Odd fyller 50 år!

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad:    

 

 

Og det ønsker han å feire med gode venner på Vespatur i Italia,
fra fjellene til Adriaterhavet

********************************************************************************************************

Feiring i Italia!

Hvem skulle tro at Odd runder 50 år??
Når man fyller 50 år ønsker man jo å feire alle sine venner og alle sine 50 år med en fest. Det er jo uten tvil sunt å feire bursdag! Statistikken viser nemlig at de som har feiret flest bursdager også er de som lever lengst…

Men hva ønsker noen som har ‘alt’ seg? Jo, tid SAMMEN med gode venner – tid som gir felles opplevelser og minner – som man igjen kan leve på i laaaaaang tid fremover.

I pinsen 2020 ønsker derfor Odd, sammen med Expa Travel, å invitere sine venner med på en feiring litt utenom det vanlige. Det blir opplevelser som passer alle; vi snakker felles Vespatur i Italia, og i gave ønsker Odd at flest mulig tar seg tid til å bli med på tur.

Vespatur i Italia

Kjapt om turen

Fra Roma kjører vi buss et stykke til den (kanskje) ukjente regionen Abruzzo. Dette er et område med fantastiske fjell og middelalderbyer, masse herlig lokal mat & vin, og ikke minst flotte nasjonalparker i fleng. Ingen andre områder i Italia har flere nasjonalparker med så store kontraster som Abruzzo.
Vi starter turen i byen Scanno, tar oss over fjellene på spennende veier, gjennom koselige middelalderbyer, og ender til slutt opp på fantastiske strender langs Adriaterhavet. Underveis stopper vi selvfølgelig for å nyte utsikten, de store kontrastene, naturen, det lokale kjøkkenet og besøker en olivengård.
Du blir garantert overrasket over hva Abbruzzo kan tilby. Det ble vi i Expa Travel – etter vårt første besøk i denne regionen har vi tatt turen tilbake gjentatte ganger!

Highlights

 • Nasjonalparken Park di Abruzzo / Molise.
 • Nasjonalparken Park Maiella.
 • Herlig lunsj på olivengård.
 • Fjellpasset Campo di Giove.
 • Fjellpasset Forchetta 1200 moh.
 • Opplevelsen av å kjøre Vespa gjennom et fantastisk landskap med enorme kontraster.
 • Abruzzos strender med avslutningsmiddag på en Trabocco.
 • Kvalitetstid sammen med gamle og nye venner.

Film fra tidligere Vespa-tur

Se film fra en tidligere Vespatur / sykkeltur med Expa Travel her:

Dato for turen

22. mai – 25. mai 2020  (fredag – mandag)

Bosted

En del av Expa Tavel’s filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Gjerne på mindre familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

De første nettene bor vi på ett “alpelignende” hotell i utkanten av Scanno. Et familiehotell med bra service og frokost.

De siste nettene har vi booket oss inn på et flott strandhotell helt i nærheten av den lille byen Marina di San Vito Chietino. Stort basseng og flotte uteområder.

Vi må regne med å dele rom (to og to).

Scooter

Scooterne (ikke inkludert i prisen)

Scooterne er 125 cc automat, og kan kjøres av alle som har kjørekort klasse B. Vi kjører samlet og kontrollert. En guide med på turen.
Bagasjen vil selvfølgelig bli fraktet fra hotellet i Scanno til hotellet i San Vito Chietino.

Pris: Euro 70,- per dag.

Forsikring scooter

Scooterne er forsikret mot tredjepart. Dvs. volder du evt. skade mot tredjepart dekker forsikringen dette.
Du kan også tegne en ekstra kaskoforsikring mot evt. skader på kjøretøyet for en pris på Euro 70,- for hele perioden. Denne kaskoforsikringen har en egenandel på Euro 500,-.

Alle må tegne egen leiekontrakt med utleier, leiekontrakten er en avtale mellom deg og utleier av scooterne (Bikelife Abruzzo). Leie av scooter faktureres sammen med reisen.

NB! Du forhåndsbooker scooteren via påmeldingsskjemaet, slik at utleier har nok scooters tilgjengelig ved ankomst.

Egen følgebil

Vi har følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler / kjører derfor uten bagasje på selve sykkelen / Vespaen. I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt. Følgebilen vil kjøre etter sykkelgruppa.

Odd fyller 50 år

Dagsprogram

Mer detaljert dagsprogram ser du her. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

Flyinformasjon

Vi kommer tilbake med mer info vedr. flytider når programmet for aktuell periode er publisert av leverandør.

Pris

Totalpris: NOK 5.390,- per person, del i dobbeltrom. NB! Dette tilbudet gjelder til og med 10. desember 2019.

NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,40 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

 • Første innbetaling er på NOK 2.000,-. Faktura sendes via mail ved booking. Første delbetaling dekker reservasjon av hotell / guider m.m. og er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.
 • Andre innbetaling på restbeløp forfaller ca en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg vil da tilkomme.

I prisen inngår:

 • All busstransfer iht program.
 • Overnatting – del i dobbeltrom.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht program.
 • Bursdagsmiddag, inkl vin og vann.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider.
 • Lokal vespa/sykkelguide
 • Følgebil for teknisk support.
 • Bagasjetransport iht program.

I grunnprisen inngår ikke:

 • Flybillett t/r.
 • Leie av Vespa
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Lunsj ankomst- /avreisedagene.

Ekstra dager i Italia?

Ønsker du å kombinere denne turen med noen ekstra dager på egenhånd ved Adriaterhavet eller kanskje i Roma? Dette skriver du evt. da i påmeldingsskjemaet.

NB! Vi hjelper deg gjerne med å evt. booke hotell for disse ekstra dagene, ta evt. kontakt med Eric på eric@expa.no for hjelp.

Betalingsvilkår

Våre betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling benyttes til depositum hotell og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Sykkeltur i Italia

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet. Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig om enkeltrom er tilgjengelig.

Enkeltromstillegget på denne turen står spesifisert under punktet ‘Pris’ lenger opp i teksten.

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du kjører. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye mm. Viktig at du pakker i en myk bag, da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Når det gjelder Vespa-kjørerne finnes det et lite ‘bagasjerom’ hvor man evt. kan legge ekstra jakke, kamera etc. underveis på turen.

Skulle du ha behov for ny bag / sekk til turen selger vi nå flotte Haglöft produkter til supre priser i vår nettbutikk Stelvio Sportswear. 

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for scooterturene, samt som håndbagasje på flyet.

Forslag til utstyrsliste:

 • Varme klær for scooterkjøring
 • Hansker / pannebånd / skjerf til scooterkjøringen.
 • Regnklær, både jakke og bukse.
 • Evt. egen hjelm.
 • Solbriller.
 • Bagasjestropper for evt. feste av veske / jakke etc. på scooteren.
 • Kamera / mobiltelefon (husk å lade opp før avgang).
 • Badeklær og håndkle.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Klær til kveldene (casual).
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Europeisk Helsetrygdekort.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen.
Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.
Vi anbefaler helårs reiseforsikring.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Pass

Avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Booking gjøres skriftlig via vårt påmeldingsskjema, et skjema per person. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling på NOK 2.000,- er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Vi trenger vi din påmelding senest 10. desember 2019.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 30 pers / maks antall er 50 pers. Prisen betinger minimum 30 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Vi gleder oss til store opplevelser i Abruzzo sammen med deg. Dette blir et eventyr!

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Her vil vi også lage en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.no og melde deg på nederst til høyre.

på Vespa og sykkel i Italia

Spørsmål vedr. turen?

Kontakt Eric på telefon +47 92 61 88 05 eller mail eric@expa.no

Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF