Program Marche Rundt på sykkel 2019

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Dag 1

Avreise fra Oslo.
Drøye 2 timers transfer fra flyplassen til den unike byen Urbino og vårt overnattingssted første natten : det gamle klosteret San Domenico, som i dag drives som hotell, Hotel & Residence Dei Duchi. Det er ett flott hotell med bra standard, beliggende rett utenfor murene i Urbino. Vel fremme på hotellet tester vi syklene, og får de individuelt tilpasset. Du vil sikkert se deg litt om i byen  før vi samles til middag. Urbino er en spennende middelalderby som blant annet inneholder ett av Italias eldste universiteter.  I 1998 ble byen plassert på Unescos verdensarvliste, bla pga av sin arkitektur og kunst. Vi spiser en hyggelig middag i hotellets restaurant.

Marche Rundt på sykkel

Dag 2

Etter frokost samles vi for ukens første italienskleksjon, deretter gjennomgang av dagens sykkeltur.
Klokken 09:00 er det avreise fra Urbino. Vi sykler på mindre veier i et fantastisk vakkert og kupert landskap hele dagen, og stopper for lunsj underveis. Av dagens ca. 60 kilometer sykler vi de fleste av disse før lunsj. Vi ankommer vårt hotell, i den lille middelalderbyen Montemaggiore, tidlig ettermiddag. Her kan vi koble av med en strålende utsikt over Adriaterhavet. Høyt oppe på toppen i denne lille byen finner vi Hotel Borgo Montemaggiore, her skal vi bo! Et helt unikt sted der ingen av rommene / leilighetene er like.
Etter en god middag med vin og hjemmelaget mat sovner de fleste av oss godt når kvelden kommer.

Mulighet for en ekstra runde på sykkel på ettermiddagen for de som evt. skulle ønske dette.

Dagens etappe er på ca 60 kilometer i kupert terreng.

Dag 3

Vi starter etter frokost med italienskleksjon og gjennomgang av dagens tur. Avreise ca klokken 09:30. Denne dagen drar vi videre sørover gjennom et flott landskap. Via mindre byer tar vi oss frem mot byen Moio di Maiolati Spontini. Veiene er små, og vi må regne med et kupert landskap hvor vi sykler både oppe på åskammene og nede i dalene. Lunsjen tar vi underveis, ca klokken 13:00. Vi ankommer Hotel La Torre tidlig ettermiddag, det vil da bli mulighet til å slappe av før middagen. Mulighet for en ekstra tur på sykkelen for de som har mer kraft igjen i beina!
Dagens etappe er på ca 55 kilometer.

Expa - turene det snakkes om

Dag 4

Vi starter etter frokost med italienskleksjon og gjennomgang av dagens tur. Avreise ca klokken 09:30.
Vi regner med å sykle ca 60 kilometer denne dagen, en etappe som går gjennom hjertet av Marche. Målet er den flotte byen Recanati. Herifra har vi igjen utsikt ned mot Adriaterhavet. Vel fremme vil du sikkert gå en liten tur rundt i byen før vi spiser middag på hotellet. Vi bor på det flotte Gallery Hotel Recanati.

Dagens etappe er på ca. 55 kilometer, gjennom et kupert og variert landskap. Siste strekningen opp til byen Recanati byr på ca 5 kilometer med oppoverbakke.

Dag 5

Vi starter med italienskleksjon etter frokost, med påfølgende gjennomgang av dagens tur. Avreise klokken 09:00. På dagens etappe vil vi sykle på strekninger der Giro d’Italia passerte i blant annet i 2011. Dette er kanskje turens mest krevende dag, men kanskje også den flotteste!
Siste delen av turen vil vi få en fantastisk utsikt over et landskap som begeistrer de fleste. Vi bor idyllisk til på Hotel Ginestra rett utenfor byen Montelparo. Et kjempehyggelig hotell med fantastisk utsikt. Her bor vi i både leiligheter og på hotellrom. Er vi heldige, og været er med oss, er kanskje svømmebassenget åpent. Her finnes det også mulighet til flere andre aktiviteter. Vi nyter middagen med den flotteste utsikt!

Dagens etappe på ca 70 kilometer er turens lengste. Første halvdel av etappen er i et relativt flatt landskap, mens siste delen er kupert med til dels bratte stigninger.

Dag 6

Vi starter med italienskleksjon etter frokost, med påfølgende gjennomgang av dagens tur. Avreise klokken 09:30 og kursen settes mot byen Ascoli Piceno. Dette er den største byen vi skal innom. Vi skal gjennom et flott landskap med kupert terreng. Underveis har vi igjen en flott utsikt over et fantastisk landskap, og sykler blant annet gjennom byen Castigliano før vi når vår sluttdestinasjon Ascoli Piceno. Lunsjen spiser vi på den store piazzaen før vi sjekker inn på Hotel Palazzo Guiderrocchi og dets tilhørende anneks – Residenza dei Capitani. Hotellet ligger ved en flott piazza i sentrum av byen. Egentid i byen før vi spiser middag på hotellet. Mulighet for en ekstra runde på sykkel for de som ønsker dette.

Dagens etappe går i kupert terreng.  Totalt ca 45 kilometer.

Program Marche Rundt på sykkel 2019

Dag 7

Samling etter frokost for italienskleksjon og gjennomgang av siste etappen. Etter flere dagers sykling i innlandet skal vi nå ut mot Adriaterhavet og til et flatt landskap…. Men før vi når kysten tar vi oss opp på åsene mot byen Offida. Deretter sykler vi på toppen av åsen helt til vi ser havet. Lunsj spiser vi på en hyggelig restaurant i den gamle bydelen i Aquaviva Picena. Siste delen mot målet – Grottamare – går nedover. Hotel Paradiso er et typisk italiensk strandhotell. Er vi heldige så skinner solen – stranden er få meter utenfor hotellet!!! For de som ønsker mer trim vil det bli en liten ekstra sykkeltur før felles middag på hotellet.

Totalt ca 45 km i et kupert landskap!

Dag 8

Avreise ca klokken 07:00 til flyplassen for fly hjem til Norge og Oslo.

Marche - et Italia i miniatyr

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF