Abruzzo – et område full av kontraster!

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad:  

 

Lars Hodne – vennetur til Abruzzo i Italia

Kombinert sykkel- og fottur i vakre Abruzzo

Abruzzo er kanskje en av de minst kjente regionene i Italia. Antakelig gjelder dette både for oss turister og italienerne selv… Dette området byr på spennende natur med enormt store kontraster. Store nasjonalparker full av fantastisk natur.
Nærheten til Roma har gjennom historien gjort at man i tillegg finner mange spennende middelalderbyer byer med slott og borger, alle med sin egen historie. Og alt dette skal dere få oppleve – både fra sykkelsetet og til fots!

Lars Hodnes vennetur til Abruzzo i Italia

Kjapt om turen

Turen starter i fjellene i den lille middelalderbyen Scanno, og ender ved Adriaterhavet. Dere bor på tre ulike steder. Underveis passerer dere flere hyggelige småbyer, og ikke minst et spennende og ukjent landskap med store kontraster.
Vi har også lagt opp til en spennende fottur i fjellene der eremitten San Bartolomeo hadde sin bolig langt tilbake i tid. Etter en heldags fottur, og kanskje også et bad i de varme kildene, sykler dere ned mot kysten til et helt annet klima og landskap – Adriaterhavet!

Tilbakemeldingene etter tidligere turer til Abruzzo har vært utrolig positive, vi tar deg garantert med til steder du neppe hadde besøkt på egenhånd. En tur med store kontraster, spennende byer, masse god mat og ikke minst fantastisk sykling og spennende fotturer i forskjellige landskap.

Film fra tidligere Abruzzo-tur

Se filmen fra tidligere Abruzzo-tur her:

Den røde markeringen viser hvor i Italia Abruzzo ligger. Trykk på bildet for å se større versjon.

Sykkeltur i Abruzzo

Dato for turen

19. – 26. september 2019. 

Bosted

Hotellene på denne turen har både 3- og 4-stjerners standard. Bra standard generellt på hotellene. NB! Ettersom dere bor på kun tre ulike hoteller i løpet av uken, gir det mulighet til en hviledag for de som evt. ønsker dette. Se mer om dette i programmet.

Hvem passer denne turen for?

Turen er sykkelmessig lagt opp til at du må ha syklet litt på forhånd. Alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som dere skal kose dere!

Dagsetappene på sykkel ligger på ca. 50 – 85 kilometer per dag. Klarer du det er du godt forberedt til denne turen. Øm rumpe og stive ben blir det nok uansett.

Dere sykler gjennom et kupert landskap som innebærer både oppover- og nedoverbakker. Noen stigninger er på nær 10 kilometer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. Og etter at det har gått oppover går det jo nedover igjen (dere skal jo ned til kysten til slutt), det vil si at dere også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen.

Fotturene går i fjellterreng hvor dere må regne med en god del både oppover- og nedoverbakker i fjellsidene. Hver tur er på ca. 5 timer.

Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon. I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag med vin – alle dager, altså ‘all inclusive’.

Vår konklusjon er altså at om du er glad i å sykle og å få i fjellet, og i tillegg setter stor pris på spennende lokal mat og vin – ja, da er vi overbevist om at dere kommer til å sette stor pris på denne turen!

Kombinert fottur og sykkeltur

Sykler og utstyr

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Lån av hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen. Men ta gjerne med egen hjelm om du ønsker dette.
Første dagen, ved utlevering av syklene, vil du få hjelp å justere syklene individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet. Syklene vi benytter er nesten helt nye.

Hybridsykler

Prisen inkluderer leie av en hybridsykkel (eller racersykkel), disse er også av nyere modell. Disse syklene er en god del tyngre enn en racersykkel. Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

Racersykler

Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano Ultegra/Sram Force). Alle sykler er helt nye (max 1 år) og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34.

Du har evt. mulighet til å velge å oppgradere til racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller en toppracer med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen.

El-sykler

For et tillegg i prisen på Euro 130,- per sykkel per uke kan vi også tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har driverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkvidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten.
El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel. Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Pedaler

I påmeldingskjemaet velger du hvilke pedaler du ønsker. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Leie av pedaler er inklusive i prisen, men vi oppfordrer deg evt. til å ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyr.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv. Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved / etter ankomst.

Egen følgebil

Dere har følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, og sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen.
I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av sykkel, samt de viktigste reservedelene.  I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt…

Sykkeltur i Italia

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært. Expa AS tar forbehold om endringer underveis.

NB! Kart over dagsruter printer du evt. selv før avreise – linker til dagsetappene finner du i dagsprogrammet.

Pris

Totalpris: NOK 13.890,- per person, andel i dobbeltrom.
Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,60 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

”Alt” er inkludert (utenom fly) som del i dobbeltrom, helpensjon med drikke, leie av supre sykler, følgebil med teknisk assistanse og topp motivert reiseleder fra Expa.

 • Første innbetaling på NOK 2.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.

 • Andre innbetaling på NOK 4.500,- sendes via mail og vil ha forfall 1. mars 2019. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.

 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. 5 uker før avgang.

Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.500,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Hva inngår / inngår ikke i prisen

I prisen inngår:

 • Busstransfer iht program.
 • Leie av sykkel i 7 dager. Fullkarbon landeveissykkel.
 • Lån av hjelm / drikkeflaske.
 • Overnatting – del i dobbeltrom/leilighet.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egne skandinavisk representant fra Expa AS.
 • Lokalguide på fotturene.
 • All bagasjetransport iht program.

I prisen inngår IKKE:

 • Flybillett Stavanger – Roma t/r.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.
 • Evt. leie av el-sykkel.
 • Evt. oppgradering av racersykkel.

Flyinfo

(venter på tilbud fra Norwegian)

Betalingsvilkår

Våre betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling benyttes til depositum hotell og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Opplev Abruzzo fra sykkelsetet

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler/fottur. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm.
Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Dere vil enkelte dager sykle i høyfjellsterreng – og der kan været veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for kaldere vær. Følgebilen er alltid i nærheten om dere trenger å skifte raskt. I den lille ryggsekken bør det derfor alltid finnes tilgjengelig en tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”.

Utstyrsliste

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet.

NB! Dere besøker Abruzzo relativt sent på sesongen. Det vil si at dere MÅ være forberedt på vekslende vær og temperaturer, spesielt i fjellene.

Forslag til utstyrsliste:

 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Sko for fotvandring (jogge sko funger helt fint)
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera / mobillader(husk å lade opp før avgang).
 • Lue.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.
 • Pass.
 • Europeisk helsetrygdekort.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Powerbank til telefonen.

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa har i flere år produsert egendesignet sykkeltøy i samarbeid med italiensk kvalitets produsent. Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear– en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda. Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Expa - turene det snakkes om

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre reiser. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Vi anbefaler helårsreiseforsikring. Hver enkelt deltager er selv ansvarlig for sin egen personlige reiseforsikring. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Pass

Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Booking gjøres skriftlig via vårt påmeldingsskjema, ett skjema per person. Påmeldingen er bindende, og første og andre avdrag er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Betalingsbetingelsene finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 20 pers. Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på FacebookHer vil vi også opprette en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken expa.no og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Kontakt Eric på telefon 92 61 88 05 / mail: eric@expa.no.

Vennetur til Italia

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF