Opplev Pyreneenes solside på sykkel & til fots

 

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad: 

 

Spektakulær sykkeltur i de spanske Pyreneene

I september 2019 inviterer Expa Travel til enda et spennende sykkeleventyr! Denne gang til et nytt land, nye områder og et annet språk. Vi skal til solsiden av Pyreneene!

Bli med Expa Travel til Pyreneene

På solsiden av de majestetiske fjellene Pyreneene finner vi noen virkelig flotte sykkelveier med spennende historiske middelalderbyer som Alquesar, Ainsa, Torla og Huesca.
Vi sykler fra by til by, over noen fantastisk spektakulære fjell, på små veier med lite trafikk. Her blir det magisk sykling utenfor allfarvei, i et område som antakelig er mindre kjent for de fleste. Den tredje dagen stopper vi i nasjonalparken Ordesa for en heldags fottur i virkelig flotte omgivelser. Vil du sykle også denne dagen fikser vi selvfølgelig det!
Spektakulær natur, se filmen lenger ned på siden….

Kjapt om turen

Turen starter i middelalderbyen Ainsa. Herifra sykler vi nordover på små spennende fjellveier, langs sjøene og opp i Pyreneene. Langs veien passerer vi flere av de vakre såkalte ‘spøkelsesbyene’; små byer som i løpet av de siste 30 årene er nesten helt forlatt til fordel for større og mer sentrale byer. Flotte byer fulle av historie!

Den tredje dagen kommer vi frem til Torla, byen som ligger lengst inn i dalen. Her stopper vi en ekstra natt for en heldags vandretur i virkelig spektakulær natur – vi går i juvet i Nasjonalparken Ordesa.
NB! Skulle du ønske å sykle også denne dagen legger vi selvfølgelig opp en rute for dette!

Vi fortsetter syklingen gjennom et fantastisk vakkert, bølgende landskap i regionen Aragon. Kupert terreng med juv, elver, historiske byer og selvfølgelig masse, deilig lokal mat.

De to siste nettene har vi valgt å tilbringe i den unike byen Alquézar. Tradisjonen tro tar vi deg med utenfor allfarvei, til steder du kanskje ikke har besøkt tidligere.

Film fra tidligere tur i samme område ser du her, rett og slett vakkert!

 

Den røde markeringen viser hvor Pyreneene  ligger. Trykk på bildet for å se større versjon.

Sykkeltur i Pyreneene

Dato for turen

09. – 16. september 2019.

Flyinformasjon

Vi flyr t/r med Norwegian til følgende tider:

09. september 2019
 

Oslo – Barcelona / DY1740 / kl. 09:00 – 12:20

16. september 2019 

Barcelona – Oslo / D85522 / kl. 15:45 – 19:10

Avreiseinfo samt flybilletter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Opplev Pyreneenes solside på sykkel & til fots

Bosted

Vi flyr til Barcelona og setter oss umiddelbart på bussen for videre transport til Ainsa (vi regner med ca 2,5 timers busstransport på ankomstdagen og ca 2 timer på avreisedagen).

Hotellene på turen har bra standard, både 3- og 4-stjerners. Noen av bostedene er i mindre byer, og noen steder bor vi helt for oss selv på landsbygden. Ettersom det er mindre hotell på flere av stedene må vi evt. regne med at vi noen netter deler gruppen på to hoteller.

Variasjon og kontraster skaper gjerne opplevelser som vi husker.

Hvem passer turen for?

Turen er sykkelmessig lagt opp til at du må ha syklet litt på forhånd. En trenger absolutt ikke være elitesyklist for å delta – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som vi skal kose oss! Tempoet er lavt og vi bruker hele dagen på å forflytte oss.

Dagsetappene ligger på ca. 50 – 90 kilometer per dag. Klarer du det er du godt forberedt til denne turen. Øm rumpe og stive ben blir det nok uansett.

Vi sykler gjennom et kupert landskap som innebærer både oppover- og nedoverbakker. Noen stigninger er på nær 10 kilometer eller mer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. Og etter at det har gått oppover går det jo nedover igjen (vi skal jo ned til kysten til slutt), det vil si at vi også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen.

Vi har satt en øvre grense på maks 35 deltagere. Normalt deler vi gruppen i 2 eller 3 mindre grupper der vi sykler i det tempoet som passer hver enkelt for å kunne nyte turen.

Er du glad i å sykle og i tillegg setter stor pris på flott natur, spennende lokal mat og vin, samt ønsker nye vennskap – ja, da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på denne turen!

Måltider

Frokost på hotellene. Vi spiser felles lunsj i løpet av dagen. Etter lunsj kan det hende at vi deler opp gruppen og fortsetter på forskjellige veier med tanke på ønsket tempo og antall kilometer.

Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon.

I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag med vin – alle dager, altså ‘all inclusive’.

Egen følgebil

Vi har med egen følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt…

Sykler og utstyr

Sammen med våre samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Lån av hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen. Men ta gjerne med egen hjelm om du ønsker dette.

I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av sykkel, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene individuelt.

Spektakulær sykkeltur i de spanske Pyreneene

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet. Du vil evt. bli fakturert for tilleggsutstyr / oppgradert sykkel etc.

Syklene vi benytter er nesten helt nye, og kan i de fleste tilfeller selges til en god pris etter endt tur.

Racersykler
Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105/Ultegra / Sram Force).

Du har evt. mulighet til å velge en oppgradert racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller el-sykkel for et tillegg i prisen på 130,- Euro for hele uken.

Hybridsykler
Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Disse syklene er en god del tyngre enn en racersykkel. Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

El-sykler mtb
For et tillegg i prisen på Euro 130,- per sykkel per uke kan vi også tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde.

Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten.
El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel.
Disse syklene er selvfølgelig en del tyngre enn en racersykkel, dette merkes mest på flater og i nedoverbakker. I oppoverbakkene derimot, da er de supre!

El-racersykkel
Det vil på denne turen være mulig å leie el-racersykkel (landeveisracer) mot et tillegg i prisen på 130,- Euro per sykkel per uke. Et fantastisk alternativ om du kjenner at tiden til forberedelse har vært knapp i forkant av turen.
Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten.

NB! Alle el-sykler er konstruert slik at el-motoren ikke gir noen hjelp i hastighet over 24 km/h. Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Pedaler

Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb-sko, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Vi oppfordrer dere evt. til å ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyr.

I påmeldingsskjemaet velger du hvilken type pedaler du ønsker om du ikke tar med deg dine egne. Lån av pedaler er inkludert i prisen. MEN – NB! – viktig å velge riktig type pedaler så de passer til dine sykkelsko.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved / etter ankomst.

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært. Expa Travel tar forbehold om endringer underveis.

Vi går detaljert gjennom dagens etappe etter frokost hver dag.

NB! Kart over dagsruter printer du evt. selv før avreise – linker til dagsetappene finner du i dagsprogrammet.

Kombinert sykkel- og fottur i Pyreneene

Pris

Totalpris: NOK 18.290,- per person, andel i dobbeltrom.
 Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,60 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

”Alt” er inkludert som f.eks. fly, del i dobbeltrom, helpensjon med drikke, leie av supre sykler, følgebil med teknisk assistanse og reiseleder fra Expa Travel.

 • Ved booking innbetales NOK 6.000,- (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde). Faktura sendes via mail.
 • Betaling på restbeløpet forfaller ca. 5 uker før avgang. Faktura sendes via mail.

Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Vi benytter alle rom på de fleste hotellene vi besøker – vi kan derfor kun tilby enkeltrom på forespørsel. Det vil evt. da tilkomme et tillegg i prisen på NOK 2.500,-. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Hva inngår / inngår ikke i pris

I prisen inngår:

 • Fly t/r Oslo – Barcelona
 • Busstransfer iht program.
 • Leie av sykkel i 7 dager. Landevei eller sportslig hybrid sykkel.
 • Lån av hjelm / drikkeflaske.
 • Lån av pedaler.
 • Overnatting – del i dobbeltrom / leilighet iht program.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa Travel som gjør sitt absolutt ytterste for å skape en minnerik tur.
 • Lokalt crew med mekaniker, følgebil etc.
 • All bagasjetransport iht program.

I prisen inngår IKKE:

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.
 • Evt. oppgradering av sykkel.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling benyttes til depositum hotell / sykkel / crew og evt. fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn- / vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt. en ekstra trøye til å sykle i m.m. Det er viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen.

Vi vil enkelte dager sykle i høyfjellsterreng – og der kan været veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for kaldere vær.
Følgebilen er alltid i nærheten om vi trenger å skifte raskt. I den lille ryggsekken bør det derfor alltid finnes tilgjengelig en tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet.

Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass, og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

NB! Vi MÅ være forberedt på vekslende vær og temperaturer, spesielt i fjellene.

Forslag til utstyrsliste:

 • sykkelbukser lang/kort
 • sykkeltrøyer
 • sykkelhansker
 • løse ‘sykkelermer og ben’
 • egne pedaler
 • solbriller
 • regnjakke
 • sykkelsko + fritidssko til kvelden
 • kamera / mobil (husk å lade opp før avgang)
 • lue
 • badeklær
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • klær til kveldene (casual)
 • toalettartikler
 • varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik
 • pass
 • reiseforsikringsbevis
 • europeisk helsetrygdekort

Spektakulær sykkeltur i de Spanske Pyreneene og en dags fottur i nasjonalparken Ordesa

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa Travel har i flere år produsert egendesignet sykkeltøy i samarbeid med italiensk kvalitets produsent. Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear– en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda. Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Avreiseinfo samt billetter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise. Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmelding gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 pers / maks antall er 35 pers. Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 15 år.

Vi gleder oss til å oppleve Pyreneene sammen med deg!

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på FacebookHer vil vi også opprette en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken expa.no og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Eric på telefon 92 61 88 05‪‪ eller eric@expa.no.

Sykkeltur i Pyreneene

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF