Program Pyreneenes solside på sykkel & til fots

Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

Dag 1. Reisedag. Oslo – Barcelona

Avreise med buss direkte etter ankomst Barcelona flyplass. Vi setter kurs mot byen Ainsa. Regn med ca. 2,5 timers transfer. Kort stopp på veien for enkel lunsj (ikke inklusive i prisen).

Etter ankomst på hotellet bruker vi tiden før middag til individuell tilpassing og justering av syklene. Kanskje blir det tid og mulighet til en liten prøvetur i området. Det er også mulighet til å ta en tur rundt i denne lille koselige byen på egenhånd.

På kvelden samles vi i hotellets restaurant for felles velkomstmiddag med lokale spesialiteter.

Program Pyreneenes solside på sykkel & til fots

Dag 2. Ainsa – Torla. Ca 55 km / ca 1.650 høydemeter

Denne første sykkeldagen starter vi med å følge dalføret over elven nordover, helt frem til foten av fjellet. Herifra tar vi en mindre fjellvei som tar oss opp mot 1.400 moh. Virkelig flott natur!

Langs veien passerer vi flere byer som ligger virkelig utenfor allfarvei, og som de seneste åren har blitt mer eller mindre ubefolket. Vi stopper selvfølgelig for felles lunsj underveis.

Vi ankommer nasjonalparken Ordesa etterhvert. Da står vi på toppen av juvet/fjellet – spektakulært! Kodak-moment! Dagen etter skal vi vandre på fjellsiden av akkurat dette juvet…

Vi fortsetter så nedover fjellet og inn i neste dal, for så å sykle opp mot middelalderbyen Torla. Nå er vi ikke langt fra den franske grensen.

Innsjekking og litt tid på egenhånd før vi samles til en herlig middag i en lokal restaurant.

Ainsa Pyreneene

Dag 3. Spektakulær fottur i nasjonalparken Ordesa – eller sykkeltur

Denne dagen velger du om du ønsker fottur eller sykkeltur.

Fottur
Vi starter dagen med å fordele dagens picnic (mat/drikke) i våre ryggsekker. Her blir det skinke, lokale oster, salami, olivenolje, italiensk brød osv. Minibussene venter på oss for å kjøre oss de første ca. 10 kilometerne inn i juvet – helt inn dit hvor veien slutter. Her starter vi fotturen. Vi klatrer opp langs fjellsiden, videre langs juvet, hele tiden med en fantastisk utsikt over dalen. Turen går på smale stier langs fjellsidene. Dette er en av de flotteste vandringene vi i Team Expa har gjort, ikke helt ulik Dolomittene.
Etter ca. 2-3 timer stopper vi og dekker på til en herlig picnic ved elven. Herifra har vi valget om å følge elven tilbake til avtalt sted med minibussene, eller om vi fortsetter på en kanskje enda mer spektakulær sti. Uansett valg av sti vil vi etterhvert komme tilbake ned mot elven, og følge denne helt frem til minibussene. Her finnes det en restaurant med alle fasiliteter. Dette blir en fottur vi vil huske lenge!

Fotturen tar ca. 5-6 timer. Kort kjøretur tilbake til Torla og hotellet vårt, der god middag venter i en lokal restaurant.

Sykkeltur
Dagens sykkeltur blir mot den franske grensen, og byene Tramacastilla og Panticosa – begge på spansk side av grensen. Her blir det stopp for lunsj før vi sykler tilbake til Torla for å spise middag sammen med fotturgjengen.

Sprek Verdal til Pyreneene

Dag 4. Torla – Murillo. Ca 100 km / ca 1500 høydemeter nedover …

I dag sykler vi sørover, med de majestetiske fjellene i ryggen, solen i ansiktet – i det området som kalles “førpyreneene” foran oss. Målet er den lille byen Murillo. Etter litt klatring i begynnelsen av etappen går så de fleste av dagens 100 kilometer nedover. Kupert, vakkert landskap gjennom dalføre og juv mot Murillo.

Vel framme i Murillo sjekker vi inn på hotellet vårt, og får litt tid rundt bassenget før en velfortjent, felles middag.

Pyreneene fra sykkelsetet

Dag 5.  Murillo – Huesca. Ca 72 km / ca 1000 høydemeter

Denne dagen følger vi fjellene på langs østover. Underveis gjør vi noen avstikkere, blant annet til byene in Joarre og Santa Eulaulia de la Pena (for de som ønsker).
Så går turen videre nedover mot den litt større byen – provinshovedstaden Huesca. Dette er første gang på turen at vi stopper i en litt større by, de siste kilometerne inn til byen må vi selvfølgelig regne med litt mer trafikk enn de andre dagene.

Vi får noen timer på egenhånd til å utforske byen før felles middag i lokal restaurant.

Expa Travel - Your Journey

Dag 6. Huesca – Alquezar. Ca 72 km / ca. 1200 høydemeter

Alquezar by er som tatt ut av middelalderen. Byen har utvikles seg til et senter for utendørsaktiviteter. Med fjellene helt ned til byen, og med elven som i hundretalls år har gravd ut et dypt juv gjennom fjellet – har dette området blitt kjent for sin canyoning og sine vandreturer. Vi sykler gjennom et landskap med de mektige Pyreneene på den ene siden og de frodige slettene på den andre. Fantastisk artige sykkelveier gjennom et vakkert landskap. Her går det både opp og ned!

Fremme i Alquezar sykler vi inn i byen før vi fortsetter videre til hotellet som ligger rett utenfor byen.

Innsjekking og litt avslapping før en deilig, felles middag.

Kombinert fot- og sykkeltur i Pyreneene

Dag 7. Rundtur ved Alquezar. Evt. mulighet for fridag for de som ønsker det.

Denne dagen har vi lagt opp til en flott sykkeltur i området rundt Alquezar. Vi regner med en tur på ca 45 – 65 km.

Byen er ett kjent sted for eventyrsport som f.eks. juvvandring. Folk kommer langveisfra til Alquezar for å gå fotturer i dette området. For de av dere som ønsker å teste ut dette legger vi opp en juvvandringstur.
Et annet alternativ er å ta en spennende fottur i juvet som omgir byen – den som har gjort området kjent.

Det går også greit med en ettermiddag fri – helt på egenhånd!

Vi avslutter med hyggelig festmiddag i en lokal restaurant!

Fot- og sykkeltur i vakre Pyreneene

Dag 8. Hjemreisedag

Busstransfer på ca 2 timer til flyplassen. Avreise fra Barcelona.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF