Tour de France 2020 – Grand Départ – Nice
Tur for både supportere og syklister

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad:

Tour de France, verdens største sykkelritt & fest!

Det er den vakre franske rivieraen som er vert for Grand Depart av Tour de France, med hele 3 etapper. Vi i Expa Travel tar deg med på en tur til rivieraen i startbyen Nice.
Dette er din mulighet til å være med i Le Tour-sirkuset, enten som supporter eller på sykkel!

Tour de France 2020 starter lørdag 27. juni, og avsluttes i Paris 19. juli.

Det er en grunn til at Chris Froome, Peter Sagan, og mange flere av verdens beste profesjonelle syklister bor og trener i Sør-Frankrike Denne delen av den franske rivieraen tilbyr solskinn nesten hele året, hav og et spekter av spektakulære veier som slingrer seg frem ovenfor kysten.

Tour de France med Expa Travel

Både for supportere og syklister

Denne turen er både for syklister og supportere. Du må altså ikke sykle for å være med oss på denne turen til den franske rivieraen og Tour de France.

Vi har med oss reiseledere med mange års erfaring fra Tour de France og vi kan love deg en uforglemmelig opplevelse!

For supportere til fots

For deg som er lidenskapelig interessert i Tour de France og ønsker å oppleve sykkelfesten uten å sykle, har vi gleden å tilby noen dager fylt av action sammen med likesinnede. Vi har egen turguide med for denne gruppen.

Program for supporterne vil bli publisert snarest.

For syklister

Vi sykler på de samme veiene som syklistene i Tour de France gjør, enten samme dag eller dagen før den aktuelle etappen i Touren. Det er en helt utrolig opplevelse å sykle på smale veier omkranset av tusener av jublende tilskuere. Vi deler dere selvfølgelig inn i grupper etter form og nivå. Hver gruppe har sin egen sykkelguide.

Vi har gode karbon landeveissykler og følgebil med tekniker. Og for deg som kanskje er redd for at du ikke er godt nok trent, så kan vi i år også tilby landeveis el-sykkel. Se mer info under punktet ‘Sykler’ lenger ned på siden.

Dette er en tur hvor alle som sykler på landeveisracer eller el-racersykkel kan delta!!! Du behøver ikke være elitesyklist for å delta, MEN det er viktig at du er glad i å sykle, samt har syklet en god del på forhånd da vi kommer til å sykle noen krevende klatringer på over 1000 høydemeter.

Det er selvfølgelig stor forskjell på å sykle i flatt terreng og å sykle i kupert terreng. På noen av etappene sykler vi i flere kilometer oppover, for deretter å sykle flere kilometer nedover igjen. Dagsetappene er på mellom ca. 60 – 100 kilometer. Vi har som oftest god tid, og har alltid vann, mat og ekstra klær tilgjengelig i følgebilen. Tempoet på etappene blir rolig.

I tillegg til å oppleve Tour de France på nært hold vil vi også sykle på flere av de samme veiene der Touren går i 2020.

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 15 år.

Programmet for syklistene ser du her.

Etappe 1, 2 og 3

Det blir en uvanlig fjellrik åpningshelg. Vi får med oss både Etappe 1, 2 og 3 som vil gå på de samme veiene som de siste etappene i Paris-Nice. Det blir kronglete og snirklete veier hele den siste delen – spennende etapper!

Sjeldent kommer du så tett på et så stort arrangement, her får man virkelig kjenne på hva rytterne opplever og gjennomgår.

Etappe 2 inkluderer to 15 km klatringer i Col de Colmianeog Col de Turini, og det er en veldig dristig innledning på 2020 Tour de France. Etappe 3 kjøres i motsatt retning av Paris-Nice, med start i Nice via Route Napoleon – dette blir den første store sjansen for sprinterne.

Kjapt om turen

I år ønsker vi velkommen til den nydelige franske rivieraen og tilbyr dere både Alpene, Provence & Middelhavet, og alt hva det innebærer av sykkelturer i vakre omgivelser, strender, stort utvalg av butikker, restauranter og kafeer etc..

Vi flyr direkte til og fra Nice, og bor hele perioden på familiehotellet, La Provencal. Hotellet ligger sentralt i byen Villefranche-sur-mer mellom Nice og Monaco og kun en spasertur unna stranden, havnen og de smale gatene og butikkene i landsbyen. Nice ligger kun ca 15 min unna med tog el. buss. Byen regnes som en av mest sjarmerende byene på rivieraen.

Våre dagsetapper på sykkel ligger opp mot 100 kilometer. Høydemeter blir det også en del av … Som alltid på våre turer regner vi med store eventyr, mange opplevelser og spennende sykling i spektakulær natur.

Tour de France 2020

Dato for turen

24.– 29. juni 2020.

Film fra tidligere TdF-tur

Film fra tidligere TdF-tur ser du her:

Highlights

 • Den spesielle stemningen vi opplever tett på rittet.
 • Alpene & Middelhavet på samme reise
 • Col de Turini, Col de la Madone og Col d’Eze
 • De nye sykkelvennene på turen.
 • Spektakulær natur
 • De store kontrastene fra fjell til hav til storby.
 • Expa’s serviceapparat med egne guider som sykler med gruppene.
 • Det sosiale med alle deltakerne på turen.
 • Den gode formen man kommer i etter en ferie på sykkel.

Bosted

Vi bor bekvemt hele perioden på samme hotell, La Provence i Villefranche-sur-Mer, som ligger rett ved Nice og Monaco. La Provence er et hyggelig, familiedrevet hotell med flott beliggenhet. Hotellet har totalt 43 rom med utsikt over havet, hagen el landsbyen. Den hyggelige terrassen på hoteller inviterer til både frokost og evt. et møtested for å ta litt avkjølende drikke på de varme kveldene.
Det er lagt opp til at vi bor i dobbeltrom. Enkeltrom er kun på forespørsel og da med evt. tillegg i prisen på NOK 3.200, – for hele uken. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

På denne turen er ikke alle måltider inkludert, men frokost er inkludert alle dager. Merk at denne er fransk og ikke norsk. Vi inkluderer også en velkomstmiddag og en litt festligere avskjedsmiddag nest siste dag.

Egen følgebil

Vi har med følgebil for teknisk assistanse.
NB! På grunn av trafikk og diverse avstengte veier under rittet må vi ved enkelte tilfeller være forberedt på at følgebilen ikke vil kunne kjøre samme vei som vi sykler.

Leie av Sykler – nå også med mulighet for el-racersykkel!

For syklistene tilbyr vi en Sykkelpakke for NOK 3.500,-. Denne inkluderer leie av landeveisracer, følgebil, mekaniker og guider.
Sammen med vår samarbeidspartner ønsker vi å tilby god kvalitet på syklene til de av dere som skal sykle. I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av syklene, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere de til hver enkelt. Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet.

Hjelm og vannflaske til låns får du utlevert sammen med sykkelen. Vi anbefaler imidlertid at du tar med egen hjelm.

Sykkelsko er obligatorisk. NB! Ta med egne pedaler!

Landeveisracer
Inkludert i ‘Sykkelpakken’ på NOK 3.500,- er leie av landeveisracer av god standard, med karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105 / Ultegra / Sram Force).

Oppgradert Landeveisracer
Du har evt. også mulighet til å velge en oppgradert racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller el-sykkel for et tillegg i sykkelpakkeprisen på NOK 1.000,-. Dette faktureres i forkant av turen.

Du velger type sykkel ved bestilling, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du da dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet.

El-racersykkel
Denne sesongen kan vi også tilby leie av el-racersykler for et tillegg i prisen! Ettersom denne turen ofte går gjennom krevende løyper gir vi deg nå også muligheten til å velge el-racersykkel. En del av etappene er relativt krevende, og da kan el-racersykkel være et perfekt alternativ for de av oss som ønsker litt hjelp underveis. Med denne muligheten kan med andre ord de fleste som er glade i å sykle delta – tross krevende løypeprofil.
Et fantastisk alternativ om du kjenner at tiden til forberedelse har vært knapp i forkant av turen. NB! Alle el-sykler er konstruert slik at el-motoren ikke gir noen hjelp i hastighet over 24 km/h.

Leie av el-racersykkel vil gi et tillegg i sykkelpakkeprisen på NOK 1.000,-. Dette faktureres i forkant av turen.

