Godt Voksne-turer med Expa

Klubb Godt Voksne

Dette er klubben for deg som er Godt Voksen, og som liker å reise på turer med et aktivt og spennende innhold. Her kan du reise med mennesker som har de samme interessene som deg selv.  Vi ønsker å gi deg mulighet til å komme til steder du kanskje ikke hadde funnet frem til på egenhånd. Vi vil at du skal oppleve gleden av å vandre på gode stier med fantastisk utsikt over høye alpetopper. Oppleve dagliglivet i små landsbyer ute ved havet, hvor det ikke er andre turister… Dette er ikke turer hvor man ligger på stranden en hel uke – disse turene vil ha en mer aktiv profil. Det betyr at vi er ute og beveger oss hver dag, i et vakkert landskap. Kanskje vi skal ut og sykle? Eller på en liten fjelltur? Besøke en landsby med opprinnelse fra middelalderen? Noen dager begynner vi med morgengymnastikk, et tilbud for de som har lyst. Her har vi mange alternativer. Det er en verden av muligheter, og den verdenen skal vi besøke.

Seniorturer med Expa

Reis alene, eller sammen med andre

Vi i Expa er gode på å skape gode sosiale rammer som gjør at alle trives, enten man reiser alene eller sammen med andre. Det gjør vi blant annet med felles utflukter, lunsjer og middager. Her skapes nye bånd og man får nye turkamerater. Felles opplevelser står på rekke og rad. Alt i rett tempo. Vi starter aldri dagen grytidlig, men spiser en rolig frokost før dagens program starter. Av erfaring vet vi at folk liker å hygge seg på ettermiddagen, enten det er på stranden eller på terrassen. Det er viktig for oss, og det er det vi mener med rett tempo.

Turlederne hos oss i Expa er kunnskapsrike. Samtidig må hun eller han kunne formidle sin kunnskap på en fin måte. Vi ønsker å gi informasjon på en lettfattelig og interessant måte, kanskje uten å ramse opp mange årstall og fakta – om det ikke er det dere ønsker da. Vi mener at våre turledere er humørfylte og sosiale, noe som gjør at det er gøy å være på tur med oss. La vita ê bella sier de i Italia. Livet er herlig –  det er det vi prøver å få til.

Hvor går turene?

Vi reiser ofte til Italia. Fra nord til sør. Dette landet har alt, fra høye alpetopper og herlig alpeliv i nord, videre til Toscanas fantastiske byer og bølgende landskap. Vakre gamle landsbyer, som innbyr til et glass på byens torg.  Til det skjeve livet helt i sør, på Sicilia. Felles for alle disse stedene er at de har fantastisk mat, nydelig vin og et liv som vi oppe i nord setter så stor pris på. Vi har tidligere gjennomført seniorturer både til fjells, til vanns, via tog, buss og båt. Med lokal guider eller kun med turleder fra Expa. Vi har vært hjemme i huset til Expa-Petter (på Sicilia) med en gruppe. Vi har vært i Sveits, Italia, Slovenia og Kroatia. Og selvfølgelig har vi spist god mat – lokal mat – og drukket godt vin underveis. Gjerne på en vingård – eller hos Antonio og hans lokale, lille restaurant – som ingen, foruten de med lokalkunnskap, visste om.

Vi reiser selvfølgelig også til andre steder i verden, som til Irland, Portugal, Frankrike, Slovenia, Spania og Kroatia. Vi skal til Kanariøyene vinteren 2018.  Kanskje vi skal reise til Afrika og Amerika? hvem vet?
Vi i Expa synes det er viktig med drømmer. Hos Klubb Godt Voksen er det bare fantasien som setter en stopper.

Vi skal leve OG oppleve, vi skal nyte det gode liv!  Det er dette som er Klubb Godt Voksne.

 

   Send artikkel som PDF