Kombinert sykkel og fottur i Abruzzo

 

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad: piktogram-sykkel-30pxlpiktogram-fottur-30pxl

Bli med og oppdag Abruzzo – et område full av kontraster!

Abruzzo er kanskje en av de minst kjente regionene i Italia. Antakelig gjelder dette både for oss turister og italienerne selv… Dette området byr på spennende natur med enormt store kontraster. Det inneholder hele tre store nasjonalparker, og en regionalpark med over 30 reservater.

Nærheten til Roma har gjennom historien gjort at man i tillegg finner mange spennende mindre byer med slott og borger, alle med sin egen historie.

Kombinert sykkel og fottur i Abruzzo

Kjapt om turen

Abruzzo er hjemstedet for flere av de aller største pastaprodusentene vi kjenner. De aller fleste av oss har nok kost oss med viner fra dette området, kanskje uten å vite at vinen er fra Abruzzo…..

Vi starter hele turen vår oppe i fjellene i den lille middelalderbyen Scanno. Allerede første dagen har vi på programmet en fantastisk fottur som tar oss opp i de flotte fjellene for en heldag i nasjonalparken. Dagen etter sykler vi ned mot den historisk viktige byen Sulmona og videre opp gjennom neste nasjonalpark. Underveis passerer vi flere hyggelige byer og ikke minst ett spennende og ukjent landskap, store kontraster. Vel framme i byen Caramanico Terme stopper vi de neste to dagene for enda en spennende fottur blant klippene i ett område der flere eremitter hadde sine boliger lang tid tilbake. Etter en heldags fottur, og kanskje også et termalbad, sykler vi ned til kysten og et helt annet klima og landskap – Adriaterhavet!

Tilbakemeldingene etter tidligere turer til Abruzzo har vært utrolig positive, vi tar deg garantert med til steder du neppe hadde besøkt på egenhånd. En tur med store kontraster, spennende byer, masse god mat og ikke minst fantastisk sykling og spennende fotturer i forskjellige landskap.

Se filmen fra tidligere Abruzzo-tur her:

Vi tror dette blir spennende, lærerikt og ikke minst et eventyr – vi gleder oss!

Den røde markeringen viser hvor i Italia Abruzzo ligger. Trykk på bildet for å se større versjon.

Abruzzo-stor

Dato for turen

22. – 29. juni 2017. 

Bosted

Vi flyr til Roma og setter oss umiddelbart på bussen for videre transport til hotellet (vi regner med ca. 1,5 timers busstransport på ankomstdagen og ca. 3 timer på avreisedagen).

Hotellene på turen har både 3- og 4-stjerners standard. Bra standard generellt på hotellene på denne turen. Vi må regne med å dele rom (to og to).

NB! Nytt av i år er at vi bor på kun tre olike hoteller, som gir mulighet til en hviledag for de som evt. ønsker dette. Se mer om dette i programmet.

Abruzzo-nysize-4

Hvem passer denne turen for?

Turen er sykkelmessig lagt opp til at du må ha syklet litt på forhånd. En trenger absolutt ikke være elitesyklist for å delta – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som vi skal kose oss!

Dagsetappene på sykkel ligger på ca. 50 – 85 kilometer per dag. Klarer du det er du godt forberedt til denne turen. Øm rumpe og stive ben blir det nok uansett.
Vi sykler gjennom et kupert landskap som innebærer både oppover- og nedoverbakker. Noen stigninger er på nær 10 kilometer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. Og etter at det har gått oppover går det jo nedover igjen (vi skal jo ned til kysten til slutt), det vil si at vi også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen.

Fotturene går i fjellterreng hvor vi må regne med en god del både oppover- og nedoverbakker i fjellsidene. Hver tur er på ca. 5 timer.

Vi har satt en øvre grense på max 50 deltagere. Normalt deler vi gruppen i 2 mindre grupper der vi sykler / går i det tempoet som passer hver enkelt for å kunne nyte turen. Vi spiser felles lunsj i løpet av dagen. Etter lunsj kan det hende at vi fortsetter på forskjellige veier med tanke på tempo og antall kilometer.

Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon. I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag med vin – alle dager, altså ‘all inclusive’.

Vår konklusjon er altså at om du er glad i å sykle og i tilegg setter stor pris på spennende lokal mat og vin, samt ønsker nye vennskap – ja, da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på våre turer!

Sykler og utstyr

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet. Det vil evt. bli fakturert for tilleggsutstyr / oppgradert sykkel etc. Mange av våre kunder har blitt så fornøyde med sine sykler at de kjøper de med seg hjem. Syklene vi benytter er nesten helt nye, og kan selges til en god pris etter endt tur.

Racersykler

Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano Ultegra/Sram Force). Alle sykler er helt nye (max 1 år) og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34.
Du har evt. mulighet til å velge racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller en toppracer med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen.

Hybridsykler

Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Disse syklene er en god del tyngre enn en racersykkel. Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

El-sykler

For et tillegg i prisen på Euro 130,- per sykkel per uke kan vi også tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har driverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkvidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten. El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel. Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Pedaler

Alle sykler kommer med mtb SPD pedaler. Dvs. pedaler der du kan bruke sykkelsko/spinningsko med klikkfeste. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Vi oppfordrer dere evt. til å ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyr.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv. Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved / etter ankomst.

Egen følgebil

Vi har alltid følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av sykkel, samt de viktigste reservedelene.  I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt…

Abruzzonord5-nyttformat

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært. Expa AS tar forbehold om endringer underveis.

Vi går detaljert gjennom dagens etappe etter frokost hver dag.
 Som vanlig starter vi dagen med en liten leksjon i italiensk….. Det er alltid positivt å lære seg noen gloser på det lokalet språket.

NB! Kart over dagsruter printer du evt. selv før avreise – linker til dagsetappene finner du i dagsprogrammet.

Pris

Totalpris: NOK 16.990,- per person, andel i dobbeltrom.
 NB! Pga. av flybillettene garanteres prisen kun til 15. desember 2016.

Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,40 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3% vill evt. øke/redusere totalprisen.

”Alt” er inkludert, som f.eks. fly (ut fra Oslo Lufthavn Gardermoen, Kristiansand eller Ålesund), del i dobbeltrom, helpensjon med drikke, leie av supre sykler, følgebil med teknisk assistanse og topp motiverte reiseledere fra Expa.

 • Første innbetaling på NOK 1.500,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
  Bestilles turen etter 01. mars vil første og andre innbetaling komme på samme faktura.
 • Andre innbetaling på NOK 4.500,- sendes via mail og vil ha forfall 1. mars 2017. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
  Bestilles turen etter 01. mars vil første og andre innbetaling komme på samme faktura.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. 5 uker før avgang.

Prisen gjelder ut fra Oslo Lufthavn Gardermoen, Kristiansand eller Ålesund. Evt. tilslutningbilletter bestiller du selv.

Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.300,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

I prisen inngår:

 • Fly t/r Oslo, Kristiansand eller Ålesund.
 • Busstransfer iht program.
 • Leie av sykkel i 7 dager. Fullkarbon landeveissykkel. Hjelm / drikkeflaske inngår.
 • Overnatting – del i dobbeltrom/leilighet.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egne skandinavisk representant fra Expa AS, – som gjør sitt absolutt ytterste for å skape en minnerik tur.
 • Lokallguide vid fotturene.
 • All bagagetransport

I prisen inngår IKKE:

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.
 • Evt. leie av el-sykkel.
 • Evt. oppgradring av racersykkel.

Abruzzonord1-nyttformat

Flyinfo

Vi flyr med SAS til følgende tider:

22. juni 2017
Oslo – Roma (FCO)  / SAS / SK4713 / kl. 09:05 – 12:10.

29. juni 2017
Roma (FCO) – Oslo / SAS / SK4714 / kl. 12:25 – 15:40.

De av dere som kommer fra Ålesund har følgende tilslutningsflighter:

Ålesund – Oslo / SAS /SK1313 / kl. 06:55 – 07:50.

Oslo – Ålesund / SAS / SK1326 / kl. 17:10 – 18:05.

De av dere som kommer fra Kristiansand har følgende tilslutningsflighter:

Kristiansand – Oslo / SAS / SK208 / kl. 07:15 – 08:00.

Oslo – Kristiansand / SAS / SK221 / kl. 17:00 – 17:45.

Flybilletter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise. Tillatt bagasjevekt er 20 kilo per person. (Vi tar forbehold om endringer vedr. bagasjevekt fra flyselskap).

Betalingsvilkår

Våre betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling benyttes til depositum hotell og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Vi vil enkelte dager sykle i høyfjellsterreng – og der kan været veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for kaldere vær. Følgebilen er alltid i nærheten om vi trenger å skifte raskt. I den lille ryggsekken bør det derfor alltid finnes tilgjengelig en tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”.

Utstyrsliste

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet.
Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

NB! Vi besøker Abruzzo relativt tidlig på sesongen. Det vil si at vi MÅ være forberedt på vekslende vær og temperaturer, spesielt i fjellene.

Forslag til utstyrsliste:

 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Sko for fotvandring (jogge sko funger helt fint)
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Lue.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.

Yoast-Abruzzo-trabucco-tattavhalvard

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre reiser. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Vi anbefaler helårsreiseforsikring. Hver enkelt deltager er selv ansvarlig for sin egen personlige reiseforsikring. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Pass

Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Booking gjøres skriftlig via vårt påmeldingsskjema, ett skjema per person. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling/depositum samt andre avdrag er ikke refunderbart ved avbestilling av kunde.

Betalingsbetingelsene finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 25 pers / max antall er 50 pers. Prisen betinger minimum 25 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Vi gleder oss til å oppleve Abruzzo til fots / på sykkel sammen med deg!

Spørsmål?

Ønsker du / dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Eric på telefon 92 61 88 05 / mail: eric@expa.no

abruzzo-nysize-5

Expa AS tar forbehold om skrivefeil. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

   Send artikkel som PDF