Egen sykkel
Dersom du velger å ta med egen sykkel er du selv ansvarlig for bestilling av frakt, forsikring og fraktutgifter ifm denne. Dette sier du i fra om i påmeldingsskjemaet.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.
NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Dagsprogram

Program for syklistene finner du her.

Program for supporterne vil bli publisert snarest.

Sykkeltur til Tour de France

Pris

Totalpris: fra 13.950 NOK, – per person, andel i dobbeltrom. (eks. sykkelpakke, se mer info lenger ned på siden).

Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,10 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1 % vil evt. øke/redusere totalprisen.

 • Første innbetaling på NOK 3.500, – skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.
 • Sluttbeløpet forfaller ca. 5 uker før avreise. Faktura sendes via mail.

Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Hva inngår / inngår ikke i prisen

I prisen inngår:

 • Fly, Oslo – Nice Tur/retur
 • 1 kolli bagasje 20 kg + 8 kg håndbagasje
 • Busstransfer iht. program.
 • Overnatting – del i dobbeltrom i 5 netter.
 • Frokost alle dager iht program.
 • 1 enkel lunsj/piknik iht program.
 • 2 middager inkl. et glass mineralvann/vin eller øl iht program.
 • Sykkeltrøye til syklister el. t-skjorte for supportere.
 • 2 utflukter med buss i henhold til program
 • TdF-magasin.
 • Guiding og assistanse fra Team Expa-crewet.

I prisen inngår IKKE:

 • Leie av sykkel
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. tilslutningsfly fra andre byer en Oslo.
 • Evt. sykkelforsikring.
 • Måltider ikke nevnt i programmet.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet) kr 3.000,-

Tillegg for sykkelpakke på NOK 3.500, – som inkluderer:

 • Leie av landeveissykkel av høy standard.
 • Lån av hjelm / drikkeflaske.
 • Team Expas dedikerte guider som selv sykler med gruppen.
 • Følgebil og mekaniker alle dager (ved visse etapper må bilen vente / kjøre en omvei og møte oss på passende sted).

NB! Dersom du ønsker oppgradering av landeveissykkel (DI2 el-gir) eller ønsker å leie el-landeveissykkel vil det blir tillegg i sykkelpakkeprisen på Euro 80,-. 

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.

Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom er kun på forespørsel og da med tillegg i prisen på NOK 3.000, – for hele perioden. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd. før avgang.

Flyinformasjon

24. juni 2020
Oslo Gardermoen – Nice / kl. 15:30 – 18:25 (direktefly med Norwegian)

29. juni 2020
Nice – Oslo Gardermoen / kl. 19:05 – 21:55 (direktefly med Norwegian)

Avreiseinfo og billetter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Praktisk info om egen bagasje

Viktig!!

Vi vil enkelte dager sykle i fjellterreng – og der kan været veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for litt kjøligere/våtere vær. Følgebilen er som regel i nærheten om vi trenger å skifte raskt. Mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som håndbagasje på flyet. I den lille ryggsekken (som du kan ha på ryggen eller legge i følgebilen) bør det derfor alltid finnes tilgjengelig en tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse” sykkelermer og ben” m.m.

Skulle du ha behov for ny bag / sekk til turen selger vi nå flotte Haglöfs-produkter til supre priser i vår nettbutikk Stelvio Sportswear. 

Forslag til utstyrsliste:

 • Egne pedaler.
 • Egen hjelm.
 • Sykkelbukser
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Lys foran og bak på sykkel
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Lue og hansker.
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reise format.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper …
 • Klær til kveldene
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik
 • Powerbank til lading av mobilen.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Europeisk Helsetrygdekort.

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa Travel utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear– en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Supportertur til Tour de France

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport.Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Avreiseinfo og billetter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende.Første og andre delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser. Alle våre reiser er dekket av pakkereiseloven, og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 20 personer, maks antall syklister er 40 personer. Nedre aldersgrense er 15 år.

Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Dette blir en tur i ekte Expa Travel-stil – vi gleder oss!!!

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Der ligger også en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expa.no og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Anna-Lena på telefon +47 93 00 44 12‪‪ eller annalena@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

   Send artikkel som PDF