Sykkeltur Abruzzo syd – dagsprogram

Dag 1. Reisedag.

Ankomst Roma Fiumecino og videre transport direkte til byen Celano. Busstransfer på ca 2 timer. Sen ankomst på hotellet og kjapp innsjekking ved ankomst på vårt flotte Hotel Gole 4**** i byen Celano. Celano er kjent for sin spesielle borg med de fire runde tårnene. Ikke langt fra byen finner vi også en viktig arkelogisk utgraving; Alba Fucens.

I og med at vi lander sent må vi regne med å være fremme på hotellet først rundt midnatt.

Abruzzo-nysize-3

Dag 2. Celano – Pescasseroli. Første etappe, ca 50 km med ca 1.000 m høydeforskjell. 

Vi starter den første sykkeldagen med å bruke god tid til justering og tilpassing av syklene, samt briefing om etappen og sikkerhet.

Byen Pescasseroli ligger på 1.167 moh, med de imponerende fjellene Monti Marsicani rundt.
Vi bor på Hotel Corona. Her er vi i hjertet av nasjonalparken i Abruzzo. I vår by ligger administrasjonen for nasjonalparken som kanskje er en av de absolutt viktigste nasjonalparkene i Italia. På veien opp til Pescasseroli passerer vi noen hyggelige små byer som f.eks. Pescina hvor vi stopper for å se oss litt om, samt ta en kaffe. Herifra går det oppover mot den lille byen San Sebastiano hvor vi tar et lunsjstopp. Flotte omgivelser! Det går sakte, men sikkert oppover i nesten 20 kilometer.
Det kan være litt trafikk ut av Celano på formiddagen, men etter hvert som vi sykler i fra bykjernen vil trafikken avta.

Etappen starter i relativt flatt terreng, for deretter å bli mer kupert. Vi ankommer Pescasseroli tidlig ettermiddag, og vil få god tid til å se oss om i denne hyggelige fjellbyen før felles middag. Denne kvelden spiser vi middag i hotellets restaurant hvor vi får prøve egenproduserte spesialiteter.

Kart over rute dag 2 finner du her. Print gjerne ut og ta med på reisen.

Dag 3. Pescasseroli – Sulmona. Andre etappe, ca 70 km med ca 1.150 m høydeforskjell.

Vi starter med en kort briefing og italienskleksjon rett etter frokost. Dette er en meget varierende etappe hvor det store deler av dagen går nedover med en fantastisk utsikt. En spennende løype med flere hyggelige stopp underveis.

Det er en lengre stigning på turen, på ca 700 høydemeter i løpet av ca 10 km. Svak flott stigning hvor det finnes muligheter for de som ønsker å kjøre på i egen fart mens vi andre tar det mer rolig. Det høyeste punktet i løypen er på ca. 1.550 moh.
Vi sykler blant annet gjennom de små byene Opi, Villetta Barrea og Scanno. Scanno har noen av de flotteste borgene i hele Italia. Her stopper vi også for lunsj, før vi fortsetter gjennom den spektakulære fjellkjeden Gole Saggitara.

Dagens mål er den flotte middelalderbyen Sulmona. Den ligger omgjerdet av alle de store nasjonalparkene. Vi bor bra til med gangavstand til gamlebyen. På veien til hotellet sykler vi gjennom gamlebyen med sin romerske, helt intakte vattenaquedukt som står plassert foran beskytteren San Domenico på byens store piazza.

Det blir en lang dag hvor vi regner med å være på Hotel Ovidius 4**** tidlig kveld. Lokale spesialiteter til middag i hotellets egen restaurant.

Kart over rute dag 3 finner du her. Print gjerne ut og ta med på reisen.

Abruzzo2-nyttformat

Dag 4. Sulmona – Fara San Martino, ca 60 km med ca. 1.100 høydemeter.

Etter briefing med italienskleksjon setter vi kursen gjennom flere av de flotte nasjonalparkene i området– ikke minst den majestetiske parken Majella. Målet er byen  Fara San Martino . Denne byen regnes som “verdens hovedstad” for pastaproduksjon. Her besøker vi pastaprodusenten COCCO.

I området vi passerer er det et fantastisk dyreliv, med blant annet både brunbjørn og ulv. Vi sykler gjennom byene Cansano, Pescocostanzo og Rivisondoli, mindre byer med mange flotte borger. Etter at vi har trillet ut av byen Sulmona er det ikke mange kilometer før vi starter klatringen opp mot Passo Giove på ca. 1200 moh. Her tar vi en velfortjent kaffestopp før vi fortsetter med ytterligere 300 høydemeter.
Fra høyeste punkt går det så nedover til vårt lunsjsted i Palena. En deilig italiensk lunsj… Etter lunsjen får vi kanskje den flotteste nedkjøringen på hele turen – med fantastisk utsikt over dalen helt ned til Adriaterhavet.

Vi ankommer vårt hotel – Hotel del Camerlengo relativt sent. Innsjekking og litt egentid før felles middag.

Kart over rute dag 4 finner du her. Print gjerne ut og ta med på reisen.

Dag 5. Fara San Martino – Francavilla al Mare, ca 70 km med 800 høydemeter.

Dette er dagen hvor vi sykler helt ned til den flotte Adriaterhavskysten. Målet er hovedstaden i Abruzzo – Pescara – en kystby som ligger langs flotte strender. På vei mot kysten sykler vi i et bølgende landskap, og gjennom flere koselige byer.
På deler av denne etappen sykler vi samme rute som det berømte ‘Ironman-løpet’ i Pescara går. Vi stopper underveis for litt prøvesmaking av lokale spesialiteter som olivenolje og vin!

Lunsjen spiser vi på Cantina Masciarelli. Vel fremme i Francavilla al Mare sjekker vi inn før vi evt. tar turen inn til sentrum av Pescara. Litt egentid for avslapping før vi samles til felles middag på lokal pizzeria.

Her i Francavilla al Mare bor vi to netter på Hotel Alcione 4****.

Sykkeltur i Abruzzo, Italia

Dag 6. Ekstra dag i Francavilla al Mare for sykkeltur, shopping eller sol & strand.

Dette er en dag hvor du velger egen aktivitet. Nærheten til både sentrum og stranden gir deg mulighet til å shoppe på egenhånd, eller du kan ta en dag på stranden.

Ønsker du å sykle har vi denne dagen lagt opp en kjempeflott rute. Se kart nedenfor.

Lunsjen spiser vi på en såkalt Trabocco. Dette er typiske “fiskeanlegg” som kun finnes i Abruzzo – stående på påler ute i havet. Et helt unikt og meget spesielt lokale – på menyen står selvfølgelig sjømat!

Denne kvelden spiser vi middag i hotellets restaurant.

Vi bor også denne natten på  Hotel Alcione

Dagens rute er ca. 60 km med ca. 200 høydemeter.

Dag 7.  Francavilla al Mare – Alanno, ca. 53 km med ca. 700 høydemeter.

Dagens mål er byen Alanno. Etter at vi har forlatt byen Francavilla al Mare sykler vi innover i landet igjen, og kommer etterhvert til byene Cepagatti, Catignano, Civitaquana, Cugnoli og helt fram til Alanno. Her besøker vi vinproduksjonen til eks-Formel 1- stjernen Jarnio Trulli.

Denne siste natten bor vi på Hotel Halanus 3***Vi spiser en hyggelig avslutningsmiddag på en lokal restaurant denne kvelden.

Kart over rute dag 7 finner du her. Print gjerne ut og ta med på reisen.

Abruzzo1-nyttformat

Dag 8. Avreisedag 

Dags for å reise hjem. Regn med ca 2,5 – 3 timers transfer fra hotellet til flyplassen i Roma.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF