykkel. NB sykeln må lades under natten. El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel

Pedaler

Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Vi oppfordrer dere evt. til å ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyrType pedaler velger du i påmeldingsskjemaet.

Forsikring av sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.

Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved / etter ankomst.

Opplev Toscana fra sykkelsetet

Flyinformasjon

Flybillett inngår ikke i prisen, men vi booker gjerne billetten for deg mot et gebyr på NOK 200,-. Ønsker du å gjøre dette selv anbefaler vi deg å booke direktfly med Norwegian Oslo – Verona t/r.

Pris

Totalpris: ca. NOK 10.990,- per person, andel i dobbeltrom. Flybilletter kommer i tillegg.

NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,70 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

 • Første innbetaling på NOK 3.000,- faktureres innen en uke etter påmelding. Faktura sendes via mail. Dette beløpet er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde
 • Andre innbetaling på NOK 3.000,- forfaller 01. mars 2018 (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde). Bestilles turen etter denne dato vil første og andre delbetaling bli fakturert på samme faktura. Faktura sendes via mail.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

Prisen betinger minimum 2 personer pr. booking. Enkeltrom kun forespørsel. Det vil evt. da tilkomme et tillegg i prisen på NOK 2.300,- for hele uken. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Hva er inklusive / ikke inklusive i prisen?

I prisen inngår:

 • Hotell, del i dobbeltrom.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Bagasjetransport iht. program.
 • Briefing ved ankomst.
 • Kart og GPS-spor til privat GPS.
 • Nødnummer og assistanse ved behov.

Ikke inkludert: 

 • Flybilletter t/r.
 • Evt. leie av sykkel.
 • Måltider utover frokost.
 • Transfer til / fra flyplass.
 • Reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).

Transfer

Ønsker du transfer fra flyplassen arrangerer vi gjerne det for deg. Ta kontakt for tilbud.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling benyttes til depositum hotell og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Fottur i unike Cinque Terre

Utstyr

Vi ser gjerne at all bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet.
NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Forslag til utstyrsliste:

 • Vannflaske til fotturen.
 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Varm jakke / genser.
 • Reiseførsikringsbevis (obligatorisk på våre turer).
 • Europeisk Helsetrygdekort.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Dersom du har booket flybillettene via oss sendes disse evt. ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

NB! Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Avreiseinfo sendes ut ca. en uke før avreise.

Booking / påmelding

Booking gjøres skriftlig via vårt påmeldingsskjema. Påmeldingen er bindende, og første (evt. andre, se detaljer under punktet Pris) delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Nedre aldersgrense på denne turen er 12 år.

Spørsmål?

Ønsker du en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan du kontakte Eric på telefon 92 61 88 05 / mail eric@expa.no.

Herlig landskap i Toscana

EXPA AS tar forbehold om skrivefeil. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

www.pdf24.org    Send artikkel som PDF