Program

Over Dolomittene til Sykkel-VM i Innsbruck 

 

Dag 1 – Reisedag

Vi flyr fra Oslo (Gardermoen) til Milano. Videre transfer med buss fra Milano til Sirmione som ligger i sydenden av Gardasjøen.
Her spiser vi lunsj og booker inn på hotellet før vi tester syklene våre.

Felles middag i lokal restaurant.

Dag 2 – 1.etappe: Sirmione – Torbole / Riva del Garda ca. 80 km og 1900 høydemetre

Vi starter pent langs med Gardasjøen før vi sykler opp til fjellet Monte Baldo som strekker seg langs østsiden av Gardasjøen.
Vi spiser lunsj i høyden før vi fortsetter på veien mot Torbole / Riva med spennende utforkjøringer. Hele tiden med en fantastisk utsikt over Gardasjøen.

Sykkeltur i spektakulær natur - fra Italia til Østerrike

Dag 3 – 2. etappe: ca. 95 km og 3000 høydemetre

Torbole / Riva del Garda- Egna / Neumarkt. Her blir det kun kort tid til oppvarming før vi starter dagens første klatring. Variasjonen mellom trange pass og åpne frodige daler gjør etappen spesiell. Vi spiser lunsj i Molveno som ligger ved foten av Brenta-Dolomittene. Vi sykler også ved innsjøen Lago di Molveno – av mange omtalt som Italias vakreste innsjø.

Etter lunsj er det nye høydemetre å bestige før vi slipper oss ned i Trentodalen og sykler inn til byen Egna / Neumarkt.

Felles middag på kvelden.

Dag 4 – 3. etappe: Egna/Neumarkt ca. 75 km og 2400 høydemetre

Vi starter i Trentodalen ca. 200 meter over havet, og klatrer sammenhengende i nesten 20 km og over 1000 høydemetre før vi får en etterlengtet utforkjøring som tar oss ned til dalen Val di fiemme. Blant annet er kjent for skirennet Marcialonga (fra Moena til Cavalese). Kanskje tester vi også avslutningsbakken i Marcialonga opp til Cavalese. Er nok enklere å sykle enn å stake opp på ski.

Vi spiser lunsj halvveis på etappen før vi fortsetter oppover dalen og avslutter dagens etappe i Canazei.

Felles middag på kvelden.

Sykle fra Italia til Østerrike 

Dag 5 – 4. etappe ca. 75 km og 2400 høydemetre

Vi starter fra Canazei med ca. 10 km klatring opp til Passo Pordoi. Her kan man virkelig snakke om spektakulære omgivelser. Vi sykler deler av traseen som benyttes i sykkelrittet Sella Ronda og navnet forteller oss at vi sykler rundt Sella-massivet i Dolomittene. Her kommer vi til det ene fjellpasset etter det andre, og vi legger opp til lunsj på det siste passet, Grödnerpass. Deretter går turen nedover dalen Val Gardena og før vi er tilbake i Trentodalen.

Vi avslutter dagen ca. 10 km nordover i byen Chiuso / Klausen. Felles middag på kvelden.

Dag 6 – 5. etappe ca. 100 km og 2800 høydemetre

Vi starter dagen med en klatring og utforkjøring før vi tar vi fatt en lengre strekning på ca. 30 km med jevn stigning til byen Vipiteno / Sterzing hvor vi spiser lunsj.

Etter lunsj har vi 13 km og 450 høydemetre opp til Brennerpasset. Her passerer vi grensen over til Østerrike. I jevnt fallende, men småkupert terreng legger vi ned siste innsats på vår vei ned til Innsbruck! Vi er i mål og runder av kvelden med en hyggelig middag i VM-byen.

Dag 7 – Fellesstarten i VM.

En god og lang frokost fortæres før vi finner noen fine plasser i VM-løypa og følger fellesstarten i VM. Her er det bare å ta med det norske flagget og heie på sine favoritter.

Denne dagen er det ikke noe fast program så den enkelte velger selv gjøremål og spisesteder.

Program Over Dolomittene til Sykkel-VM i Innsbruck 

Dag 8 – Hjemreise

Frokost og deretter busstur til flyplassen utenfor München og retur til Oslo med fly.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF