Albania – Middelhavets perle

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad:

Opplev Albania på sykkel!

Herlige strender med krystallklart vann. Nydelig mat. Vakker natur. Albania er virkelig en av Middelhavets perler!
Bli med på en oppdagelsesreise du sent vil glemme, vi snakker sykkeltur i Albania. Dette lille landet som ligger flott plassert mellom Hellas og Montenegro.
Sammen med vår proffe, lokale samarbeidspartner arrangerer vi også i 2019 flere turer til dette spennende landet som de aller fleste av oss kjenner svært lite til.

Oppdag det ukjente Albania sammen med oss!

I begynnelsen av 199o-tallet ble Albania åpnet for turister, før dette var landet en helt stengt kommuniststat. Det ble på den tiden sagt at det å besøke Albania var det nærmeste man kommer å kunne reise tilbake i tiden.
Nå er det imidlertid nye tider, nå tar albanerne oss i mot med åpne armer, og i 2018 ble Albania flere ganger kåret til årets mest spennende reisemål. Nå har du altså mulighet til å oppdage denne nesten helt ukjente perlen av et land. 

Kjapt om Albania

Republikken Albania er et middelhavsland på Balkan-halvøya i Sørøst-Europa. Det grenser til Kosovo i nordøst, Montenegro i nordvest, Makedonia i øst, Hellas i sør, Adriaterhavet i vest og Det joniske hav i sørvest.
Beliggenheten gir altså et godt temperert middelhavsklima – med andre ord perfekt for en spennende sykkelferie!
En av det store forskjellene mellom Albania og nabolandene er prisene – det er fremdeles latterlig billig å spise, shoppe og bo der.

Vi har aldri tidligere blitt mer overrasket enn da vi besøkte Albania for å se på mulighetene å arrangere turer dit. Vi ble møtt med åpenhet, vennlighet og et fantastisk landskap! Det gjorde heller ingen ting å bli kjent med et helt herlig kjøkken – en fryd for ganen!

Kjapt om turen

Området dere skal bevege dere i ligger i den sørlige delen av landet, og inneholder alt fra bølgende jordbrukslandskap, til høye fjell og flotte, uberørte strender.

Denne turen har virkelig alt! Du får besøke steder som står på UNESCO`s verdensarvliste, fantastisk natur, og vil få innblikk i kulturer som er lite påvirket av verden utenfor. Denne variasjonen gjenspeiles også i overnattingsstedene, som inkluderer både topp hoteller og tømmerhytte på en avsidesliggende farm for ørretoppdrett. Her får du muligheten til å komme under huden på, og oppleve gjestfriheten til, det albanske folk.

Du sykler på Giant MTB hardtail-sykler av topp kvalitet eller nye hybrid el-sykler. Et eget proft, lokalt team følger dere på hele turen, med både lokal, engelskspråklig guide og følgebil for assistanse og bagasjetransport.

Dagsetappene er på 40 – 70 kilometer, og opptil 1600 høydemeter stigning. Dette er turen for deg som er glad i å sykle, liker god mat og vin, og er på jakt etter nye opplevelser.
Vil du sykle der ingen av vennene dine har vært ennå, så må du være med hit!

Tilbakemelding fra deltakere på  tidligere Albaniaturer:
«Nydelig land og landskap, mange vannfall og fosser, god mat, og kjekke folk! Guiden vår visste ikke hva godt han skulle gjøre for oss. Ubeskrivelig vakkert land. Anbefales på det varmeste.»
og
«Alt fungerte utmerket, det var en fantastisk tur på alle måter. Armand er en veldig god guide og vi har lært masse om Albania. Fint å være en internasjonal gruppe og ikke bare nordmenn. Fin natur og gode hoteller. Tildels krevende sykling pga mye stigning. Gode hybrid sykler som ruller godt.»

Oppdag Albania fra sykkelsetet

Kartet viser hvor republikken Albania ligger. Trykk på bildet for å se større versjon.

Kjappe fakta

Vi flyr til Tirana, hovedstaden i Albania. Her bor vi den første kvelden. Dag 2 reiser vi med buss til grensen mellom Albania og Makedonia, hvor syklingen starter. Vi skal sykle sørover i Albania og kommer til å oppleve mange ulike typer terreng og landskap, både fjellpass og lange, hvite strender ved havet. Dette er virkelig en tur der man får oppleve ytterpunktene i såvel natur som kultur i Albania.

Turen i tall:

 • Gjennomsnitlig distanse pr dag: ca. 59 km
 • Total distanse på turen: ca. 475 km
 • Gjennomsnitlig sykkeltid pr dag: ca 5 timer
 • Lengste distanse på en dag: ca. 72 km
 • Antall høydemeter stigning totalt: ca 6000
 • Antall høydemeter fall totalt: ca 7200

Dato for turene

Vi har lagt opp til følgende turer i løpet av 2019, hvilken tur du ønsker å bli med på velger du i påmeldingsskjemaet.

 • 11. april – 20. april 
 • 20. april – 29. april
 • 29. april – 08. mai 
 • 09. mai – 18. mai
 • 22. juni – 01. juli – FULLBOOKET
 • 26. august – 04. september
 • 14. september – 23. september
 • 23. september – 02. oktober – FULLBOOKET
 • 03. oktober – 12. oktober
 • 12. oktober – 21. oktober
 • 21. oktober – 30. oktober

Bli med på sykkeltur i Albania

Bosted

Vi kommer til å bo på de beste overnattingsstedene som er tilgjengelige underveis. Så langt er infrastrukturen ikke kommet lenger enn at det kun er 4-stjerners hoteller i de store byene, samt 3-stjerners i de mindre. Vi kommer også til å bo godt på mindre, familiedrevne overnattingssteder underveis.
Dette er en unik mulighet til å oppleve et land der «turistifisteringen» ennå ikke har tatt helt overhånd. Vi legger opp til overnatting i dobbeltrom. Enkeltrom er tilgjengelig, men kun på forspørsel og mot et tillegg i prisen. Vi tar forbehold om tilgjengelighet.

Måltider

Maten i Albania er tydelig inspirert av nabolandene Hellas og Italia. En spiser godt for rundt 100 kroner, og selv om maten er så billig går ikke dette utover kvaliteten på den. Det samme gjelder for øl og vin.

Helpensjon 9 dager (9 x frokost, 8 x lunsj, 9 x middag) er inklusive iht program. Drikke til maten kommer i tillegg.

Hvem passer turen for?

Denne turen passer for de aller fleste som har litt sykkelerfaring. Du bør ha erfaring med å sykle flere dager etter hverandre selv om dagsetappene ikke er så lange, dette for å ha best mulig utbytte av turen. Litt stive bein underveis blir det sikkert uansett.

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært. Expa AS tar forbehold om endringer underveis. Vi går detaljert gjennom dagens etappe etter frokost hver dag.

Sykler

Du kan velge å sykle på lette og gode hybrid-sykler fra Giant, med hydrauliske skivebremser og 30 gir eller nye hybrid el-sykler av unisex modell. Sykkelvesker er inkludert i prisen.
Syklene er tilgjengelige i størrelsene X-Small, Small, Medium, Large, og X-Large. Du velger type sykkel, størrelse og modell (dame / herre) ved bestilling.

Utstyr forøvrig

Vi anbefaler at du bruker sykkelsko. Ta gjerne med egne pedaler, det er enkelt å montere! Det går selvsagt helt fint å sykle med andre sko også.
Ta også med egen hjelm, hansker og sykkelklær, også for litt kaldere dager. Selv om det er varmt middelhavsklima kan det komme nedbør. Da er det greit å ha en jakke / vest og løse ermer og ben.
Sykkelbukse med god polstring anbefales sterkt, da det fort blir en del timer på sykkelsetet i løpet av disse dagene.
Du velger størrelse og type sykkel ved bestilling. Skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet, så ser vi hva vi kan gjøre med dette.

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear– en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

fantastisk natur i Albania

Pris

Totalpris: fra NOK 9.600,-per person, del i  dobbeltrom. Flybilletter kommer i tillegg. 
NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,60 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3% vil evt. øke/redusere totalprisen.

 • Første innbetaling på NOK 4.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
 • Innbetaling på restbeløp forfaller ca. en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

NB! Flybilletter inngår ikke i prisen! Se mer info under punktet ‘Flyinformasjon’.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.000,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Ekstra netter i Tirana før eller etter turen: Det er mulig å ankomme Tirana før turen, eller eventuelt å ta flere dager der etter turen. Vi kan evt. være behjelpelig med booking av rom, pris vil da være fra 60 € for enkeltrom / 70 € for dobbeltrom.

Dette er inkludert i prisen:

 • Overnatting 9 netter iht program.
 • Helpensjon 9 dager (9 x frokost, 8 x lunsj, 9 x middag) iht program.
 • Engelskspråklig turguide.
 • Leie av sykkel, inkl. tilbehør iht program.
 • Transport som beskrevet i programmet.
 • Følgebil med tospråklig sjåfør.

Ikke inkludert i prisen:

 • Flybilletter t/r.
 • Transfer til / fra flyplassen – Tirana.
 • Drikke til måltidene.
 • Inngangsbilletter til utstillinger, og steder dere besøker underveis.
 • Evt. enkeltromstillegg.
 • Lunsj, eventuelt middag på avreisedagen.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).

Flyinformasjon

Flybillett inngår ikke i prisen, men vi booker gjerne billetten for deg mot et gebyr på NOK 200,-. Ta kontakt med oss på info@expa.no for å få anbefalte flighter iht til datoen du ønsker å sykle i Albania.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling benyttes til depositum hotell/mat og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet. Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig om enkeltrom er tilgjengelig.

Enkeltromstillegget på denne turen står spesifisert under punktet Pris lenger opp i teksten.

Vakre Albania

Praktisk informasjon

Transfer

Transfer flyplass – Tirana (1-3 personer) 20 €. Ved 4-7 personer: 50 €. Dette er ikke inklusive i prisen.
Du flyr greit til Tirana fra Oslo via f.eks Frankfurt eller München. Flere av de store flyselskapene flyr disse strekningene. 

Følgebil

På turen har vi følgebil som frakter bagasjen og som bistår med teknisk support dersom det skulle trenges.

Været

Albania har et mildt middelhavsklima. 15. mars regnes som den første vårdagen og etter detter stiger temperaturene ganske raskt opp mot gode sommertemperaturer. Sykkelsesongen her er normalt april, mai, juni, september og oktober.

Guider

Når vi velger samarbeidspartnere legger vi stor vekt på guidene. Vi vet at de er knutepunktet mellom deg som gjest og opplevelsene dine underveis. I Albania har vi valgt en samarbeidspartner med håndplukkede guider utvalgt nettopp på grunn av deres kunnskap, erfaring, og pasjon for det gode liv. De vil gjøre alt de kan for å gi deg en uforglemmelig opplevelse. De snakker selvsagt flere språk også.
Turen har minimum to turledere; en som sykler og en som kjører følgebilen.

Praktisk info om egen bagasje

Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du går på fottur. I den pakker du regn- / vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt. en ekstra trøye osv.

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt. en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Dere vil enkelte dager sykle i høyfjellsterreng – og der kan været veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for kaldere vær – dere vil av og til sykle på helt opp på 2.200 (eller mer) m.o.h. Følgebilen er alltid i nærheten om du trenger å skifte raskt. I den lille ryggsekken bør det derfor alltid finnes tilgjengelig en tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet.

Forslag til utstyrsliste:

 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Lue.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.

Opplev Albania på sykkel!

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre reiser. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Hver enkelt deltager er selv ansvarlig for sin egen personlige reiseforsikring. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.
NB! Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 12 år.

Minimum antall deltakere på denne turen er 10 pers / max antall er 20 pers. Prisen betinger minimum 10 personer pr. gruppe. Ved færre enn 10 deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Vi gleder oss til å vise deg vakre Albania!

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Ved å like siden vår vil du få tilbud, info om nye turer, se nye arrangementer etc.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expa.no og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Eric på telefon 92 61 88 05 eller mail eric@expa.no.

Sykkeltur i Albania

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF