Program kombinert fottur og sykkeltur i Abruzzo

Lars Hodnes vennetur til Abruzzo i Italia

Dag 1. Reisedag.

Ankomst Roma Fiumecino, videre transport direkte til byen Scanno. Busstransfer på ca 2,5 timer. Sen ankomst til hotellet. Kort stopp underveis for noe lett å spise (ikke inkludert i prisen).

Scanno by har rik historie, og er kjent for blant annet håndverk som bunader og smykketilvirkning. På 40- og 50-tallet oppholdt noen av Italias mest kjente fotografer seg i lange perioder i denne byen – for å fotografere byen som faktisk har blitt “verdenskjent” på grunn av alle fotoutstillingene dette ga.

Program kombinert fottur og sykkeltur i Abruzzo

Dag 2. Fottur i fjellene rundt Scanno (evt. sykkeltur for de som heller ønsker dette)

Kl. 10:00 er vi klare for en spennende fottur. Vi kjører ca. 10 min i bil til startpunkt. Vi følger stien opp fjellsiden gjennom en flott bøkeskog helt frem til vi når tregrensen. Her åpner det virkelige flotte landskapet seg, og vi får en fantastisk utsikt over hele fjellområdet og over nasjonalparken.
Det går oppover hele den første timen til vi når tregrensen. Litt lengre inne på fjellet kommer vi etterhvert frem til fjellhytta hvor vi stopper og pakker opp en deilig medbrakt piknik bestående av lokale oster, skinke, salami, brød, olivenolje og frukt. Litt vin kommer nok også på bordet… Kanskje får vi også fyr på peisen i hytta for å lage kaffe etter maten. Etter påfyll med energi fortsetter vi så til neste dal, og går helt ned og frem til startpunktet hvor bilene venter.
En fottur på ca. 4-6 timer, ca. 800 høydemeter.

Ettermiddagen fri for å utforske byen hvor vi bor – Scanno. Vi tillpasser og justerer syklene før middag.

Hyggelig felles middag i hotellets restaurant før søvnen tar oss!

Dag 3. Scanno – Sulmona – Caramanico Terme. Første sykkeletappe, ca. 70 kilometer med ca 1.450 m høydeforskjell.

Dette blir en spennende, spektakulær og utfordrende dag i majestetiske omgivelser. Vi starter med en kort briefing og en liten italienskleksjon rett etter frokost.
Dagens etappe er veldig varierende. Vi starter med å sykle nedover gjennom en helt fantastisk natur – et juv som blir smalere og smalere hele veien nedover. Store deler av formiddagen går nedover – med en fantastisk utsikt. En spennende løype med mange fotostopp underveis.

Etter ca. 40 km kommer vi frem til den litt større byen Sulmona, her stopper vi for lunsj. Sulmona var på sin tid en viktig by helt tilbake i romertiden. Her passerte mange folk på vei mot vatikanet og keiserens by – Roma.
Like etter Sulmona tar vi fatt på dagens store utfordring. De neste 25 kilometerne går det opp-opp-opp i nesten 800 høydemeter. Dette er den lengste stigningen på turen. Mektig fjellmassiv!

Det høyeste punktet i løypen er på ca. 1.300 meter over havet. Vel over fjellpasset triller vi de siste kilometerne ned til byen vår de neste 2 dagene; Caramanico Terme. Innsjekking og litt avslapping før vi samles til en velfortjent middag på lokal restaurant. En herlig avslutning på dagen.

Se dagens løype i Strava her. Her kan du også laste ned ruten på din egen GPS.

Opplev Abruzzo fra sykkelsetet

Dag 4. Fottur rundt Caramanico Terme (evt. sykkeltur for de som heller ønsker dette)

Etter briefing med italienskleksjon vandrer vi ut i en vill og frodig natur. Vi passerer flere gamle boliger (noen som huler i fjellet), blant annet stedet eremitten San Bartolomeo byggde sin “bolig” inne i fjellet.

Nasjonalparkene i området, ikke minst den majestetiske parken Majella, byr på spennende natur, historiske severdigheter og panoramautsikt hele veien. Vi spiser medbragt italiensk piknik underveis.

Vel tilbake i byen er det mulig å besøke byens termalbad (varme kilder) – spesiell opplevelse!

Dagen avsluttes i en lokal restaurant med lokale spesialiteter på menyen.

Dag 5. Caramanico Terme – San Vito Chietino, ca. 87 kilometer med ca. 1000 høydemeter.

Dette er dagen hvor vi sykler helt ned til den flotte Adriaterhavskysten. Målet er byen San Vito Chietino. Selv om løypa tar oss fra fjellene og ned mot havet er den relativt krevende. Vi sykler gjennom et vakkert, bølgende landskap helt til vi når kysten. Deler av denne strekningen vil Giro d’Italia 2019 passere på den 14. etappen. Vi sykler også forbi Il muro di Guardiagrele (velkjent for alle sykkelinteresserte). Et monster av en stigning… Vi skal IKKE sykle opp den bakken… Om du absolutt ikke vil da…

På deler av denne dagsetappen sykler vi også samme rute som det berømte ‘Ironman-løpet’ i Pescara. Vi stopper underveis for litt prøvesmaking av lokale spesialiteter som olivenolje og vin!
Lunsjen spiser vi i byen Orsogna, ca. 20 kilometer fra hotellet. Her overnatter vi de tre siste dagene. Flott hotell med alle faciliteter.

Vel fremme på hotellet sjekker vi inn før vi evt. tar turen ned til stranden for litt avslapping før middag. Samling i baren for en aperitiff for å feire at vi har nådd kysten. Middag i lokal restaurant.

Se dagens løype i Strava her. Her kan du også laste ned ruten på din egen GPS.

Sykkeltur i Italia

Dag 6. Rundtur langs kysten – avslapping på stranden. Sykkeltur, shopping, strand, Spa eller en dag på golfbanen! Ditt valg!

Dette er en dag hvor du velger egen aktivitet. Nærheten til stranden og litt shopping gir deg mulighet til en variert dag på egenhånd.

Ønsker du å sykle har vi denne dagen lagt opp til en kjempeflott rute som ikke er så krevende. Vi følger kysten sørover med retning mot byen Vasto. En spennende by som ligger flott til med utsikt over bukten. Vi passerer gjennom byen med stopp på forskjellige severdigheter underveis. På veien tilbake sykler vi litt inn i landet på mindre veier med lite trafikk.

Vel tilbake på hotellet har du litt tid til å nyte stranden før det er dags for en spennende middag på en ‘Trabocco’. Dette er et typisk “fiskeanlegg” som kun finnes i Abruzzo – stående på påler ute i havet. Et helt unikt og meget spesielt lokale – på menyen står selvfølgelig sjømat!

Dagens løype er på ca. 45 kilometer med ca. 50 høydemeter.

Dag 7. Rundtur San Vito Chietino. Ca. 40 kilometer med ca. 300 høydemeter. Besøk på vingård.

Vi sykler innover i landet igjen, og kommer etterhvert til byene med sine gamle romerske ruiner. Flott landskap hele veien. Vi stopper blant annet hos en lokal vinprodusent for omvisning og prøvesmaking. Lunsjen blir på en gård, lokal meny!

Ettermiddagen på egenhånd.

Vi spiser en hyggelig avslutningsmiddag på et lokalt pizzeria.

Dag 8. Avreisedag Roma – Stavanger.

Det er dags for å reise hjem. Regn med ca 2,5 – 3 timers transfer fra hotellet til flyplassen i Roma.

Kombinert fottur og sykkeltur

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF