Langrenn på italiensk!

Meld deg på turen her

Vanskelighetsgrad:

Opplev de italienske Dolomittene på langrennski

Flybilletter er ikke inklusive på disse turene.
Plassene selges fortløpende, ta kontakt med Eric på +47 92 61 88 05 / eric@expa.no FØR du bestiller flybilletter.

Elsker du vinter og snø, og er glad i langrenn? Vi gir deg nå muligheten til å oppleve de italienske Dolomittene på langrennski. Du kan gli gjennom terrenget i perfekte spor, mens de mektige Dolomittene omkranser deg.

utsikt-dolomittene-715x200pxl-vinter

En ferie på langrennski i nord-Italia gir deg mulighet til å oppleve Dolomittene på en unik måte. Du unnslipper hverdagens mas og kjas, og innhylles i stedet av et eventyrlig landskap som innbyr til ro og refleksjon. Selv om Dolomittene er mest kjent for alpin skikjøring, er det også svært gode muligheter for langrenn. Særlig Val di Fiemme-området er et mekka i så måte. Dette takket være to flotte skistadioner og 150 km med velpreparerte løyper som slynger seg gjennom skoger og i det fantastiske landskapet. Val di Fiemme vært vertskap for tre verdensmesterskap i nordiske grener, altså langrenn.

Om du går klassisk eller skøyting spiller ingen rolle. Du vil kjenne at du er på mesterskapshistorisk grunn. Takket være det store nettet av løyper som knytter området sammen kan du enkelt velge å gå runder i området, eller å gå fra sted til sted. Uansett om du foretrekker rolige og lettere turer i flatt terreng, eller vil teste deg i FIS-sertifiserte konkurranseløyper, vil du finne løyper som dekker dine behov her.

Kombinasjonen italiensk herlig mat og drikke samt ekte italiensk gjestfrihet gir fort «la Bella Vita» – det gode liv. Det blir ikke bedre enn dette!

trentino

Den røde markeringen viser hvor i Italia Trentino ligger.

Litt om skiområdet:

Store, snødekte flater. Frisk og krystallklar luft. Dolomittene. En nærmest magisk stillhet. Dette er stikkord for dem som velger å gå langrenn i Val di Fassa.
Fra Moena til Canazei finnes 50 km med godt preparerte løyper. Uavhengig om du liker skøyting eller klassisk; her finner du perfekte forhold og løyper.
Et nærmest uendelig antall løyper slynger seg rundt i dalen. Ciancoal i Pozza di Fassa og Fontanazzo er begge i tillegg flombelyst. Dette gir dermed mulighet for å gå på ski også etter mørkets frembrudd. Ciancoal er perfekt for dem som ønsker litt tempo og variasjon i rytmen. Fontanazzo er perfekt for den rolige og avslappende turen. Kanskje en måneskinnstur?

3 av løypene (Centro Fondo Alochet, Passo San Pelegrino, og Ciampac) ligger på mellom 1900 og 2000 moh, noe som garanterer gode snøforhold fra desember til april.

Løypekart finner du på denne linken.

Her er linker til de ulike skiområdene i Val di Fassa:

Dato for turene

Vi har i 2016 satt opp følgende 3 datoer for våre ukesturer (søndag til søndag):

 • 30. januar – 06. februar 2016
 • 27. februar – 05. mars 2016
 • 12. – 19. mars 2016.

Du velger hvilken dato du ønsker å reise på i påmeldingsskjemaet.

For grupper på 10 personer eller mer gis det rabatt. Ta kontakt på info@expa.no for pristilbud.

dolomittene-langrenn1

Bosted og reise

Val di Fiemme er base for oppholdet ditt. Her har man tilgang på alle de fineste løypene i hele dalen. Du bor godt på 3-stjerners hotell med halvpensjon.

Hvem passer denne turen for?

Nivå: Lett til medium

Denne turen byr på dager fulle av aktivitet, og gir rikelig med tid til å finpusse teknikken. Turen er perfekt for den som ønsker å være aktiv på ferie, og som samtidig vil utforske kulturen og mulighetene som finnes i Dolomittene.

I Dolomittene er løypene og skisporene merket med et fargesystem. Blå (lett), rød (medium), og sort (ekspert). Med andre ord det samme systemet som i alpinbakker. Vanskelighetsgraden på turen tilrettelegges etter ferdighet og interessen til deltakerne. Du kan forvente å være ute på ski 4-6 timer pr dag, inkludert lunsj.

Våre profesjonelle guider har alle mange års erfaring med ski i Dolomittene. Guidene snakker italiensk, engelsk, fransk, og spansk. De tar godt hånd om deg fra første stund, og kjenner terrenget / området godt. Guidene vet hvilke løyper som anbefales, hvor de beste spisestedene er og ikke minst hvordan ting fungerer i de italienske fjellene.

Antall deltakere pr guide: 1:10 (maksimum 10 deltakere pr guide).

Program

Vårt dagsprogram er preliminært. Expa AS tar forbehold om endringer underveis. Guidene går detaljert gjennom dagens etappe etter frokost hver dag.

Ski

Vi anbefaler at man tar med egne ski og utstyr. Dersom du ikke har, eller mangler noe, er det mulig å få leid på stedet.

Utstyr forøvrig

Det er lurt å ta med en liten sekk / tursekk som det er godt å ha på mens du går på ski. Denne kan du også ha som håndbagasje på flyet. I sekken putter du utstyr som skismøring, ekstra og tørt tøy, solkrem, solbriller osv.

Vær: Yr.no.

dolomittene-langrenn2

Pris

Totalpris: fra NOK 12.350,- per person, del i  dobbeltrom. NB! Prisen er uten flybillett.
NB! Prisen i norske kroner regnes ut på bookingtidspunktet ut fra gjeldende valutakurs.

 • Første innbetaling på NOK 3.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. en mnd. før avreise. Faktura sendes via mail.

OBS! Prisen er uten flybillett.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.300,- NOK-vil da tilkomme.

I prisen inngår:

 • Overnatting i 3-stjerners hotell med halvpensjon.
 • Guide i 4 dager.
 • Transport i dalen for å komme til de aktuelle løypene.
 • Lokal, engelskspråklig guide.
 • Skipass for langrennsløypene.
 • Skipass for 1 dag for grupper på 10 personer eller fler.
 • Brief om turen ved ankomst med guiden.
 • Kart over området.
 • Lokale skatter og avgifter. 

I prisen inngår IKKE:

 • Fly t/ r.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Lunsj de dagene du evt. velger å ikke kjøre på ski eller være med på felles utflukt iht program.
 • Transfer til / fra flyplass (vi hjelper deg eventuelt med transfer til selvkost).

Flyinformasjon

Flybillett inngår ikke i prisen på denne turen. Dersom du likevel ønsker at Expa skal organisere flybillett, tilkommer et tillegg på kr 200 NOK

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

dolomittene-langrenn3

Praktisk info om egen bagasje

Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du kjører ski I den pakker du solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å ha på ved lunsj (tørre klær er mest komfortabelt), kanskje en tynn dunjakke el.l.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for skiturene samt som handbagasje på flyet. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass.

Vi skal bevege oss i høyalpint terreng mye av tiden. Husk derfor:

 • Solbriller.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Lue.
 • Hjelm og briller.
 • Ekstra hansker / votter.
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen. På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Flybillettene sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise. Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å oppleve de italienske alpene sammen med deg!

Minimum antall deltakere på denne turen er 4 personer, max antall er 30 personer. Nedre aldersgrense er 12 år.

Prisen betinger minimum 4 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Eric på telefon 92 61 88 05 eller eric@expa.no.

dolomittene-langrenn4

Expa AS tar forbehold om skrivefeil. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

   Send artikkel som PDF