Program Gira på Norge

Dag 1

Vi starter dagen med en avslappende togreise fra Oslo til Dombås med mye vakker natur underveis. Fra Dombås tar vi Raumabanen til Åndalsnes. Dette er en opplevelsestur med tog gjennom vakre Romsdalen, med kanskje de mest spektakulære fjellformasjonene i Norge! Vi sjekker inn på Hotel Grand Bellevue i Åndalsnes. Syklene ankommer hotellet (transporteres fra Oslo).

Vi gjør syklene klare for neste dag, før vi avslutter kvelden med en hyggelig middag på hotellet.

Program Gira på Norge

Foto: Mattias Fredriksson / Catrine Olsen

Dag 2

Dette er dagen for mange høydemetre da blant annet Trollstigen skal bestiges. Vi får noen kilometer på setet før klatringen mot toppen starter, og som alltid venter belønningen i form av utsikt (i finvær) og mestringsfølelse når man når toppen. Fra toppen bærer det mye utfor til Valldal hvor vi spiser lunsj. Etter lunsj er det en kort båttur over Storfjorden til Eidsdal. Derfra bærer det igjen oppover til det kjente utkikkspunktet Ørnesvingene, hvor man ser ned til Geiranger og utover Geirangerfjorden! Obligatorisk fotostopp. Deretter bærer det utfor helt ned til Geiranger hvor vi overnatter på Hotel Union.

Sykkeletappe: ca 90 km og 1800 høydemetre

Dag 3

Dagen starter med et fergecruise fra Gerianger til Hellesylt. Selv om det er en tradisjonell ferge forsvarer omgivelsene at dette kalles et fergecruise. Fossefall ned de stupbratte fjellsidene og de mange fraflytta strand- og fjellgårdene gjør inntrykk, og man kan jo prøve og forestille seg hvordan livet på disse gårdene må ha vært. Fra Hellesylt sykler vi noen høydemetre igjen før vi kommer ned mot Hornindal hvor vi spiser lunsj. Hornindalsvatnet er Europas dypeste innsjø.

Herfra går turen videre til Stryn og Loen, hvor vi skal overnatte på det ærverdige Hotel Alexandra. Loen skylift er også på programmet denne ettermiddagen.

Sykkeletappe: Ca 60 km og 800 høydemetre

Dag 4

Fra Loen sykler vi noe av ruten fra gårsdagen før vi kommer inn på Panoramvegen mot Lote, også kalt Norges flotteste omveg. Denne går langs fjorden, men her er det bare å være forberedt på mye opp og ned før vi ankommer fergekaien i Lote. Vi tar fergen over fjorden og sykler inn til Sandane og Gloppen Hotel. Her skal vi bo de neste to nettene.

Sykkeletappe: ca 70 km og1200 høydemeter.

Se Norge fra sykkelsetet

Foto: Mattias Fredriksson / Visit Norway

Dag 5

Vi finner frem syklene igjen og starter dagen langs Gloppefjorden og Hyenfjorden med flatt og småkupert terreng de første 35 kilometrene. Deretter bærer det oppover de neste 6-7 kilometrene da vi krysser over innlandet fra Hyenfjorden til Eikefjorden.  Vi har da lagt bak oss de dype fjorder og høgeste fjell, og sykler langs med fjorden i lettkjørt terreng til Florø. Med havgapet rett ut er Florø vårt siste overnattingsted på turen.

Vi skal bo på Quality Hotel Florø, direkte på bryggekanten. Etter å ha lastet inn sykler blir det hyggelig samvær med middag og oppsummering av uken.

Sykkeletappe: ca 100 km og 1200 høydemetre

Norge med aktive opplevelser i Fokus

Foto: Catrine Olsen / Mattias Fredriksson

Dag 6

Etter en lang og god frokost tusler vi ned på bryggen utenfor hotellet hvor hurtigbåten tar oss med på en flott sjøreise til Bergen. Båtturen tar ca. 3 timer og 30 minutter.

Ved ankomst Bergen har vi litt tid hver for oss, eventuelt sammen om gruppen ønsker det, før vi drar hjem med Bergensbanen. Denne dagen er det bare å nyte vill og vakker norsk natur, hvile slitne ben og la inntrykkene fra turen få synke inn.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF