Program

Stamina Agder til Sicilia

Dag 1 – reisedag

23. september 2018
Torp – Bergamo / kl. 13.40 – 16.05
Bergamo – Catania / kl. 19:25 – 21:20

Dag 2 – marked, Borgo Favara og borgen i Sperlinga

Kl. 10.30. Vi starter dagen med å besøke markedet i Leonforte. Mer lokalt er det ikke mulig å få det, jeg garantere at dere er de eneste utenifra. Her handler lokalbefolkningen fra omkringliggende byer hver fredag. Det er et marked hvor de har det meste. Strategisk til ligger det en fotballstadion med uteservering, hvor de som har shoppet ferdig kan nyte det sicilianske hverdagslivet. Lunsj blir det på Borgo Favara, lang ute på landet. Etterpå tar vi den korte turen til Sperlinga. Her ligger det en borg strategisk til, på det som i gamle dager var kongeveien mellom Palermo og Catania. Denne borgen, som ligger oppe på en klippe, skal vi se nærmere på.

Ettermiddagen har vi i Enna.

Felles middag på Hotel Sicilia kl. 20:00.

Stamina Agder til Sicilia

Dag 3 – Assoro

Kl. 10:00. Vi besøker Assoro. Vi skal på “hjemme hos besøk” Her skal vi få hjelp til å finne fram av noen som hverken snakker bergensk eller engelsk, uten at det blir noe problem. Vi starter dagen med en fin vandring på en nedlagt jernbanelinje, med hodelykter på. Bergenssangen tar vi i første tunnell. Det går, bokstavelig talt, gjennom tunneler og over broer. Helt til vi ender opp på terrassen hos Petter. Her blir det forfriskninger, og muligheten for et bad for de tøffeste.

Så tar vi oss de få hundre meterne opp til byen. Der rusler vi gjennom hovedgaten, til byens Piazza. Med en slående utsikt utover det indre av Sicilia trekker vi inn for lunsj hos D’Agostino. Som holder oppe bare for oss.

Etter lunsj går vi opp på toppen av byen, og får ett mektig utsyn mot Vulkanen Etna.

Ettermiddagen i Enna.

Middag på Hotel Sicilia kl. 20:00.

Dag 4 – Keiserpalasset i Piazza Armerina, Castelgirone, Marina di Ragusa

Kl. 09:00. Bagasjen lempes på bussen, og vi setter kursen mot havet. Vi gjør to stopp underveis. Første stoppet blir Keiserpalasset i Piazza Armerina. Villa Romana Del Casale på italiensk. Her får vi en omvisning på det som var en verdens sensasjon når utgravingen ble offentliggjort på 50-tallet. Guttene kan glede seg til bikinijentene. Etter å ha latt oss imponere over hvor bra de var til å legge mosaikk for 1500 år siden, tar vi oss til keramikkhovedstaden på Sicilia. I Castelgirone spiser vi lunsj, rusler rundt i byen og ser på den berømte Scala Santa Maria del Monte. Vi ankommer havet og Marina di Ragusa tidlig ettermiddag. Her innlosjerer vi oss på hotel Baia del Sole.

Vi rusler en tur i byen, finner oss et hyggelig sted og hører på bølgene.

Middag i hotellets restaurant kl. 20:00.

Bli med Stamina Agder og Expa på ny tur - denne gang til Sicilia!

Dag 5 – Ragusa

Vi skal ut å se på barokkbyen Ragusa. På Sicilia var det et stort jordskjelv i 1693. Byene i det som kalles Val di Notodalen kollapset, og ble lagt i grus. De ble bygget opp igjen i det som var tidens byggeskikk, barokkstil. Med litt sicilianske tilnærming da. Spesielt Ragusa har en god historie, som vi får vite mer om når vi kommer til byen.

Lunsj i Ragusa, retur til hotel Baia del Sole og stranden etter lunsj.

Felles middag kl. 20:00.

Dag 6 – egentid

Fridag, mulighet for strandliv, sykkeltur, spasertur og avslapning.

Middag kl. 20:00.

Dag 7 – Taormina

Vi setter kursen mot vakre Taormina. Kanskje den fineste av Sicilias mange byer. Beliggende 200 meter over havet, med en nydelig utsikt over det Joniske hav. Vi ankommer igjennom Porta di Messina, til fots, og rusler rundt i denne byen som den tyske forfatteren Goethe satt på kartet på slutten av 1700 – tallet. Siden har den vært et trekkplaster for sositeten, bergensere og oss vanlig folk.. Vi har lunsjbord på restaurant Bella Blu.

Etter vårt opphold i Taormina tar vi oss til “Campingplassen” med utsikt opp mot vulkanen Etna, og for overnatting.

Middag kl. 20:00, på primus selvfølgelig…

Dag 8 – tur i vakkert landskap / vulkanen Etna? Hjemreise.

Siste dagen på Sicilia. Vi har en formiddag til disposisjon. Denne står åpen foreløpig. Kanskje går vi en tur i det vakre landskapet. Eller så kjører vi opp på 2000 meter over havet for å se nærmere på vulkanen Etna.

Felles lunsj kl. 12:00.

29. september 2018

Catania – Bergamo / kl. 13:15 – 15:10

Søndag 30.september

Bergamo – Torp / kl. 10:45 – 13:15

Vakre Sicilia, Italia

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF