Sporty Trening til Italia!

 

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad:

 

Bli med Sporty Trening på spennende eventyr i Italia.
Fotturer i Via Ferratas i Dolomittene og trening ved vakre Gardasjøen.

Dette er en tur som er bestilt av kunde, og derfor kun for medlemmer (med familier) av Sporty. 

I september 2020 inviterer Sporty Trening sine medlemmer, med partners og familier, med på en aktiv tur i Italia!
I to dager vandrer vi i Via Ferratas fra hytte til hytte i et spektakulært område i Brenta-Dolomittene. Hyttene vi overnatter på ligger over 2000 moh, men har tross dette god standard med topp mat og ordentlige felles toalett- / dusjfasiliteter.
De siste nettene bor vi på hotell i fargerike Torbole, helt nede ved Gardasjøen.

Bli med Sporty Trening til Italia

Kjapt om turen

Vi flyr til Verona og kjører direkte opp til Madonna di Campiglio hvor vi allerede ankomstdagen starter med å  ta taubanen opp til vårt første overnattingssted, Rifugio Graffer. De neste dagene tar vi spektakulære fotturer i de unike Brenta-Dolomittene. Vakkert hvor enn du snur deg, som å vandre i et maleri! Underveis går vi på flere Via Ferrata-stier hvor vi må benytte sikringsutstyr/klatreutstyr for å ta oss over fjellet.

Hva er Via Ferrata?

Under den første verdenskrig ble det første gang bygget jernstier i fjellet i Italia, og disse jernstiene ble da kalt Via Ferrata, derav navnet. Rutene i disse fjellveggene er utstyrt med faste sikringsmidler som stålwire, bøyler, stiger og broer hele strekningen eller deler av etappen. Ved hjelp av hjelmer og seler kan vi klatre i fjellet på en mest mulig sikker og forutsigbar måte, uten at vi må besitte betydelige klatreferdigheter eller klatrekunnskap. Normalt god form og motorikk er som regel nok for å gå en via ferrata.

En guidet tur i en Via Ferrata med klatreseler gir mulighet til å oppleve en fantastisk luftig opplevelse i fjellveggen.

Normal kondisjon kreves for å gjennomføre denne turen. Vår erfaring er at likevel at litt trening i forkant selvfølgelig vil kunne gjøre opplevelsene enda større.

Turen ledes av sertifiserte, lokale fjellguider som snakker bra engelsk. Vi garanterer et fjelleventyr du vil huske lenge!

Vi bor to netter i fjellhytte og to netter på et hyggelig hotell helt nede ved Gardasjøen i den herlige og fargerike byen Torbole. Der blir det mulighet til å være med på trening med Guro & Hege fra Sporty, og avslapping med (forhåpentligvis) sol & bad, samt tid til å fordøye alle inntrykkene fra fjellturen for vi returnerer til Norge.

Dato for turen

03.  – 07. september 2020 (torsdag – mandag)

Fottur i Dolomittene med Expa Travel

Første natten sover vi i Rifugio Graffer – med spektakulær utsikt!!

Bosted

En viktig del av vår filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

Vi bor på utvalgte fjellhytter i Brenta-fjellene, Dolomittene. Hyttene ligger på mellom 2000 og 2800 moh. Generelt god standard. Du må regne med å dele rom med andre gjester på hytten. Eksakt romfordeling får vi bekreftet ved bookingen av rom, kommer an på hvor mange vi blir. Viktig å ta med egen lakenpose og liten håndduk.
Det er felles dusj og toaletter på hyttene. For å dusje benytter man poletter som kjøpes i resepsjonen på hytta. Fjellhyttene ligger utrolig flott til!!!

Selv om beliggenheten av hyttene er i høyden, uten adkomst med bil, serveres det nydelig mat og godt drikke i matsalene. Vi spiser frokost og middag på hyttene. På fotturene har vi med oss matpakke som lages av hyttas personale.

De siste to nettene bor vi helt nede ved Gardasjøen på et hyggelig 3***-hotell i den fargerike byen Torbole (nord-Gardasjøen). På dette hotellet har dere kun frokost inkludert i prisen. Lunsjen er på egenhånd og middag spiser vi på lokal, hyggelig trattoria / restaurant.

De røde markeringene på kartet nedenfor viser hvor i Italia Gardasjøen og Dolomittene ligger. Trykk på kartet for større versjon:

Dolomittene og Gardasjøen på en og samme tur

Trykk på bildet for større versjon

Film fra tidligere tur

I september 2018 hadde vi med oss en herlig jentegjeng på denne turen (flere av disse fra Røyken og Spikkestad(!)), film fra turen ser du her:

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold om evt. endringer underveis.

Flyinformasjon

Vi flyr direktefly med Norwegian til Verona. Og vi returnerer fra Venezia.

03. september 2020

Oslo Gardermoen – Verona / kl. 07:30 – 10:10

07. september 2020

Venezia – Oslo / kl.  13:50 – 16:25.

Inklusive i billettene er 1 stk. kolli innsjekket bagasje, max 20 kg, samt 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm / 10 kg.

Det er viktig at du koordinerer evt. tilslutningsbilletter med ovenstående tider.

Bli med Sporty Trening på fottur i Dolomittene

Pris

Totalpris: NOK 10.990,- per person, del i dobbeltrom / flersengsrom. Påmeldingen er bindende.
Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1 % vil evt. øke/minske totalprisen.

NB! Deadline for påmelding er 30. jan 2020. Minimum antall deltakere er 15 personer.
‘Først til mølla-prinsippet’ gjelder.

 • Ved booking innbetales NOK 3.000,-. Faktura sendes via mail ved booking (se evt. i din SPAM-mailboks om du ikke får dette i løpet av en uke). Første delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
 • Restbeløpet forfaller ca. en mnd før avreise. Faktura vil bli tilsendt via mail.

Enkeltrom

Enkeltrom de to siste nettene er kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 1.000,- vil da evt. tilkomme. NB! Gjelder kun ved overnattingene ved Gardasjøen. Begrenset antall enkeltrom pga. små forhold på destinasjonen og dermed begrenset antall rom.
Det er ikke mulig å bestille enkeltrom på fjellhyttene.

Hva inngår / inngår ikke i prisen

I prisen inngår:

 • Fly t/r Oslo – Verona/Venezia.
 • Et kolli innsjekket bagasje, max 20 kg.
 • Et kolli håndbagasje, max 10 kg.
 • Overnatting 2 netter i fjellhytte – flersengsrom.
 • Overnatting 2 netter på hotell i Torbole – del i dobbeltrom.
 • All busstransfer iht program.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsjpakker på fotturene iht program.
 • Alle middager iht program (inkl vin og vann ved middagen i Torbole).
 • Trening med Sporty.
 • Sertifisert, engelskspråklig fjellguide.
 • Utstyr for klatring i Via Ferratas.
 • Heisbillett

Dette inngår ikke i prisen:

 • Lunsj 06. september i Torbole.
 • Drikke til middagene på fjellhyttene.
 • Lakenpose / håndkle ved overnatting på fjellhyttene.
 • Evt. enkeltromstillegg på hotellet i Torbole.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling benyttes til depositum hotell / fly og er ikke refunderbart. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Expa Travel i Brenta-Dolomittene

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to / flersengsrom. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.
Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig om enkeltrom er tilgjengelig.

Enkeltromstillegget på denne turen står spesifisert under punktet ‘Pris’ lenger opp i teksten.

Anbefalt utstyrsliste

 • Ryggsekk, minimum 30 liter.
 • Godt egnet fottøy. Type trekkingsko / fjellsko. NB! Gå inn disse før avgang!
 • 2 sett ullundertøy.
 • Fjellbukse lang.
 • Regn- / vindjakke.
 • Fleecegenser / jakke.
 • Lue og hansker.
 • Shorts / tights.
 • Treningstopp.
 • Tykke sokker til innendørsbruk på fjellhyttene.
 • Vannflaske.
 • Lakenpose.
 • Håndkle.
 • Toalettartikler.
 • Solbriller.
 • Solkrem.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Europeisk Helsetrygdekort.
 • Evt. hjelpemidler for kvalme i høyden, f.eks. Sea Band-armbånd etc.

Det er strøm på hyttene, så evt. glattetang / føner etc. kan medbringes om behov.

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk. Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.
Skulle du ha behov for ny bag / sekk til turen selger vi nå flotte Haglöfs-produkter til supre priser i vår nettbutikk Stelvio Sportswear. 

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Vi anbefaler helårsreiseforsikring.

Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Torbole ved Gardasjøen

Billetter og pass

Flybillettene, samt avreiseinfo, sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Booking / påmelding

Påmelding gjør du skriftlig via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

NB! Deadline for påmelding er 30. Jan 2020.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å oppleve Dolomittene og Gardasjøen sammen med deg!

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 18 år. Minimum antall deltakere på turen er 15 personer.

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. For denne turen er det også opprettet en egen arrangementsside på Sporty Trening sine FB-sider, der kan dere få spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa / #expatravel. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa / expatravel, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken expa.no og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Ta evt. kontakt med Eric på telefon 92 61 88 05 eller mail eric@expa.no.

Sporty Trening til Italia med Expa Travel

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF