Program Tonale Freeride

Lørdag / dag 1:

Ankomst i Tonale

Nyt middagen på det 3-stjernes hotellet, med din første smak av de lokale spesialitetene.

Program Tonale Freeride

Søndag / dag 2:

Leie av utstyr hvis du trenger det, samt henting av skipass. Utforsk området på egen hånd. På ettermiddagen møter du den UIAGM-sertifiserte guiden for en

utstyrssjekk og brief om turen. Middag i fellesskap.

Mandag – torsdag / dag 3 – 6:

Avhengig av snøforholdene vil du kjøre ulike offpiste-nedfarter i Tonale-området. Her er en beskrivelse av de mest kjente nedfartene:

Cantiere freeride: Den mest berømte offpiste-ruten i Tonale følger de øvre løypene på den vakre Presena – breen. Den komfortable adgangen og muligheten til å kjøre mange ulike linjer (fra lette, åpne nedfarter og til brattere renner (couloirer) gjør Cantiere til et paradis for frikjøring.

Høydeforskjell: 1000 m.

Vanskelighetsgrad: lett / medium.

Diavolo freeride: Fra Passo Tonale er det umulig å ikke se den innbydende linjen som utgjør Diavolo – renna. Det hele starter mellom høye og bratte granittvegger med en bratt og smal nedfart, som gradvis åpner seg opp og blir videre litt slakere.

Høydeforskjell: 500 m.

Vanskelighetsgrad: medium.

alpint-freeride-980x243pxl-friendsofarco

Busazza freeride: Busazza er synonymt med perfekte snøforhold i storslagne omgivelser, nesten helt uten andre mennesker. For å komme til denne nedfarten må man gå med feller i ca 40 minutter. Egentlig er dette en liten pris å betale for å komme til en linje med tilnærmest konstant helningsgrad på 30 grader i mer enn 500 høydemeter!

Høydeforskjell oppover: ca 200 m.

Høydeforskjell nedover: 2000 m.

Vanskelighetsgrad: middels.

Pisagnino freeride: En av de mest berømte frikjøringsrutene i Alpene. Mellom høye topper og isbreer krever Pisagnino kun 600 høydeforskjell (ca 2 timer) gåing med feller for å komme til startpunktet. Belønningen er vel verd strevet. Muligheten til 2000 høydemeter kjøring i typisk høyalpint landskap sier vel egentlig sitt!

Høydeforskjell oppover: 600 m.

Høydeforskjell nedover: 2000 m.

Vanskelighetsgrad: middels.

alpint7

Fredag / dag 7:

Skikjøring på egenhånd.

Lørdag / dag 8:

Avreise etter frokost.

   Send artikkel som PDF