Program 
Aktiv tur til Pyreneene

Aktiv ferie for spreke 50-åringer

Dag 1 – Reisedag

Transfer til middelalder byen Ainsa og det koselige hotellet Rosa direkte etter ankomst Barcelona. Vi stopper på veien for en lett lunsj (ikke inklusive i prisen).

Etter innsjekking på hotellet i Ainsa, møtes vi for en liten utfordring. Dere deles inn i team, og får oppgaver som krever litt fysisk og mental aktivitet. Her er det lav terskel og høy humorfaktor.  Vi kommer til å bli godt kjent.
Du får også litt tid til å utforske Ainsa før vi inntar en god middag i samlet gjeng.

Program 
Aktiv tur til Pyreneene

Dag 2 – Nasjonalparken Ordesa / Mont Perdido

Vi starter dagen med en styrkeøkt kl. 8:00.  En god start med riktig trening, gir gode resultater på kropp og sjel. Vi forbereder kroppen på hardere arbeid: en god tur i fjellet.
Avreise etter frokost med kurs mot fjellet – Parco Nacional de Ordesa.

Vi starter med å pakke nødvendig bagasje i sekken vi bærer med oss de neste to dagene. Resten av bagasjen legger vi igjen i bussen for videre transport til hotellet vårt i Torla.
Vi blir transportert med bil/buss til startpunktet for fotturen. En slingrende fjellvei tar oss opp til ca. 2000 moh hvor vi starter fotturen (ca. 15 min busstur). Herifra følger vi Faya Pardida-juvet, helt på kanten, mot fjellhytta Goriz. Til tross for vidunderlig panoramautsikt er det relativt få høydemeter frem til fjellhytta.

Underveis fikser vi piknik med lokale råvarer på et passende sted langs løypa.

Dagens vandring er, tross høyder, relativ enkel. Men ettersom vi vandrer i alpint terreng – på ca. 2000 moh – vil vi selvfølgelig kjenne litt på den tynne luften.

Etter store opplevelser og en heldag på fjellet blir middagen på fjellhytta Goriz en flott avslutning på dagen. Her treffer vi helt sikkert mange likesinnede fjellfolk.

Dag 3 – Vandring gjennom et spektakulært juv

Denne dagen starter altså på ca. 2200 moh. Etter en god frokost og gjennomgang av dagens mulige ruter, velger vi hvilken rute vi ønsker å gå denne dagen. Den mest spektakulære er å følge en av juvets fjellsider på smale stier hele veien ned mot elven (se filmen fra årets tur på hovedsiden til denne turen). Herifra klatrer vi litt mer oppover, og fortsetter videre på, om mulig, enda mer spektakulære stier. Store opplevelser og mektig natur hele veien!
Etter hvert kommer vi frem til parkeringen hvor vi samles på den lille restauranten. Det blir kort transport, ca. 15 minutter, til hotellet i byen Torla. En koselig by med herlig atmosfære.

Etter denne lange fotturen kan det være fint med en mobilitet og stretchingtime, hvis forholdene ligger til rette. Muskler og ledd får god behandling.

En spennende dag avsluttes med å smelte alle storslagne inntrykk sammen rundt middagsbordet i en lokal restaurant. Dagens fottur tar ca. 6 – 7 timer. Regn med en høydeforskjell på ca. 1000 høydemeter. Det går både opp og ned..

Aktiv ferie for spreke 50 åringer

Dag 4 – Alquezar

Direkte etter frokost setter vi oss på bussen for transport med retning mot byen Alquezar (ca. en time). Underveis stopper vi og fortsetter så til fots gjennom et landskap som har gjort denne byen kjent som et eldorado for juvvandring og canyoing. Vi holder oss dog på land…. Etter en times fottur, stopper vi ved elvebredden, og nyter fine omgivelser. Her kommer noen nye utfordringer, både fysiske og mentale, og dere blir satt i nye team for å bli bedre kjent med andre deltagere også. Deretter spiser vi vår medbrakte matpakke og får i oss litt ekstra næring.

Vi regner med å være fremme i Alquezar på ettermiddagen. Bagasjen har vi selvfølgelig fraktet med bil til hotellet vårt.

Innsjekking på hotellet. Litt tid for avslapping før vi samles til middag i lokal restaurant.

Dag 5 – Alquezar på egenhånd

Vi starter dagen med en ny styrkeøkt kl. 8:00, med påfølgende frokost.

Denne dagen får du mulighet til å oppleve den spesielle atmosfæren i Alquezar på egenhånd, eller kanskje med en date. Byen er full av historie, og ligger fantastisk til, omgitt av fjell og juv, og med en utsikt over et helt annet landskap enn det vi opplevde de foregående dagene.

Etter frokost har du to alternativer :

  • Egen eller felles gåtur i lokalområdet.
  • Canyoing i Alquezar, bodyrafting i elven med våtdrakt og hjelm, ledet av en lokal guide

Canyoing er ikke inkludert i prisen, og er valgfritt, men vi anbefaler at du deltar, for dette er utrolig artig. Vi hjelper til med booking av tid og guide osv.

På ettermiddagen har Mette lagt opp til en aldri så liten Mesternes Mester-utfordring. Nye lag, nye muligheter, nye utfordringer.

Vi runder av uken med en avslutningsmiddag i en hyggelig, lokal restaurant.

Fjellvandring og styrketrening i Pyreneene

Dag 6 – Hjemreisedag

Frokost kl. 08:00 – 10:00. Pick-up på hotellet kl. 10:30 – avreise til flyplassen i Barcelona. Evt. kan vi reise litt tidligere for å få litt tid i Barcelona by for lunsj og sightseeing på egenhånd før vi reiser videre ut til flyplassen.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF