Dagsprogram Sykkelcruise i Kroatia

 

Dag 1 / Bergen – Dubrovnik / kl. 16:50 – 20:00

Sen ankomst Dubrovnik. Transfer til hotellet – innsjekking.

Dagsprogram Sykkelcruise i Kroatia

Dag 2 / Dubrovnik

Vi sjekker ut fra hotellet i Dubrovnik, og bruker formiddagen på å bli kjent med denne spennende byen. Vi anbefaler virkelig en tur i gamlebyen. Masse historie og koselige små gater. Ta deg gjerne tid til å vandre oppe på muren som går rundt byen!
For de som ønsker det tar vi evt. fjellheisen opp på fjellet ovenfor byen. Magisk utsikt over by, hav og alle øyer rundt om!

Innsjekking på båten tidlig ettermiddag. Middag ombord!

Dag 3 / Dubrovnik – Miljet (B, L or D)

Vi segler ut fra Dubrovnik med kurs mot øya Mljet. Den grønne øya som er kjent som “honningsøya”. Mljet Nasjonal Park (entréavgift) er et flott område med sine to saltvannsinnsjøer, klipper og unike flora. Vi sykler rund sjøene!

Middag i lokal restaurant i Mljet.

Dag 4 / Mljet – Trstenik (Pelješac)

Denne dagen kan vi kalle “den panoramiske vinruten”. Samtidig som vi spiser frokost cruiser vi ut fra Mljet med kurs mot Trstenik. Direkte etter ankomst setter vi oss på syklene og sykler mot Orebic – sjøfarerenes og kapteinenes by.
De første kilometerne går det oppover før vi kommer over toppen og får en fantastisk utsikt over skjærgården i Korčula.

På veien ned passerer vi noen av Kroatias beste vinområder. Vi sykler gjennom tunnelen Dingac og fortsetter gjennom vinmarkene mot Trstenik.

Vi ligger til havn i Trstenik. Middag i lokal restaurant.

Studio NOR til Kroatia

Dag 5 / Trstenik (Pelješac) – Stari Grad (Hvar)

Tidlig morgen seiler vi fra Trstenik til byen Hvar. Tid i Hvar for sightseeing på egenhånd i denne flotte byen, kjent for sin arkitektur og milde klima. Fra Hvar sykler vi over øya mot Stari Grad – den eldste byen i Kroatia. På veien passerer vi flere lavendelplantasjer. Fantastisk utsikt mot naboøyene og fastlandet – vakkert!

Lunsj ombord på båten i havnen Stari Grad. Avslappende ettermiddag med sykkeltur til to av Hvar sine perler; Jelsa og Vrboska.

Vi overnatter i havnen i Stari Grad. Middag i lokal restaurant

Dag 6 / Stari Grad (Hvar) – Korčula

Tidlig morgen, mens vi spiser frokost, seiler vi ut fra Hvar til øya Korčula. Herifra sykler vi den lengste etappen på hele turen – vi sykler over hele øya. Flere utsiktspunkt langs veien – mektig!

Vi stopper halvveis for et kaffestopp. Det ligger noen små, skjulte paradisstrender langs veien – med bratte klipper rundt om.
Vi fortsetter sykkelturen mellom oliventrærne og vinrankene mot byen Pupnat med øyas eldste bosetning.

Den siste etappen mot Korčula går det nedover…. ‘Captains middag’ ombord denne kvelden.

Dag 7 / Korčula – Šipan

Som de andre dagene seiler vi også denne dagen mens vi spiser frokost. Vi legger Korčula bak oss med kurs mot Šipan. Rett før vi ankommer havnen stopper vi for å bade. I Luka Sipanska går vi i land med syklene, og fortsetter på sykkelen mot Sudurad by. Kaffestopp før vi setter kursen tilbake til fartøyet vårt som venter i havnen i Luka Sipanska. Her blir vi over natten.

Avskjedsmiddag i lokal restaurant.

Bli med Expa til Kroatia

Dag 8 / Šipan – Dubrovnik

Tidlig morgen seiler vi siste strekket tilbake til Dubrovnik,. Allerede kl. 08:00 må vi sjekke ut fra cruiseskipet da det skal videre til Split.
Vi bruker denne avslappende dagen med å kose oss i Dubrovnik,. Vi rekker helt sikkert også noen timer på stranden om været er med oss.

Alle måltider denne dagen er på egenhånd.

Bagasjen vår blir passet på frem til avreise til flyplassen kl. 17:30.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF