Et eventyr i sør-Italia

Program Puglia Rundt

Dag 1: Ankomst til en av flyplassene (Bari / Napoli / Roma). Transfer til Matera.

Ettermiddagsutflukt dersom tiden tillater det. Planen er da å ta en sykkeltur gjennom den historiske delen av byen Matera. Byen står på UNESCO’s verdensarvliste, og er kjent for sine små hus bygget av kalkstein.
Sassi di Matera («sassi» betyr stein) har vært på UNESCO’s liste siden 1993. Dette var det første stedet i sør-Italia som kom på listen, og vil fungere som Europas kulturhovedstad i 2019.

Felles middag på en koselig, lokal restaurant.

 Program Puglia Rundt - Et eventyr i sør-Italia

Dag 2: I dag sykler vi fra Matera til Albarello (ca 74 km).

I dag skal vi sykle fra Matera til Albarello og Locorotondo. Her vil vi se nærmere på de spesielle runde husene – også kalt Trulli. Disse husene står også på verdensarvlisten til UNESCO. Vi følger Apulia Akvedukt-sykkelveien som er anlagt på den eldgamle akvedukten. Man kan faktisk si at vi skal sykle på vannet i dag!

Dag 3: Fra Albarello til Manduria (ca 75 km).

Vi sykler ute på landsbygda til Locorotondo, Cisterno, Ceglie Messapica. Vi opplever de runde husene («trulli»), store og herskapelige gårder, olivenlunder og kalksteinshuler.

I dag forlater vi sykkelveien, for å sette kursen mot Punta Prosciutto (ja – det er en odde som faktisk heter «skinke»). Her finnes urørt natur, lange sandstrender og krystallklart vann – kort sagt et paradisisk sted!

Dag 4: Fra Manduria til Gallipoli (ca 70 km).

Dagens mål er Galliopoli. Dette er en virkelig perle på Ioniske kysten. Det gamle bysentrumet er et godt bevart eksempel på en by som ligger lokalisert på en øy. Omgitt av hav ble byen mye lettere å forsvare i gamle dager. Et fantastiskt sted!

Et eventyr i sør-Italia

Dag 5: Fra Gallipoli til Santa Maria di Leuca (ca 65 km).

I dag skal vi sykle langs kysten, med enkelte stikkturer innover i landet, til Santa Maria di Leuca. Byen har fått navnet sitt fra det greske «leukos», som betyr hvit / lys eller opplysning. Navnet spiller på både byens posisjon helt på sydspissen av «hælen» der fyrtårnet var ekstremt viktig for sjøfarende, – og på klosteret i byen. Vi vil også besøke steder som Presicce, Torre Pali, Pescoluse, og Torre Vado.

Pescoluse blir ofte omtalt som Salentos «Maldivene». Her finnes lange strender og uberørt natur. Santa Maria di Leuca omtales ofte som «finibus terrae» – verdens ende. Utsikten fra odden er intet annet enn magisk. Du ser kun havet under sola. Det er forøvrig også her akvedukt Apulia-sykkelveien slutter.

Dag 6: Fra Santa Maria di Leuca til Otranto (ca 65 km).

Vi fortsetter turen nordover igjen, først litt innover i landet, deretter langs kysten til Otranto. Otranto er den østligste byen på fastlands-italia. Her skal vi besøke katedralen og borgen Aragonese. Deretter fortsetter vi til Castrignano del Capo, Tiggiano, Tricase, og Andrano.

I Andrano besøker vi Grotta Verde («den grønne grotten»). Etter dette legger vi turen til Santa Cesarea Terme, Porto Badisco og til slutt Otranto på Adriaterhavskysten. Her finner vi nydelige strender og krystallklart vann.

Program Puglia Rundt

Dag 7: Fra Otranto til Lecce (ca 65 km).

Otranto er en nydelig by bygget i naturstein, og det å forlate byen kan nok oppleves litt traurig. Vi tar oss uansett videre nordover langs Adriaterhavskysten. I Sant’Andrea ser vi de berømte klippene langs kysten, før vi til slutt ankommer storbyen Lecce.

Vår tur slutter på den vakre piazzaen foran duomoen (kirken) i Lecce. Plassen kalles «damen i barokkstil». Kirken er lett gjenkjennelig med sine spir, porter, kirker, monumenter og hus. En vakker og spektakulær avslutning på vår tur.

Dag 8: Avreise.

Etter frokost er det avreise fra Lecce til flyplassen i Bari.

Sykkeltur i Puglia

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

www.pdf24.org    Send artikkel som PDF