Fra Nice til Mont Ventoux – opplev Côte d’Azur og giganten i Provence med Expa Travel

 

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad: 

 

NB! Denne turen er fulltegnet, ta evt. kontakt med oss på info@expa.no for å stå på venteliste.

****************************************************************************************************

Fra hav til fjell i Frankrike

I september 2019 inviterer Expa Travel til et nytt spennende sykkeleventyr! Vi utvider vårt program i Frankrike og oppsøker denne gangen solen på sør-kysten  i kombinasjon med fjell i Provence!

Sykkeltur NiceMont Ventoux på sykkel

Kjapt om turen

Det blir sykkelopplevelser av den spektakulære sorten når vi bokstavelig talt tar oss fra hav til fjell sør i Frankrike. Vi starter i Nice ved det blå Middelhavet og med de snøtunge Alpene i bakgrunnen. Côte d’Azur, eller Rivieraen om du vil, er et ettertraktet feriested som byr på sykling av ypperste klasse. Området rundt Nice gir oss enten flatt terreng langs kysten via Monaco og Menton, eller utfordrende klatringer i solrike fjellsider med fantastisk utsikt som Col d’Eze og Col de La Madone.

Etter å ha erobret de lokale godbitene av noen sykkelruter setter vi kursen vestover, via Gorge du Verdon, små idylliske landsbyer, vingårder og de frodige åsene i Provence, hvor målet er Mont Ventoux. Dette ikoniske fjellet, kjent fra blant annet Tour de France, er på mange syklister sin topp to-do liste, noe vi kan forstå av fjellets sykkelhistorie og majestetiske beliggenhet. Med sine 1911 meter over havet, er det det største fjellet i området og på en klar dag kan man se ut over hele den vakre Rhône-dalen.

Etter å ha testet oss opp Mont Ventoux hviler vi ut, og overnatter på et slott i nærheten av Mazan før vi sykler tilbake gjennom flotte områder i Provence til Nice. Vi flyr tur/retur fra Oslo til Nice.

Dato for turen

8. september – 14. september 2019.

Bosted

Hotellene på turen har meget bra standard og omdømme, både 3- og 4-stjerners. Første fire netter bor vi på Les Bastides Saint Paul bare 10 minutter unna flyplassen og 20 minutter inn til sentrum av Nice. Deretter bor vi to netter på Hôtel Château de Mazan som ligger rett sør for Mont Ventoux. Begge hotellene er sykkelvennlige, har basseng og gode restauranter, samt at de ligger godt til for å enkelt komme seg til områdets beste sykkelruter.

Hvem passer turen for?

Turen passer for deg som har syklet mye på forhånd, og som har sykkelerfaring samt god fysisk kondisjon. Du behøver dog ikke være elitesyklist for å være med, men turen krever forberedelser! Vær klar over at vi kommer til å sykle opp og ned utfordrende fjellpass i løpet av uken.

På denne turen har vi begrenset antall deltakere til max 16 personer. Vi sykler i samlet gruppe, men selvfølgelig sykler du i ditt eget tempo oppover.

Vi spiser felles lunsj hver dag, samt kaffestopp på egnet sted. Middagene på kveldene er alltid et høydepunkt – gjerne med latter, mat og vin, og mulighet til å se tilbake på dagens eventyr!

Dagsprogram

Det blir 6 dager med sykling fordelt på to ulike overnattingssteder. Vi sykler ruter med hotellene som utgangspunkt, samt en lengre etappe mellom de to hotellene den ene dagen. Denne dagen blir bagasjen transportert i egen bil.

Vårt dagsprogram er preliminært, endringer kan forekomme. Detaljert dagsprogram og ruter vil bli sendt ut til deltakere i god tid før avreise.

Dag 1: Reisedag + testtur

Dag 2: Col d’Eze og Col de Vence

Dag 3: Col de La Madone, Col de Braus og Col de Turini

Dag 4: Vence – Mazan

Dag 5: Mont Ventoux

Dag 6: Mazan – Nice

Hôtel Château de MazanFranske riviera på sykkel

Pris

Totalpris: NOK 8.900,- per person, andel i dobbeltrom.
NB! Flybillett er ikke inkludert i prisen og bestilles av den enkelte deltaker.

 • Første innbetaling på NOK 2.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. NB! Ikke refunderbart ved en eventuell avbestilling fra kunden.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. 5 uker før avgang. Faktura sendes via e-post.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.300,- vil evt. da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

I prisen inngår:

 • Frokost alle dager iht program.
 • Transfer til/fra flyplassen.
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Overnatting – del i dobbeltrom på 3 og 4 stjerners hotell
 • Dagsprogram og GPS-ruter.
 • Guide og reiseleder (Jens Peter)

I prisen inngår IKKE:

 • Flybilletter t/r.
 • Evt. leie av sykkel.
 • Lunsjer/Middager.
 • Evt. transport på fly for egen sykkel.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).

Flyinformasjon

Flybilletter er ikke inklusive på denne turen. Du booker altså flybilletten selv. Flere flyselskap har per i dag gode priser på billetter Oslo – Nice.

Transfer fra flyplassen er inkludert i prisen. Her er flighten vi tenker oss det er lurest å bestille billetter på:

Utreise
Oslo-Gardermoen – Nice
Søndag 8. sep 2019 kl. 08:00
Rute DY1402 – LowFare
Flys av Norwegian Air Shuttle

Retur
Nice – Oslo-Gardermoen
Lørdag 14. sep 2019 kl. 21:25
Terminal: 1
Rute DY1407 – LowFare
Flys av Norwegian Air Shuttle

Gorge du VerdonCol de Braus sykkel

Sykler

Leie av sykkel inngår ikke i prisen. Gi beskjed ved påmelding om du ønsker å leie sykkel så gjør reiseleder en felles bestilling hos lokal leverandør.

Det er selvfølgelig også mulighet til å ta med egen sykkel. Du betaler for dette ved bestilling av flybilletten, husk å betale for sykkel begge veier. Møt opp tidlig på Gardermoen dersom du velger å ta med egen sykkel. Husk å sjekke dekk og bremseklosser før avreise.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling benyttes til depositum hotell og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med bil mellom hotellene. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du eventuelt kan ha på når du sykler. I den pakker du regn- / vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt. en ekstra trøye til å sykle i m.m. Vi vil enkelte dager sykle i høyfjellsterreng – og der kan været veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for kaldere vær.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk.

Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass, og er vanskelig å håndtere ved pakking i transport / transferbussen.

NB! Vi MÅ være forberedt på vekslende vær og temperaturer.

Forslag til utstyrsliste:

 • Hjelm
 • sykkelbukser lang/kort
 • sykkeltrøyer
 • sykkelhansker
 • løse ‘sykkelermer og ben’
 • egne pedaler
 • solbriller
 • regnjakke/vindjakke/vest
 • sykkelsko + fritidssko til kvelden
 • kamera / mobil (husk å lade opp før avgang)
 • badeklær
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • klær til kveldene (casual)
 • toalettartikler
 • varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik
 • pass
 • reiseforsikringsbevis (obligatorisk på våre turer)
 • europeisk helsetrygdekort

mat fra provenceVaucluse provence

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa Travel har i flere år produsert egendesignet sykkeltøy i samarbeid med italiensk kvalitets produsent. Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear– en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda. Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Avreiseinfo samt billetter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise. Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmelding gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 10 pers / maks antall er 16 pers. Prisen betinger minimum 12 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 18 år.

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på FacebookHer vil vi også opprette en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken expa.no og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Jens Peter på telefon 92 60 10 30 eller jenspg@expa.no.

Utsikt mot MonacoLes Bastides Saint Paul

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF