Eventyrlig scootertur fra fjell til kyst i Abruzzo

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad:   

Ronnys vennetur 2019 – på scooter

NB! Dette er en privat tur, og derfor kun for spesielt inviterte.

**************************************************************************

Etter fjorårets fantastiske Vespatur i Toscana ønsker Ronny, i samarbeid med oss i Team Expa, også i år å invitere med på nytt eventyr!
Denne gang starter vi turen i fjellene i Abruzzo, et fantastisk område som er ukjent for de fleste.
De første dagene bor vi i den helt unike middelalderbyen Scanno, før vi ender opp helt nede ved Adriaterhavskysten. Vi tar oss altså fra fjell til riviera.

Eventyrlig scootertur fra fjell til kyst i Abruzzo

Dette blir en tur helt utenfor allfarvei – i et meget spennende landskap. Abruzzo er kjent for sine store nasjonalparker, høye fjell og flotte strender. I tillegg til et kjøkken helt utenom det vanlige.

Kjapt om turen

Vi starter altså disse opplevelsesrike dagene i fjellbyen Scanno. Denne byen er faktisk en av Italias mest fotograferte byer. Her, midt mellom fjellene, bor vi de første to nettene i en fantastisk atmosfære. I nasjonalparken Molise. Dette er en av de absolutt største nasjonalparkene i Italia, en park med store kontraster. Herifra tar vi en spennende utflukt gjennom flotte middelalderbyer og flott natur den første dagen. Vi kjører på små fjellveier uten særlig trafikk, og med fantastisk utsikt!!!

Den tredje dagen setter vi kursen mot Adriaterhavet, og vil i løpet av ettermiddagen ankomme kysten. Bak oss ser vi de snøkledde fjelltoppene vi kom fra. Magisk følelse å avslutte turen på en lang strand med sol og bad.
Underveis stopper vi på koselige steder for sightseeing / ‘kodak-moments’ i noen av de flotte byene vi passerer. Abruzzo-regionen produserer virkelig gode viner, og har et kjøkken som vi i Team Expa mener overgår det meste.

De siste to nettene bor vi rett ved stranden. Stort basseng og godt med plass. Vi samles hver kveld rundt middagsbordet for hyggelig selskap, og lokal mat & vin.

Highlights

 • De store kontrastene – uten tvil!
 • Fjellveiene med sin flotte utsikt.
 • Frihetsfølelsen ved å kjøre scooter.
 • Middelalderbyer du aldri har hørt om…
 • Den herlige lokale maten og vinen.
 • Stemningen og latteren sammen med gode venner.
 • De store opplevelsene.
 • Å kjøre fra høye fjell til flotte strender.

Film fra tidligere Vespa-tur

Se film fra en tidligere Vespatur / Sykkeltur i Abruzzo med Expa her:

Dato for turen

18. – 22. mai 2019.

Ronnys vennetur 2019 – på scooter

Bosted

En del av Expa’s filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Gjerne på mindre familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

De første nettene bor vi på ett “alpelignende” hotell i utkanten av Scanno. Et familiehotell med bra service og frokost.
De siste nettene har vi booket oss inn på et flott strandhotell helt i nærheten av den lille byen Marina di San Vito Chietino. Stort basseng og flotte uteområder.

Vi må regne med å dele rom (to og to).

Flyinformasjon

VI flyr med Norwegian til følgende tider:

18. mai 2019  

Oslo – Roma kl. (Direktefly) / kl. 16:50. – 20:00

22. mai 2019

Roma – Oslo (Direktefly) / kl. 11:05 – 14:15

Scooterne (ikke inkludert i prisen)

Scooterne er 125 cc automat, og kan kjøres av alle som har kjørekort klasse B. Du trenger altså ikke eget førerkort for MC. Vi kjører samlet og kontrollert. En guide fra Expa er med på turen.

Bagasjen vil selvfølgelig bli fraktet fra hotellet i Scanno til hotellet i San Vito Chietino.

Forsikring scooter

Scooterne er forsikret mot tredjepart. Dvs. volder du evt. skade mot tredjepart dekker forsikringen dette. Evt. skader på Scooteren dekkes IKKE av forsikringen. Dvs. at kaskoforsikring IKKE er inkludert, dette gis det heller ikke mulighet til å tegne. Du må med andre ord kjøre varsomt og følge trafikkregler. Alle må tegne egen leiekontrakt med utleier.

Leie av scooter faktureres sammen med reisen

NB! Du forhåndsbooker scooteren via påmeldingsskjemaet, slik at utleier har nok scooters tilgjengelig.

Scootertur i Abruzzo, Italia

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Roma kl. 20:00. Regn med ca 2,5 timers transfer. Vi gjør et kort stopp på veien for å spise pizza. Sen innsjekking.

Dag 2
Frokost og felles gjennomgang av scooters. Vi tar oss god til å ordne med leiekontrakter og gjennomgang / regler før kjøring med scooterne.

Etterhvert setter vi kursen mot middelalderbyen Cocconato, med en fantastisk utsikt over dalen. På veien hit passerer vi gjennom en spektakulær ravine – heftig!!!!
Vi setter deretter kursen mot nasjonalparken og byen Pescasseroli. Stopp for lunsj på et lokalt trattoria “in the middle of nowhere”.

Etter lunsj fortsetter vi på mindre fjellveier som fører oss over fjellet, og gjennom nasjonalparken. En park som er kjent før sine store stammer av både ulv og bjørn…

Middag i et lokalt Osteria – lokale spesialiteter!!!

Dag 3
Denne dagen setter vi kursen mot Adriaterhavet. Vi legger fjellene bak oss, og tar oss gjennom et bølgende landskap helt ned til kysten.
Underveis passerer vi noen av Abruzzos mange vinområder – vi stopper for lunsj underveis.

Vel fremme sjekker vi inn før vi samles på stranden ved hotellet.

Denne kvelden spiser vi Abruzzos nasjonalrett!!!

Dag 4
Vi starter dagens tur med en litt senere frokost. I dag går turen langs med kysten – gjennom et helt annerledes landskap enn de foregående dagene. Målet er byen Vasto.
Vi stopper for lang lunsj på en lokal vingård. På ettermiddagen slapper vi av på stranden eller rundt hotellets basseng.

Avslutningsmiddag på en så kalt Traboccho. En unik opplevelse å spise på en av de helt unike restaurantene man kun finner i Abruzzo. Ettersom vi bor ved kysten blir det servert sjømat denne kvelden.

Dag 5
Hjemreise

Vakre Abruzzo i Italia

Pris

Totalpris NOK 9.980,- per person, andel i dobbeltrom.NB! Prisene er satt med en vekslingskurs på NOK 9,60 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

”Alt” er inkludert, som f.eks. fly (fra Oslo Gardermoen), del i dobbeltrom, helpensjon med drikke, bagasjetransport og reiseleder fra Expa!!!

 • Du kan nå reservere plass på denne turen ved å melde deg på og betale et depositum på NOK 2.000,-. Faktura sendes via mail.
  OBS! Dette beløpet er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde. Innbetalt depositum dekker reservasjon av flybillett/hotell.
  Bestilles turen etter 01. februar 2019 vil første og andre innbetaling komme på samme faktura.
 • Andre avdrag på NOK 4.000,- forfaller 01. feb 2019 (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde). Faktura sendes via mail. Bestilles turen etter denne dato vil depositum og andre delbetaling bli fakturert på samme faktura.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. 5 uker før avgang. Faktura sendes via mail.

Prisen gjelder ut fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv.
Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Vi benytter alle rom på de fleste hotellene vi besøker – vi kan derfor kun tilby enkeltrom på forespørsel. Det vil evt. da tilkomme et tillegg i prisen på NOK 1.900,- for hele turen.
Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Hva inngår / inngår ikke i prisen

I prisen inngår:

 • Fly t/r Oslo.
 • Busstransfer iht. program.
 • Bagasjetransport.
 • Overnatting – del i dobbeltrom / leilighet.
 • Frokost alle dager iht. program.
 • Lunsj og middag alle dager iht. program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht. program.
 • Egne skandinaviske representanter fra Expa AS, – som alle gjør sitt absolutt ytterste for å skape en minnerik tur.

I prisen inngår IKKE:

 • Personlig reiseforsikring (NB! Obligatorisk på våre turer).
 • Leie av scooter (pris leie av scooter Euro 70/dag).
 • Forsikring av scooter (pris for forsikring av scooter euro 70/hele perioden).
 • Lunsj avreisedagen.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Lunsj de dagene du evt. velger å ikke være med på felles utflukt iht. program.

Ekstra dager i Italia?

Ønsker du å kombinere denne turen med noen ekstra dager på egenhånd? Da booker og betaler du evt. din egen flybillett, så gjør vi et fratrekk i prisen (billettkostnaden) per person (pr. 30. oktober 2018 er billettkostnaden på 2.190,- per person).
Dette skriver du evt. da i påmeldingsskjemaet.

NB! Om dere bestiller billetter på egenhånd så bestill da t/r. Det blir rimeligst for dere. Ettersom vi har en gruppebillett t/r så kan vi dessverre ikke gjøre om denne billetten til kun retur eller kun tur. 

Vi hjelper deg gjerne med å evt. booke hotell for disse ekstra dagene mot et administrasjonsgebyr, ta evt. kontakt med Eric på eric@expa.no for hjelp.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Andre delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Eventyrlig scootertur fra fjell til kyst i Abruzzo

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen, to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.

Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.
Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig om enkeltrom er tilgjengelig. Enkeltromstillegget på denne turen står spesifisert under punktet ‘Pris’ lenger opp i teksten.

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med bil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du kjører scooter. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å kjøre i mm. Det er også viktig at du tar med klær for kaldere vær, som f.eks. tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker.

NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.

Det finnes et lite ‘bagasjerom’ under setet på scooteren hvor man evt. kan legge ekstra jakke, kamera etc.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for scooterturene, samt som håndbagasje på flyet.

NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.

Forslag til utstyrsliste:

 • Varme klær for scooterkjøring (vindjakke, tykk genser, regnjakke etc).
 • Hansker / pannebånd / skjerf til scooterkjøringen.
 • Solbriller.
 • Bagasjestropperfor evt. feste av veske / jakke etc. på scooteren.
 • Kamera / mobil (husk å lade opp før avgang).
 • Badeklær og håndkle.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Klær til kveldene (casual).
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Europeisk Helsetrygdekort.

Tips: Dersom du har egen scooterhjelm her hjemme så ta den gjerne med – erfaringsmessig passer de bedre til hodet enn leiehjelmene. Hjelmen tar ikke så stor plass i bagen om du pakker klær inni den, og tar håndkle etc. rundt den

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Opplev Italia på Vespa

Billetter og pass

Avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

NB! Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende. Første delbetaling (og depositum) er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 20 pers / max antall er 30 pers. Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Vi gleder oss til å oppleve Abruzzo på scooter sammen med deg!

Spørsmål?

Kontakte Eric på telefon 92 61 88 05 eller mail eric@expa.no.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF