Tricamp på Kypros


Triathlontreningsleir på Kypros med Espen Wagener i Sense Helse

Vanskelighetsgrad: piktogram-sykkel-30pxlpictogram swimming 256x256pxl

Triathlontreningsleir med Espen Wagener i Sense Helse og Kari Lingsom – vinner av Norseman 2016

*********************************************************************************************************************

Sense-ny_gul109_svart Når: 11. – 18. mars 2017

Hvor: Almyra Hotel, Kypros

Avreise fra: Oslo

Kjapt om turen

Vi gjentar suksessen fra tidligere år! Bli med på en uke med svømming, sykling og løping i solfylte omgivelser, denne gangen på den vakre middelhavsøya Kypros. Med 340 soldager og varme temperaturer kan Kypros tilby flotte treningsforhold for triatleter hele året. Vi legger alt til rette for deg slik at du kan konsentrere deg om å bli bedre i svømming, sykling og løping, samtidig som vi tilbyr førsteklasses mulighet til restitusjon og velvære mellom treningsøktene på 5 stjerners hotellet Almyra Hotel.

Expa AS og Sense Helse ved  Espen Wagener, kan i tett samarbeid med Bikin’ Cyprus Event Management og Thanos Hotels, tilby både treningsfasiliteter og overnatting av svært høy kvalitet til en lav pris.
Tricampen er lagt opp for å passe alle nivåer fra nybegynnere til erfarne triatleter. Treningsøktene vil følge ett fast opplegg, med store muligheter for individuelle løsninger ved å dele opp deltakerne i flere grupper med ulik lengde og fartsnivå, slik at alle skal finne en gruppe med riktig tempo.

Dato for turen

11.– 18. mars 2017.

Triathlon treningsleir på Kypros i mars 2017

Pris

Totalpris: NOK 11.990,- per person.
Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,50 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3% vill evt. øke/minske totalprisen.

 • Ved booking innbetales NOK 3.000,- . Faktura sendes via mail ved booking (se evt. i din SPAM-mailboks om du ikke får dette i løpet av en uke). Første delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
 • 2. delbetaling på NOK 3.000,- forfaller 01. desember 2016. Faktura sendes via mail. Denne delbetalingen er ikke refunderbar ved avbestilling fra kunden. Ved booking etter 01. desember vil første og andre delbetaling faktureres på en og samme faktura.
 • Restbeløpet forfaller ca. en mnd før avreise. Faktura vil bli tilsendt via mail.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg vil da tilkomme på NOK 2.300,- per person.

I prisen inngår:

 • Flybilletter t/r Oslo – Larnaka.
 • All busstransfer iht programmet.
 • Transport fra flyplass til og fra hotellet.
 • Overnatting – del i dobbeltrom, lørdag til lørdag.
 • Halvpensjon (frokost og middag iht program).
 • Fullt treningsprogram med profesjonelle triatlontrenere.
 • Svømmetrening i utendørsbasseng og åpent vann.
 •  GPS-ruter.
 • Fri bruk av hotellets treningssenter, badstu og steamroom.
 • Wifi på hotellet

Dette inngår ikke i prisen:

 • Evt. enkeltromstillegg.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer)
 • Evt. følgebil, se eget punkt for priser.
 • Evt. guide, se eget punkt for priser.
 • Evt. måltider utenom programmet.

Triatlon-generell1

Bosted

Som bosted på våre turer til Kypros har vi valgt Almyra Hotel. Dette 5-stjerners hotellet har en flott og luksuriøs stil. Hotellet ligger plassert ved vannet i gangavstand til havnen og sentrum av Pafos. Almyra er et meget triathlonvennlig hotel, hvor ledelsen selv er genuint opptatt av sporten. Hotellet er base som sekreteriat for øyas største triathlonarrangement. Leiesyklene blir levert fra hotellet, og her finnes det et eget rom for oppbevaring og vedlikehold av sykler. Det kan også bestilles sportsmassasje for trøtte sykkelbein, gjerne i kombinasjon med en restitusjons-smoothie i hotellets flotte SPA-avdeling.

Almyra er et svært familievennlig hotel med en rekke tjenester og aktiviteter som kan bestilles på forespørsel, f.eks. egne familierom, babyutstyr, barnevakt, segway, vannsport, dykking, hesteridning, golf, go-cart osv. 3 km fra hotellet ligger det en flott vannpark med navn Aphrodite Waterpark med mye moro for hele familien

Av andre fasiliteter finner du SPA med full service, 2 utendørs svømmebasseng, en utendørs tennisbane og et innendørs basseng, helsestudio, badstu, boblebad, barnebasseng og lekeplass. Dette hotellet tilbyr 4 restauranter, samt en bassengbar og en bar/lounge. Det er også fri tilgang til alle fasiliteter på nabohotellet Anabelle som har samme eiere. Dette hotellet har også en rekke restauranter og flotte bassenganlegg.

Det er gratis WiFi på alle rom.

Buffetfrokost og middag på hotellets hovedrestaurant Mosaics er inkludert i prisen.

Instruktører

Espen Wagener 
 • 20 ganger fullført Ironman.
 • Kvalifisert til Ironman Hawaii World Championship 2007.
 • 4. plass Norseman Xtreme Triathlon 2005.
 • Fagansvarlig Testing og Personlig Trening Sense Trening & Helse AS.
 • Mellomfag i idrettsbiologi fra Norges Idrettshøgskole.
 

espenwagener-150x200pxl

Kari Lingsom
 • Vant Norseman 2016.
 • Ble nummer to på NM langdistanse 2016.
 • Norsk mester på sprintdistansen 2016.
 • Utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøgskole og jobber som svømmetrener.
 • Står bak treningsbloggen Fullfart Lingsom.

Kari er en av de raskeste triatlonsvømmerne vi har i Norge, og har mye å bidra med når det gjelder svømmeteknikk for open water og trening for triatlon generelt. Kari var aktiv svømmer på høyt nasjonalt nivå før hun begynte med triathlon, og har 15 NM medaljer i svømming.

 

Kari-lingsom-150x200pxl

 

ironman-svomming-780x250pxl-iStock

Treningsfasiliteter

Rett ved hotellet

Almyra Hotel ligger ved vannet hvor det er muligheter for å svømme i merket løype i åpent vann som holder godt over 20 grader året rundt. Det er også lange strandpromenader godt egnet for løping. Ønsker man trening i basseng og/eller løpebane er dette tilgjengelig kun 3 km unna hotellet i Geroskipou Sports Centre. Her finner du utendørs 50 meter olympisk basseng med 10 baner.

Fra hotellet er det mulighet for variert sykling, i alt fra flatt terreng langs vakre hvite strender med krystallklart vann, til fjell med tøffe bakker. Asfalten er god, vindforholdene rolige og trafikken er svært liten. Et utbredt veinett i innlandet byr på fredfull sykling gjennom vinmarker, appelsintrær og olivenlunder.
Mount Olympus på 1.953 moh kan bestiges via flere alternative veier, enten på lange slake sammenhengende stigninger eller bratte knekkere. Her er valgmulighetene store uansett nivå eller preferanser.

Pafos

Våre treningsturer til Kypros har base i byen Pafos som ligger vest på øya. Byen Pafos er en perle, rik på historie og kultur. Byen er utsett som Europas kulturhovedstad for 2017, og her finner du blant annet de arkeologiske utgravingene ‘Kongegravene’ som står på Unescos verdensarvliste. Det er også i dette området du finner den vakreste naturen og det beste klimaet for trening.

Sykler

Vi kan, via vår samarbeidspartner, tilby leie av både landeveisykler og terrengsykler. Dette er gode sykler med karbonramme fra merket Scott, utstyrt med enten Shimano 105 eller Ultegra kompakt krank. Av terrengsykler kan det velges enten hardtail eller fulldemper. Leie av sykkel gjøres ved påmelding. Ved spesielle behov ta kontakt med oss på info@expa.no.

Pris sykkelleie:
29,- euro pr. dag pr. sykkel. ‘Punkterings-kit’ er inklusive i leien.
Det er selvfølgelig også mulighet til å ta med egen sykkel, evt. frakt på sykkel må da betales av den enkelte.

NB! Hjelm og pedaler tar hver og en med selv. 

Følgebil og lokal guide

Om ønskelig kan det bestilles egen følgebil med servicemannskap. Dette er kyndige og erfarne mekanikere som kan bistå ved tekniske problemer. Det kan også være svært praktisk å ha med seg ekstrautstyr, ekstra klær/skift og proviant/drikke.

Vi kan også tilby kunnskapsrik, erfaren og lokalkjent guide som kan vise vei og ta dere med til de ekstra spesielle stedene litt utenfor allfarvei.

Pris følgebil: 180,- euro pr. dag.

Pris lokal guide: 180,- euro pr. dag.

Dette er evt. utgifter man kan dele på gruppen.

Alt av personell er engelskspråklige, samt svært imøtekommende, vennlige og serviceinnstilte.

Triatlon-generell2

Flyinformasjon

Vi flyr til følgende tider:

11. mars 2017

Oslo Gardermoen – Larnaca, Kypros / DY1890 / kl. 13:45 – 19:15 (direktefly).

18. mars 2017

Larnaca, Kypros – Oslo Gardermoen / DY82557 / kl. 13:20 – 20:55 (mellomlanding).

Felles transferbuss fra Larnaca flyplass til hotellet ca. kl. 20:00 18. mars.
Avreisetidspunkt fra hotellet til flyplassen 25. mars vil være ca. kl. 10:00.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre reiser. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Hver enkelt deltager er selv ansvarlig for sin egen personlige reiseforsikring. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen. På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

NB! Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å trene på Kypros sammen med deg!

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 15 år. Minimum antall deltakere på denne turen er 15 pers / max antall er 40 pers. Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Kypros-sykkeltur2017-2

Spørsmål?

Kontakt Eric på mail eller telefon +47 92 61 88 05.
Expa AS tar forbehold om evt. skrivefeil. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

   Send artikkel som PDF