Program for syklister, Tour de France 2020

Tour de France har sin Grand Départ fra Nice i 2020.
De to første etappene starter i Nice og vil passere blant annet Col de Turini og Col d’Eze. Dette er en flott mulighet til å se mer av Nice, rivieraen og fjellområdene rundt med sin fantastiske utsikt over Middelhavet.

Dag 1 Onsdag (24.06): Reisedag

Flytiden fra Oslo er i underkant av tre timer. Vi ankommer Nice og blir vi hentet på flyplassen med buss. Innsjekk på vårt familiære og hyggelige hotell Le Provencal i Villefranche-sur-mer.

Felles velkomstmiddag.

Program for syklister, Tour de France 2020

Dag 2 Torsdag (25.06): Col d’Eze og Col de Madone

Vi begynner dagen med en god frokost på hotellet.

Vi starter vår sykkeluke med en rute som går fra hotellet østover langs Côte d’Azur på Grande Corniche (øvre vei) via strandpromenaden Promenade des Anglais. Videre sykler vi gjennom sentrum av Nice mot Col de Eze og Col de Madone før vi vender tilbake i kupert terreng langs åsene over Nice.

Klatringen opp til Col d’Eze starter ganske så umiddelbart. Dette er en stigning på 9.77 km med snitt på  5%. Vi slipper oss gradvis ned mot kysten igjen og ned til den pittoreske byen Menton ved grensen mot Italia. Vi dreier nordover på D22 og omsider starter klatringen opp Col de Madone. Dette er en stigning på 13.10 km med snitt på 7%. Bakken har status som HC og høyeste punkt på 916 moh. Prøv å nyt utsikten – fra toppen er den magisk. Både oppover og ned igjen sykler vi forbi små vakre landsbyer som Sainte-Agnes og Peille som absolutt er verdt en stopp.

På vei tilbake tar vi oss over to mindre kjente, men likevel flotte, Cols før vi setter kursen tilbake sørover mot Nice for å få med oss lagpresentasjonen.

Middag på egen hånd.

Segment 1 – Col d’Eze: https://www.strava.com/segments/782273

Segment 2 – Col de Madone: https://www.strava.com/segments/2363

Rute: Col d’Eze og Col de Madone

Detaljer: 100 km og ca 2000 høydemeter

Lunsj: Sainte-Agnes eller Peille

Tour de France: Lagpresentasjon

Dag 3 Fredag (26.06): Col de Turini og Col de Braus

Dagens tur er noe av det beste området har å by på. Hovedmålet for dagen er Col de Turini med 24 km sammenhengende klatring og 1250 høydemeter (sammenlignbart med Galibier). Her skal TDF-rytterne sykle to dager etter oss, men i motsatt retning. Vi velger å kjøre denne bakken uten tidspress før selve rittet starter. Vi har med flere guider som gir mulighet for at vi denne dagen kan dele oss opp i flere grupper med ulik lengde og høyde på rutene. Her er det mulig å ta kun Col de Turini, eller en sløyfe som tar Col de Turini og Col de Braus, eller full runde som starter med en lettere versjon av Col de Eze, så en litt hardere Col de Braus og avslutte med tøffe Col de Turini før vi triller nedover tilbake til hotellet.

Segment 1 – Col de Braus: https://www.strava.com/segments/611471

Segment 2 – Col de Turini: https://www.strava.com/segments/5795641

Rute: Col de Turini og Col de Braus

Detaljer kort: 80 km og ca 1500 høydemeter

Detaljer middels: 110 km og ca 2000 høydemeter

Detaljer lang: 135km og ca 3000 høydemeter

Lunsj: Luceram

Dag 4 Lørdag (27.06): Grand Depart Nice

Denne dagen kommer vi til å tilbringe i Nice for å oppleve både starten og målgangen av en Tour de France-etappe. Det å oppleve en start eller målgang er spesielt hver for seg, og byr på muligheter til å komme tett på rytterne. Å få oppleve begge deler på en og samme dag er bare helt rått. Vi begynner dagen rundt startstedet hvor vi rusler rundt for å oppleve livet, og for å se innskrivningen til etappen før vi vinker rytterne avsted.
Når rittet er i gang er det enten mulighet for å forflytte seg til målområdet hvor vi følger rytterne på storskjerm, eller for de som vil sykle litt denne dagen så kan vi ta en runde opp mot Aspremont hvor rytterne skal opp tre ganger.

Rute: Aspremont

Detaljer: 50 km og ca 600 høydemeter

Målgang: Nice

Lunsj: Nice eller Aspremont

Tour de France etappe 1: https://www.letour.fr/en/stage-1

Dag 5 Søndag (28.06): Col de Castillon og Col de Braus

Det er ikke ofte at Tour de France har en fjelletappe allerede andre dagen, så dette blir unikt og veldig spennende å følge. Dagens etappe har tre harde stigninger som rytterne må over, det starter med Col de la Colmiane, så Col du Turini før rytterne avslutter opp Col d`Eze der rytterne stuper ned til Nice for målgang. Etappen er 187 km lang og spørsmålet er om sammenlagtrytterne vil teste hverandre allerede på dag to?

Vi skal sykle rytterne i møte, og vi starter vår tur på den nedre veien Basse Corniche langs kysten. Det kan være en del trafikk her og vi må regne med å improvisere litt i forhold til ruta gjennom Monaco. De første 30 km er mer eller mindre helt flatt, og først etter Menton starter klatringene. Denne gangen skal vi opp Col de Castillon før vi kommer til Sospel. Her starter veien opp Col de Braus fra øst som tar oss opp 11,4 km med 6 %. Etter å ha nådd toppen på ca. 1000 moh ser vi oss ut et passende sted å se rytterne passere på vei ned mot Nice.

Segment 1– Col de Castillon: https://www.strava.com/segments/643023

Rute: Col de Castillon og Col de Braus

Detaljer: 100 km og ca 1800 høydemeter

Målgang: Nice

Lunsj: Sospel

Tour de France etappe 2: https://www.letour.fr/en/stage-2

Dag 6 Mandag (29.06): Col de l’Ecre og Col de Vence

I dag forlater både vi og TDF-sirkuset Nice. Mens rytterne setter kursen mot Sisteron setter vi kursen hjemover. Men først skal vi sykle en flott runde som tar oss fra havet til Alpes-Maritimes. Vi starter dagen på sykkelstien langs Promenade des Anglais vestover ut av Nice sentrum. Vi tar av nordover og setter kursen mot vakre Guordon hvor vi tar deler av Col de l’Ecre med en vanvittig utsikt mot det blå middelhavet. Vi fortsetter på en runde i Alpes-Maritimes og videre ned Col de Vence mot den idylliske lille byen Saint-Paul-de-Vence.

Col de Vence er nok mest kjent fra Ironman Nice-løypen og fra Paris-Nice. Området vi skal sykle i er i hjertet av Alpes-Maritimes. Området bærer preg av at det ligger mellom alpene og middelhavet. Naturen er variert. Her finner du alt fra skisenter til vakre badestrender. For oss syklister er området perfekt i forhold til mange rolige veier i varmt klima, med mulighet for kaffestopp i de mange små landsbyene som ligger i fjellsidene. Tour de France-rytterne passerer også gjennom dette området på vei fra Nice til Sisteron, så vi finner oss et passende sted for å se de passere.

Rute: Col de l’Ecre og Col de Vence

Detaljer: 100 km og ca 1500 høydemeter

Målgang: Sisteron

Lunsj: Guordon, Coursegouleseller Saint-Paul-de-Vence

Tour de France etappe 3: https://www.letour.fr/en/stage-3

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

   Send artikkel som PDF