Stamina Bergen på nye eventyr!

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad: piktogram-fottur-30pxl


Bli med Stamina Bergen og Expa på ny tur – til herlige Portugal!

NB! Denne turen er fullbooket. Ta kontakt med oss på info@expa.no for å stå på venteliste.

***************************************************************************************************

Om turen

Helt øst på Algarvekysten ligger Monte Gordo, kun noen få kilometer fra den spanske grensen. På denne turen bor vi stort sett hele uken på ett hotell.

Portugal har en lang og tradisjonsrik historie. Landets grenser ser fortsatt ut som de gjorde på midten av 1200-tallet. Noen århundrer etter var det portugisiske emperiet et av verdens mektigste. Det hersket over Brasil, portugisiske India og store deler av Afrika. Det er i dette riket Staminas spreke ungdommer skal gjøre strandhugg i september 2018.

Vi setter kursen med mot det sørøstlige området i Portugal. Vi flyr til Algarvekysten, som byr på tilnærmet solgaranti i september måned, med sommer temperaturer i både luft og vann. Så her er det lett å kose seg.

Vi flyr til Faro, og setter kursen østover mot den spanske grensen. De fleste og beste strendene ligger i dette området. Her er det mange fine og historiske byer. Her skal vi bo sentralt til, nære hav og by. Denne gangen bor vi på ett hotell i seks dager. Hotel Praia Monte Gordo ligger et steinkast fra havet, og med en 14 kilometer lang fantastisk sandstrand blir det bra. Vi bruker hotellet som base for våre utflukter.

Seniortur til Portugal

Portugal byr oss på så mye. Det skal vi utforske. Vi skal bevege oss langs kysten, spise lunsjer i kystbyene. Her er det pittoreske gamlebyer, som innbyr til å sette seg ned å nyte en rolig stund. Bacalao er Portugals nasjonalrett, det sies at en kommende kone må kunne lage ulike bacalao retter for hver av årets dager, altså 365 bacalaoretter.. Vi skal utforske landet innenfor kysten.

Portugal er en av de fremst produsentene av vin, og mange vindruer vokser bare her. Kanskje vi må smake på en portvin? Så er det få kilometer til den spanske grensen. Det kommer vi til å benytte oss av. Det er vel ingen hemmelighet at det fort blir tapas på menyen.

Turen siste dag besøker vi vakre Sevilla, og overnatte i Malaga.

Dato for turen

13. – 20. september 2018 (torsdag til torsdag). 

Bosted

Monte Gordo ligger helt øst på Algarvekysten, kun tre kilometer fra Spania. Vi skal bo på hotell Yellow Praia Monte Gordo. Det er et fire stjerners hotell, et steinkast fra stranden. Også stranden da, finkornet og 14 kilometer lang!
Hotellet er stort, og ruver i terrenget. Så her er det lett å finne veien hjem…

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært. Expa AS tar forbehold om endringer underveis. Mer info kommer i løpet av kort tid.

Vakre Portugal

Pris

Totalpris: NOK 14.500,- per person, del i dobbeltrom.
Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,60 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

”Alt” er inkludert, som f.eks. fly, del i dobbeltrom, helpensjon med drikke og topp motivert reiseleder fra Expa.

 • Første innbetaling på NOK 6.000,- faktureres innen en uke etter påmelding. Faktura sendes via mail.
  OBS! Dette beløpet er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.Bestilles turen etter 14. februar vil første og andre innbetaling komme på samme faktura.
 • Andre innbetaling på NOK 4.000,- forfaller 01. mars 2018 (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde). Bestilles turen etter 14. februar 2018 vil første og andre delbetaling bli fakturert på samme faktura. Faktura sendes via mail.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. 5 uker før avgang.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.300,- vil da tilkomme.

Hva inngår / inngår ikke i prisen

I prisen inngår:

 • Fly til blir Bergen – Faro, via Oslo. Retur Malaga – Bergen.
 • All busstransfer iht programmet.
 • Overnatting – del i dobbeltrom.
 • Frokost, lunsj og middag med et glass vin, alle dager – altså helpensjon.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa AS (Petter).

I prisen inngår ikke:

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Lunsj på fridag.
 • Evt. enkeltromstillegg.

Flyinformasjon

Vi flyr med Norwegian til følgende tider:

13. september 2018

Bergen – Oslo – Faro / kl. 12:00 – 18:10 (via Oslo, Norwegian)

20. september 2017

Malaga – Bergen / kl. 06:00 – 09:50 (direktefly Norwegian)

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første og andre delbetaling benyttes til depositum for hotell og fly, og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Stamina Bergen til Portugal

Praktisk info om egen bagasje

Ta gjerne med en mindre ryggsekk. I den pakker du regn- / vindjakke, solkrem etc. som det er greit å ha lett tilgjengelig på våre utflukter. Sekken kan evt. tas med som håndbagasje på flyet.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Flybillettene samt avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

NB! Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmelding skjer via dette skjemaet. NB! Påmeldingen er bindende, og 1. delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 25 pers / max antall er 50 pers.

Vi gleder oss til å oppleve Portugal og Spania sammen med en strålende gjeng fra Stamina Bergen!

Spørsmål?

Kontakt Petter på mobil +47 90 02 69 01, eller mail: petter@expa.no.

Tapas

Expa AS tar forbehold ved evt. skrivefeil. Evt. endringer i programmet kan forekomme.

   Send artikkel som PDF