La oss vise deg Abruzzo – et favorittområde i Italia!

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad:

 

Stamina og Harstad Sparebank får oppleve Abruzzo fra sykkelsetet

NB! Denne turen er fullbooket. Ta evt. kontakt med oss på info@expa.no for å stå på venteliste.

******************************************************************************************************************************

Våren 2018 drar Stamina Nord og Harstad Sparebank, i samarbeid med Harstad Cykleklubb og Expa, i gang en tur for nettopp DEG – vi skal på en opplevelsesrik sykkeltur i Italia! Hensikten her er at alle som er glad i aktivitet kan delta. Prioriteten går til de som var med på turen i 2017 eller til de som er kunder i Harstad sparebank, medlemmer i Stamina eller Harstad Cykleklubb, men vi satser på å få plass til alle som vil.

Når: 25. mai – 01. juni’18
Hvor: Abruzzo, Italia
Avreise fra: Harstad

Abruzzo er kanskje en av de minst kjente regionene i Italia. Antakelig gjelder dette både for oss turister og italienerne selv…
Dette området byr på spennende natur med enormt store kontraster. Det inneholder hele tre store nasjonalparker, og en regionalpark med over 30 reservater.
Utsøkt mat og vin, med mange herlige lokale spesialiteter til forrett, hovedrett og dessert blir jo aldri feil.
La oss vise deg Abruzzo – et av våre favorittområder i Italia!

Denne turen har dagsetapper på ca 40 – 65 km, med mulighet for å sykle ekstra runder for de som ønsker flere kilometer eller mer utfordrende sykling. Dette er med andre ord en tur som passer de aller fleste som er glad i flott natur, lokal mat & vin, og selvfølgelig spennende sykling.

Turleder på denne turen er Bjørn Tore Woll, med Ronny Fyhn Hansen som assistent.

Opplev Italia fra sykkelsetet

Kort om Abruzzo

Fra de høyeste fjelltoppene på nesten 3000 moh og helt ned til kysten finner vi mange spennende sykkelruter som tar oss gjenom flott natur som skapt for store opplevelser. Nærheten til Roma har gjennom historien gjort at man i tillegg finner mange spennende mindre byer med slott og borger, alle med sin egen historie.

Se filmen fra tidligere Abruzzo-tur her:

 

Abruzzo er hjemstedet for flere av de aller største pastaprodusentene vi kjenner, som for eksempel Barilla. De aller fleste av oss har nok kost oss med viner fra dette området, kanskje uten å vite at vinen er fra Abruzzo…..
Montpulciano di Abruzzo heter den lokale druen.

Vi starter turen vår oppe i fjellene, for deretter sykle ned mot kysten gjennom flere av nasjonalparkene, de hyggelige byene og ikke minst et spennende og ukjent landskap med store kontraster. Vel nede ved kysten svinger vi så nordover.

Tilbakemeldingene etter tidligere turer til Abruzzo har vært utrolig positive, vi tar deg garantert med til steder du neppe hadde besøkt på egenhånd. Fra ca. 1600 moh sykler vi gjennom et spennende landskap helt ned til vår nye favoritt; Abruzzos Riviera. En tur med store kontraster, spennende byer, masse god mat og ikke minst fantastisk sykling i forskjellige landskap.

Vi tror dette blir spennende, lærerikt og ikke minst et sykkeleventyr – vi gleder oss!

Abruzzo-stor

Den røde markeringen viser hvor i Italia Abruzzo ligger. Trykk på bildet for å se større versjon.

Dato for turen

25. mai – 01. juni 2018.

Sykkeltur i Italia

Bosted

Vi flyr til Roma og setter oss umiddelbart på bussen for videre transport til hotellet (vi regner med ca 1,5 timers busstransport på ankomstdagen og ca 3 timer på avreisedagen).

Hotellene på turen har både 3- og 4-stjerners standard. Bra standard generelt på hotellene på denne turen.

Hvem passer turen for?

Turen er sykkelmessig lagt opp til at du må ha syklet litt på forhånd. En trenger absolutt ikke være elitesyklist for å delta – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som vi skal kose oss!

Dagsetappene ligger på ca 50 – 85 kilometer per dag. Klarer du det er du godt forberedt til denne turen. Øm rumpe og stive ben blir det nok uansett. NB! Nytt av i år er at vi på dag 5 og 6 ligger på samme hotell – som gir mulighet til en hviledag for de som evt. ønsker dette. Vi setter selvfølgelig opp sykkeletappe også denne dagen for de som ønsker å sykle. Se mer om dette i programmet.

Vi sykler gjennom et kupert landskap som innebærer både oppover- og nedoverbakker. Noen stigninger er på nær 10 kilometer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. Og etter at det har gått oppover går det jo nedover igjen (vi skal jo ned til kysten til slutt), det vil si at vi også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen.
Ekstraturer for de som ønsker mer trim etter endt dagsetappe blir satt opp etter behov.

Vi har satt en øvre grense på max 50 deltagere. Normalt deler vi gruppen i 2 mindre grupper der vi sykler i det tempoet som passer hver enkelt for å kunne nyte turen.

Måltider

Alle frokoster inntas på respektive hotell før vi sykler i gang dagens etappe.

Vi spiser felles lunsj i løpet av dagen. Etter lunsj kan det hende at vi fortsetter på forskjellige veier med tanke på tempo og antall kilometer.

Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon.

I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag med vin – alle dager, altså ‘all inclusive’.

Vår konklusjon er altså at om du er glad i å sykle og i tillegg setter stor pris på spennende lokal mat og vin, samt ønsker nye vennskap – ja, da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på denne turen!

Italia på sitt beste

Egen følgebil

Vi har alltid følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt…

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen.

I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av sykkel, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet. Det vil evt. bli fakturert for tilleggsutstyr / oppgradert sykkel etc. Mange av våre kunder har blitt så fornøyde med sine sykler at de kjøper de med seg hjem. Syklene vi benytter er nesten helt nye, og kan selges til en god pris etter endt tur.

Racersykler

Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano Ultegra/Sram Force). Alle sykler er helt nye (max 1 år) og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34.
Du har evt. mulighet til å velge racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller en toppracer med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen.

Hybridsykler

Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Disse syklene er en god del tyngre enn en racersykkel. Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

El-sykler

For et tillegg i prisen på Euro 130,- per sykkel per uke kan vi også tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten. El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel. Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Pedaler

Alle sykler kommer med mtb SPD pedaler. Dvs. pedaler der du kan bruke sykkelsko/spinningsko med klikkfeste. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Vi oppfordrer dere evt. til å ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyr.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.
NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Abruzzo Italia

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært. Expa AS tar forbehold om endringer underveis.

Vi går detaljert gjennom dagens etappe etter frokost hver dag.
 Som vanlig starter vi dagen med en liten leksjon i italiensk….. Det er alltid positivt å lære seg noen gloser på det lokalet språket.

NB! Kart over dagsruter printer du evt. selv før avreise – linker til dagsetappene finner du i dagsprogrammet.

Pris

Totalpris: NOK 16.990,- per person, andel i dobbeltrom.
NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,50 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3% vill evt. øke/redusere totalprisen.

”Alt” er inkludert, som f.eks. fly (ut fra Evenes), del i dobbeltrom, helpensjon med drikke, leie av supre sykler, følgebil med teknisk assistanse og topp motiverte reiseledere fra Expa.

 • Ved booking innbetales NOK 1.000,- (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde, se mer om våre betalingsbetingelser her). Faktura sendes via mail.
 • 2. innbetaling på NOK 5.000,- forfaller 31. oktober 2017 (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde, se mer om våre betalingsbetingelser her). Faktura sendes via mail.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

Prisen gjelder ut fra Evenes. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv.

Prisen betinger minimum 25 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.300,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Hva inngår / inngår ikke i pris

I prisen inngår:

 • Fly t/r Evenes.
 • Busstransfer iht program.
 • Leie av sykkel i 7 dager. Landeveissykkel. Hjelm / drikkeflaske inngår.
 • Overnatting – del i dobbeltrom/leilighet.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egne skandinavisk representant fra Expa AS, – som gjør sitt absolutt ytterste for å skape en minnerik tur.

I prisen inngår IKKE:

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.Mat vin Italia sykkelturer

Flyinformasjon

Vi flyr med SAS til følgende tider:

25. mai 2018

Harstad, Narvik – Oslo Gardermoen / SK4079 / 06:30 – 08:15
Oslo Gardermoen – København / SK455 / 09:15 – 10:25
København – Roma / SK681 / 11:10 – 13:40

01. juni 2018

Roma- København / SK682 / 14:30 – 17:05
København – Oslo Gardermoen / SK462 / 18:10 – 19:20
Oslo Gardermoen – Harstad, Narvik / SK4098 / 20:25 – 22:00

Flybilletter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise. Tillatt bagasjevekt er 20 kilo per person. (Vi tar forbehold om endringer vedr. bagasjevekt fra flyselskap).

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Vi vil enkelte dager sykle i høyfjellsterreng – og der kan været veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for kaldere vær – vi vil av og til sykle på helt opp på 2200 (eller mer) m.o.h. Følgebilen er alltid i nærheten om vi trenger å skifte raskt. I den lille ryggsekken bør det derfor alltid finnes tilgjengelig en tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

NB! Vi besøker Abruzzo relativt tidlig på sesongen. Det vil si at vi MÅ være forberedt på vekslende vær og temperaturer, spesielt i fjellene.

Forslag til utstyrsliste:

 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Lue.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.

Sykkelturer for alle

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring. På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Flybillettene sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise. Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å oppleve Abruzzo sammen med deg!

Minimum antall deltakere på denne turen er 25 personer, max antall er 30 personer. Nedre aldersgrense er 12 år.

Prisen betinger minimum 25 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Bjørn Tore Woll på telefon 92 84 04 62 eller bt@expa.no / btw@nof.no.

Sykkelturer i Italia

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF