Sicilia Rundt på sykkel

 

Meld deg på turen her

Vanskelighetsgrad:

Bli med og sykle rundt Middelhavets største øy!

Sicilia er fantastisk spennende, både med tanke på natur, mat & vin, og ikke minst 
historie. På sykkelen vil vi få store opplevelser – garantert!
Sicilia har et variert landskap – vilt og vakkert !

Sicilia Rundt på sykkel

Kjapt om turen

Vi kommer til å ha vulkanen Etna i sikte de fleste dagene. Etnas klassiske profil dominerer hele den østre siden av Sicilia. Øya er kanskje mer kupert enn hva mange tror. Av historiske årsaker ligger de aller fleste byene på en høyde med storslagen utsikt – da hadde / har man mulighet til å se hvem som kommer på besøk….

Vi må regne med enkelte tøffe opp- og nedoverbakker på vei til / fra de forskjellige små landsbyene. Dagsetappene ligger på mellom 50 og 85 kilometer.

Bli med Expa til Sicilia

Den røde markeringen viser hvor i Italia Sicilia er. Trykk på bildet for å se større versjon.

Dato for turene i 2019

 • 02. – 09. mai 2019
 • 09. – 16. mai 2019
 • September 2019 – eksakt dato kommer så snart flybilletter er lagt ut hos flyseteleverandør.

Du velger hvilken dato du ønsker i påmeldingsskjemaet for turen.

Bosted

Vi flyr til Catania / Sicilia og setter oss umiddelbart på bussen for videre 
transport sørover til byen Noto (vi regner med ca. 2 timers busstransport på ankomst – og avreisedagene). Vi bytter bosted hver natt.

Målet er at vi skal få se et genuint, ekte og virkelig spennende Sicilia. Vi vil derfor sykle litt utenom allfarvei gjennom mindre byer og steder hvor hotelltilbudet kan være begrenset. Hotellene på turen har derfor både 2-, 3- og 4-
stjerners standard.
Flere av hotellene har i tillegg til standard dobbeltrom / trippelrom / 4-sengsrom også leiligheter som vi vil benytte oss av.
På noen av stedene bor vi i mindre byer, og på andre steder helt for oss selv på landsbygden. Vi må regne med å dele rom de steder romkapasiteten er begrenset, på denne turen er det i første omgang sykkel, natur og mat & vin-opplevelsene som står i fokus.

Bli med og sykle rundt Middelhavets største øy!

Hvem passer våre sykkelturer for og hvordan bør du forberede deg

Turen er sykkelmessig lagt opp til at du må ha syklet litt på forhånd. Du trenger absolutt ikke være elitesyklist for å delta, du trenger ikke en gang å kalle deg selv syklist. Turen er lagt opp til at alle i middels god form som liker å sykle skal kunne delta. Vårt mål er at alle skal kunne sykle alle etapper og på den måten komme nær naturen og det lokale miljøet.
Det er likevel ingen hemmelighet at du antakeligvis vil sette større pris på turen om du har forberedt deg med å sykle 50-60 km noen ganger før avreise (gjerne et par dager etterhverandre), i og med at vi på turen gjør dette flere dager i strekk.
Husk at en også kan velge El-sykkel som et alternativ på denne turen – litt hjelp i oppoverbakkene er aldri feil.

Øm rumpe og stive ben blir det nok uansett. Lunsjen midt på dagen og felles middager på kveldene er alltid et høydepunkt. og gir mulighet til å dele dagens opplevelser.

Vi har satt en øvre grense på max 40 deltagere. I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag med vin – alle dager, altså ‘all inclusive’.

Vår konklusjon er altså at om du er glad i fysisk aktivitet og i tillegg setter stor pris på spennende lokal mat og vin, samt ønsker nye vennskap – ja da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på våre turer!

Dagsetappene og dagsprogram

Dagsetappene ligger på ca. 50 – 85 kilometer per dag. Landskapet er kupert, noe som innebærer både oppover- og nedoverbakker. Se flere detaljer i vårt dagsprogram.

Normalt deler vi gruppen i 2 mindre grupper der vi sykler i det tempoet som passer dem for å kunne nyte turen. De dagene vi ankommer hotellet i god tid før middag arrangerer vi ofte en ekstra sykkeltur for de som har flere krefter i bena og som ønsker å sykle i et litt høyere tempo.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Egen følgebil

Vi har alltid følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtal deltakere dersom energien skulle ta slutt.

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Lån av hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen. Dersom du ønsker å ta med privat hjelm og flaske er dette selvfølgelig ok.

Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet. Det vil evt. bli fakturert for tilleggsutstyr / oppgradert sykkel etc. Mange av våre kunder har blitt så fornøyde med sine sykler at de kjøper de med seg hjem. Syklene vi benytter er maks 1-2 år gamle.

Racersykler

Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105 eller Ultegra/Sram Force). Alle sykler er helt nye (maks 1-2 år) og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34.

Du har evt. mulighet til å velge en toppracer med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen (Euro 120,- per sykkel for hele perioden). Evt. oppgradering av sykkelen faktureres i forkant av turen.

Hybridsykler

Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Hybridsyklene er en god del tyngre enn en racersykkel. Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer. Vi anbefaler med andre ord racersykler fremfor hybridsykler.

El-sykler

For et tillegg i prisen på Euro 130,- per sykkel per uke kan vi også tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten. El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel. Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Pedaler

Du velger hvilken type pedaler du ønsker å benytte på sykkelen ved påmelding. Det er imidlertid viktig at pedalene samstemmer med dine egne sykkelsko. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Dersom du ønsker andre type pedaler enn de vi kan tilby (se detaljer i påmeldingsskjemaet) må du ta med disse selv.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring mot evt. skade på sykkel for 30,- Euro for hele leieperioden. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Sicilia har et variert landskap - vilt og vakkert !

Flyinformasjon

02. mai – 09. mai 2019

Oslo – Amsterdam /KL1275 / kl. 06:20 –  08:50
Amsterdam – Catania / KL1290 / kl. 13:30 – 16:05

Catania – Amsterdam / KL1291 / kl. 16:50 – 19:35
Amsterdam – Oslo / KL1274 / kl. 20:40 – 23:00

09. mai – 16. mai 2019

Oslo – Amsterdam / KL1275 / kl. 06:20 – 08:50
Amsterdam – Catania / KL1290 / kl. 13:30 – 16:05

Catania – Amsterdam / KL1291 / kl. 16:50 – 19:35
Amsterdam – Oslo / KL1274 / kl. 20:40 – 23:00

September-turen
Flyinfo blir lagt ut så snart dette foreligger hos flyseteleverandør.

Pris

Totaltpris: NOK 17.990,- per person.
NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,80 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

”Alt” er inkludert, som f.eks. fly (ut fra Oslo), del i dobbeltrom, helpensjon med drikke, leie av supre sykler (leie av hjelm og drikkeflaske inngår), følgebil med teknisk assistanse og topp motiverte reiseledere fra Expa, samt representanter fra våre italienske samarbeidspartnere.

 • Første innbetaling på NOK 2.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
 • Andre innbetaling på NOK 4.000,- har forfall 20. januar 2019. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden. Skjer påmeldingen etter denne dato vil første og andre innbetaling bli fakturert på samme faktura.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

OBS! Prisen gjelder ut fra Oslo. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv.
Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.300,-vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

I prisen inngår:

 • Fly t/r Oslo.
 • Busstransfer iht program.
 • Leie av sykkel i 7 dager. Landevei- eller sportslig hybridsykkel.
 • Leie av hjelm / drikkeflaske.
 • Bagasjetransport iht program.
 • Overnatting iht program – del i dobbeltrom.
 • Frokost, lunsj og middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa AS, – som gjør sitt absolutt ytterste for å skape en minnerik tur.

I prisen inngår ikke:

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. sykkelforsikring.
 • Lunsj ankomst- og avreisedagene.

Betalingsvilkår

Våre betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell / fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Sykkeltur i Italia

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Utstyr

Vi foreslår følgende for sykling: all bagasje pakkes i ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet.

Forslag til utstyrsliste:

 • sykkelbukser lang/kort
 • sykkeltrøyer
 • sykkelhansker
 • løse ‘sykkelermer og ben’
 • solbriller
 • regnjakke
 • sykkelsko + fritidssko til kvelden
 • kamera (husk å lade opp før avgang)
 • lue
 • badeklær
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • klær til kveldene (casual)
 • toalettartikler
 • varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.
 • pass
 • europeisk helsekort
 • reiseforsikringsbevis

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear– en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter, pass og avreiseinfo

Flybillettene og avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.
Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å oppleve Sicilia sammen med deg!

Minimum antall deltakere på denne turen er 20 personer, max antall er 40 personer. Nedre aldersgrense er 12 år.

Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Ved å like siden vår vil du få tilbud, info om nye turer, se nye arrangementer etc.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expa.no og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Eric på telefon 92 61 88 05 / eric@expa.no.

Opplev Sicilia fra sykkelsetet

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

   Send artikkel som PDF