Dagsprogram, Odd Sunde 50 år!

 

Dag 1, 29/5

Ankomst Roma Fiumecino. Buss venter på flyplassen for videre transport direkte til Abruzzo og vårt første overnattingssted i byen Scanno. Vi må regne med ca. 3 timers transfer fra flyplassen til byen “vår”. Stopp underveis for lett lunsj (ikke inklusive i prisen).

Vi bor på det lille familiehotellet Mille Pini 3***. Et hyggelig hotell i gangavstand fra den sjarmerende middelalderbyen Scanno. En sightseeingtur i denne herlige byen er obligatorisk – unikt sted!
Vi bruker god tid etter ankomsten til prøvekjøring av Vespa / Scooter samt til individuell innstilling av syklene.

Hyggelig middag på byens absolutt beste pizzeria. Mye god mat og herlig stemning. Vi treffes kl. 20:00!

Dag 2, 30/5

En spennende dag i storslått natur. Vi starter dagen med briefing om etappen, samt dagens italiensk-leksjon.

Gruppen deles opp i en sykkelgruppe og en Vespa-gruppe med en guide i hver gruppe.

Vi setter så av gårde med retning mot Sulmona og nasjonalparken Maiella. Vi kjører / sykler gjennom en spektakulær ravine og storslagen natur som virkelig ligger uten for allfarvei. Turen går i høyalpint terreng med storslåtte fjell på alle sider.
Syklistene må regne med krevende stigninger. Vi skal innom fjellpasset Campo di Giove, samt byene Cansano og Roccaraso. Det blir felles stopp på en trattoria i byen Palena for en velfortjent lunsj med mange antipasti!

Vel fremme på vårt nye bosted – Hotel Camerlengo – i byen Fara San Martino, har vi litt tid for avslapping rundt bassenget.

Samling kl. 20:00 for en herlig, lokal middag i hotellets egen restaurant.

Dag 3, 31/5

Vi starter dagen med frokost, kort briefing, samt den obligatoriske italiensk-leksjonen.

Denne dagen forlater vi de store nasjonalparkene med sine storslåtte fjell – vårt mål for dagen er rivieraen langs Adriaterhavet. En dag med store kontraster.
Naturen går nå over fra høye fjell til et bølgende landskap. Når vi nærmer oss kysten passerer vi flere vin- og olivengårder. Det blir stopp på en olivengårdene for omvisning, samt en fantastisk lunsj og prøvesmaking av gårdens egenproduserte viner.

Sen ettermiddag når vi vårt nye overnattingsted: La Chiave dei Trabocchi Hotel. Et flott hotell med en fantastisk beliggenhet med gangavstand til stranden. Vi håper på sol så vi kan avslutte med et bad i Adriaterhavet før vi skifter og gjør oss klare til ‘Bursdagsmiddagen’. Det blir casual dresscode!

Denne spesielle kvelden spiser vi altså en festmiddag i noe som virkelig kjennetegner Abruzzo – i lokal restauran som serverer fantastiske lokale spesialiteter fra grillen – det blir Bla. porchetta, arrosticini, blandat grillet kjøtt. Mao masse god lokal italiensk mat! Dette blir en festkveld!

Dagens løype er på ca 50 – 82 km, avhengig av hvilken løype vi velger.

På Vespa i Italia

Dag 4, 01/6

Hjemreisedag. Vi må regne med tidlig avgang fra hotellet på avreisedagen. Det vil bli ca. 3,5 timers busstransfer til flyplassen i Roma, Fiumecino.

Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.  

   Send artikkel som PDF