Program – Sicilia Rundt på sykkel

Dag 1

Etter ankomst Catania setter vi kursen mot byen Noto. Vi har ca 1,5 timers bussreise til vårt hotell, Villa Favorita. Blir det tid før middag starter vi allerede da med å få syklene utlevert og tilpasset den enkelte.

Vi spiser en hyggelig middag på hotellet før vi tar kvelden.

Dag 2

Kjapp samling etter frokost for briefing om dagens etappe, samt en siste justering og tilpassing av syklene.
Dagens etappe er på ca 55 kilometer, hvor vi starter med å sykle den lille veien gjennom det historiske området Noto Antica. Dette er et område som ble hardt rammet av det omfattende jordskjelvet i 1693. Flere bygninger står dog fortsatt.

Etter ca 20 km kommer vi frem til byen Noto, med sin flotte hovedgate med flere fantastiske bygninger som står oppført på Unescos verdensarvliste. Her tar vi en kort stopp før vi fortsetter vestover mot byen Rossolini og videre nordover mot Modica. Man skulle tro at også denne byen finnes på UNESCOs verdensarvliste – vakker!

Neste stop blir Ragusa. Her spiser vi selvfølgelig en rikelig, god lokal lunsj. Etter lunsj har vi mulighet til å dele gruppen slik at de som ønsker det kan sykle noen ekstra mil før vi kommer frem til vårt hotel – Hotel Villa Orchidea.
Vi anbefaler en tur i hotellets flotte SPA-avdeling for et par timer med avslapping før middag.

Program – Sicilia Rundt på sykkel

Dag 3

Etter å ha fulgt kystlinjen et stykke vender vi nå kursen nordover mot Etna og den historiske byen Piazza Armerina. Byen er blant annet kjent for sin mosaikk – en stor attraksjon for tilreisende turister. Vi bor midt i byen med gangavstand til det meste. Syklingen starter denne dagen i et flatere terreng, for deretter å bli mer og mer kupert. Selve byen Piazza Armerina ligger, som de fleste byer på Sicilia, på en høyde.

Etappen er på ca. 80 kilometer. Vi ser an dagen litt, og tar en beslutning på morgenbriefingen om hvor vidt vi forlenger etappen og evt. besøker noen av de omkringliggende byene. Kanskje vil vi på denne dagen kunne skimte konturene av Etna – vulkanen som vi etter hvert kommer til å sykle rundt!

Dette er kanskje turens mest krevende dag. Et par lange stigninger. Dagen starter dog i lett terreng før vi skal forsere stigningene opp mot byene Caltagirone og Piazza Armerina. Vi tar tiden til hjelp, vel oppe vil vi få se en fantastisk flott Siciliansk landsbygd. Kaffe og is på veien!

Denne kvelden spiser vi en hyggelig middag med lokale spesialiteter i en mindre restaurant helt i nærheten av hotellet.

Dag 4

Vi starter som vanlig etter frokost, ca. klokken 09:00, med briefing og dagens italienske gloser. Denne dagen setter vi kursen mot det indre området av øya. Vi ruller ned mot den store motorveien som deler Sicilia i to. En herlig nedoverkjøring maaaange kilometer – med en fantastisk vakker panoramautsikt over dalen og Etna! Vi sykler på mindre veier og kommer etter hvert over på den andre siden av dalen hvor vi skal noen hundretals høydemeter opp mot byen Regalbuto– en typisk Siciliansk by med ca. 7500 innbyggere. Etter lunsj skal vi over flere mindre åser på veien opp mot vårt hotell.

Araberne har, som i så mange andre byer på øya, vært her i gammel tid. Garibaldi hadde, under reunionen av Italia på 1860-tallet, viktige møter i denne byen. Vi bor på områdets eneste hotell, Hotel Castel Miralago, med fantastisk utsikt over sjøen Lago Pozzillo, Etna, og det indre Sicilia. Hotellet ligger ca. 1 kilometer utenfor byen. Hotellet har 22 rom, og avhengig av antall deltakere må vi evt. belage oss på at noen av oss bor i leiligheter i byen (alternativt må vi belage oss på å dele rom om vi blir flere enn 40 deltakere). Denne natten kan vi med andre ord ikke regne med å få enkeltrom.

En meget flott etappe med fantastisk utsikt over dalen og Etna!! Dagen starter med mange kilometer i svak nedoverbakke, for deretter å bli mer kupert.

Bli med og sykle rundt Middelhavets største øy!

Dag 5

Allerede på dagens briefing bestemmer vi oss for om vi ønsker å sykle en til dels meget kupert strekning på ca. 110 kilometer med 2400 høydemeter, eller en etappe på ca. 80 km med ca. 1400 høydemeter. Den sistnevnte etappen er også kupert, men litt kortere… Vi kommer uansett til å samles ca. halvveis for felles lunsj. De som velger den lengre etappen vil starte litt tidligere enn resten av gruppen. De ekstra kilometerne sykler vi på formiddagen, og da med innlagte klatreetapper opp til byer som f.eks. Troina på ca. 1000 moh. Etter lunsj sykler vi i et relativt flatt landskap langs foten av Etna, og videre bort til den koselige byen Castiglione di Sicilia. Uansett etappevalg vil du se et mektig landskap med kulisser kjent fra filmverdenen.

Vi bor på Hotel Florio, samt nabohotellet Villa Federico, midt i den lille byen. Her disponerer vi samtlige av hotellets 20 + 8 rom.
Om været tillater det vil middagen bli servert på hotellets takterrasse med fantastisk utsikt over dalen og Etna. Vi spiser lunsj halvveis nedenfor byen Bronte.

Hele dagen sykler vi med Etna foran oss. Dagen starter med laaaaang slak nedoverbakke før vi får et flatt terreng i dalen nedenfor vulkanen! Vi passerer blant annet byen som er kjent for verdens beste pistasjenøtter – Bronte. Herfra går det mye oppover rundt Etnas ‘vegger’ før vi etterhvert ser silhuetten av byen Castiglione di Sicilia – virkelig magisk!

Dag 6

Forhåpentligvis våkner vi opp til strålende klart vær. Vi velger rute på samlingen rett etter frokost.
Vi kan starte dagen med å sykle nedover dalen langs Alcantara-elven helt ned til kystbyen Giardino Naxos. Dette er kanskje Sicilias turist- og badeby nr 1. Vi spiser lunsj på en hyggelig restaurant langs strandpromenaden i Giardino. Her samles vi før vi sykler / klatrer de siste kilometerne til den enda mer kjente byen Taormina. Dette er en helt unik by som ligger utrolig vakkert til. Dette er faktisk Italias første turistby. Det var hit Europas adel la sin ferie på vinterhalvåret. Taormina er et ‘must’ når man er på Sicilia. Det er også her vi skal bo siste natten på Hotel Continental.

Ønsker du en litt større utfordring så starter vi direkte etter frokost, litt tidligere enn de andre, med å klatre opp på Etna før vi vender nesen mot Giardino Naxos og felles lunsj med resten av gjengen. Velger du den lange etappen får du en spennende utfordring med klatring opp på Etnas ‘vegger’. Vi kommer helt opp til ca. 1800 høydemeter. Utfordrende, krevende og annerledes sykling!

Den korte etappen på ca. 35 km er i et lett, flott terreng hvor vi følger Alcantara-dalen ned til kysten.

Uansett hvilken etappe du velger vil de siste kilometerne være oppover mot Taormina. Denne dagen må vi også regne med litt trafikk de siste kilometerne.

Sicilia er fantastisk spennende, med herlig natur, mat & vin, og ikke minst 
historie. Store opplevelser - garantert! 

Dag 7

Fridag for egne eventyr i denne helt spesielle byen, Taormina. Kanskje tar du heisen ned til stranden, eller rusler en tur rundt i gamlebyen. Her finner du blant annet det kjente gresk-romerske amfiteateret.

For de av dere som ønsker å sykle så legger vi opp til en tur mot fjellbyen Forza d`Agro på formiddagen. Krevende stigning opp til byen, men vel oppe premieres vi med en fantastisk utsikt over havet, strendene og Etna! Vi rekker antakelig en lang lunsj på stranden, og kanskje også et bad før vi vender tilbake til Taormina.

Hyggelig, felles avslutningsmiddag denne siste kvelden.

Dag 8

Formiddagen disponeres på egenhånd før avreise til flyplassen

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF