Frikjøringsuke i de italienske alper

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad: 

 

Alpintur til Alpene

Flybilletter er ikke inklusive på disse turene.

Bli med på frikjøring i Passo Tonale og på Presena – breen og utfordre deg i et eventyrlig offpiste-terreng!

Kombinérer du noe av den beste skikjøringen i Alpene med god italiensk mat og drikke, ja da har du «La bella vita» – det gode liv!

Se videoer over skiområdet via linker på denne siden.

Alpint-helbilde-715x250pxl

Litt om skiområdet

På grensen mellom regionene Lombardia og Trentino i Italia ligger Passo Tonale, et naturlig amfiteater som markerer grensen mellom Val di Sole og Vallecamonica.
Området ligger åpent, med en fantastisk utsikt og har veldig mange soldager i året. På grunn av den store høyden (1884 – 3100 moh) er det svært snøsikkert her. I tillegg byr plasseringen mellom de to fjellmassivene Ortles-Cevadale og Adamello- Presena på unike muligheter for frikjøring. Mange av nedfartene er i nordvendte, noe som gir gode muligheter for tørr og fin snø.

Takket være heissystemet på stedet, behøver du ikke gå eller bruke feller for å nå noen av de flotteste områdene for frikjøring som finnes. Frikjørere som liker store, åpne traseer der du kan sette lange og deilige svinger, kommer til å elske dette området. Men det er også et flott terreng utenfor løypene, med daler og renner som er passe bratte hvis man orker å gå litt.

Den røde markeringen viser hvor i Italia Trentino ligger.

Dato / Priser for turene

Ta kontakt med Eric på +47 92 61 88 05 / mail eric@expa.no for mer info.

alpint6

Bosted og reise

Vi anbefaler å fly til Bergamo, ca. 2,5 times kjøring, eller til Verona, ca. 2:45-3 times kjøring.

For grupper organiseres transfer fra flyplass til Tonale. For andre går det skibuss fra flyplassen og til Tonale hver lørdag (http://www.adamelloski.com/documenti/fly-ski-shuttle/orari-val-di-sole.pdf)

Det er også daglige bussavganger med offentlig buss fra Bergamo til Tonale, se (http://www.adamelloski.com/documenti/nevebus/sab/pontedilegno-sesto-s–giovanni-dal-12-9-14.pdf)

Vi bor på bra 3-stjerners hotell sentralt i Tonale.

Hvem passer denne turen for?

Vi er opptatt av at du skal ha en best mulig opplevelse når du reiser på tur med oss. Derfor opplyser vi også om vanskelighetsgrad på turene. For å ha best mulig utbytte av denne turen bør du være en ganske erfaren skikjører. Dette er turen for aktive skikjørere med god fysisk form og med god teknikk. Man bør ha erfaring med offpiste-kjøring og beherske ulike typer snøforhold. Man bør beherske parallellsvinger i løssnø og stemsving i brattere terreng og mer krevende snøforhold. Du bør ha en utholdenhet som gjør at du tåler å å være ute på ski 6-8 timer hver dag under hele oppholdet, kun avbrutt av en lunsjpause.

Selv om det aller meste av skikjøringen er heisbasert, må man regne med noe vandring og randoneè (med feller) for å komme til enkelte av nedfartene. Se flere detaljer i vårt program.

Ettersom det er begrenset antall deltakere pr guide vil vi alltid kunne legge til rette for at alle i gruppa skal få en best mulig dag.

Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon.

Vår konklusjon er altså at om du liker å kjøre usporet snø i noen av Alpenes fineste områder og i tillegg setter stor pris på spennende lokal mat og vin, samt kanskje ønsker å knytte nye vennskap – ja, da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på denne turen!

Service og transport

Våre sertifiserte guider sørger for at du til enhver tid finner den beste snøen. Noen ganger innebærer det å kjøre nedfarter som ender andre steder enn ved en heis. I disse tilfellene settes det opp minibuss for transport tilbake til Tonale / heis som korresponderer.

alpint7

Skiinfo

På denne turen er ikke leie av ski og utstyr inkludert. Dette må enten leies på stedet, eller medbringes av den enkelte. Det er som regel uproblematisk å få med ski på flyet, men husk at dette som regel må bestilles i tillegg til billetten.

For skibuss (se under «Bosted og Reise») må eventuell skifrakt oppgis ved bestilling.

Vi vil gå så langt som å si at for å ha utbytte av denne turen bør du ha et par ski som er beregnet for frikjøring. Det behøver ikke være ekstreme ski, men de bør være bredere enn en ren bakkeski for å sikre at de flyter i løssnøen.

Litt om de forskjellige løypene:

Cantiere freeride: Den mest berømte offpiste-ruten i Tonale følger de øvre løypene på den vakre Presena – breen. Den komfortable adgangen og muligheten til å kjøre mange ulike linjer (fra lette, åpne nedfarter og til brattere renner (couloirer) gjør Cantiere til et paradis for frikjøring.

Høydeforskjell: 1000 m.

Vanskelighetsgrad: lett / medium.

Diavolo freeride: Fra Passo Tonale er det umulig å ikke se den innbydende linjen som utgjør Diavolo – renna. Det hele starter mellom høye og bratte granittvegger med en bratt og smal nedfart, som gradvis åpner seg opp og blir videre litt slakere.

Høydeforskjell: 500 m.

Vanskelighetsgrad: medium.

Busazza freeride: Busazza er synonymt med perfekte snøforhold i storslagne omgivelser, nesten helt uten andre mennesker. For å komme til denne nedfarten må man gå med feller i ca 40 minutter. Egentlig er dette en liten pris å betale for å komme til en linje med tilnærmest konstant helningsgrad på 30 grader i mer enn 500 høydemeter!

Høydeforskjell oppover: ca 200 m.

Høydeforskjell nedover: 2000 m.

Vanskelighetsgrad: middels.

Pisagnino freeride: En av de mest berømte frikjøringsrutene i Alpene. Mellom høye topper og isbreer krever Pisagnino kun 600 høydeforskjell (ca 2 timer) gåing med feller for å komme til startpunktet. Belønningen er vel verd strevet. Muligheten til 2000 høydemeter kjøring i typisk høyalpint landskap sier vel egentlig sitt!

Høydeforskjell oppover: 600 m.

Høydeforskjell nedover: 2000 m.

Vanskelighetsgrad: middels.

Snøforhold: www.skiinfo.it.

Vær: Yr.no.

alpint3

Pris

Totalpris varierer etter hvilken dato du ønsker å reise. Ta kontakt med Eric på +47 92 61 88 05 eller mail eric@expa.no for mer info. 

Evt. enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg vil da tilkomme.

I prisen inngår: 

 • Lokal, engelskspråklig sertifisert guide i 4 dager.
 • Skipass 6 dager / 3 dager på langweekend.
 • Overnatting i 3* hotell inkl halvpensjon.
 • Forsikring.
 • Briefing om turen ved ankomst.
 • Logistikk og kart over området.
 • Lokal turistskatt.
 • Italiensk moms.

I prisen inngår IKKE:

 • Fly tur/retur.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Lunsj de dagene du evt. velger å ikke kjøre på ski eller være med på felles utflukt iht program.

alpint1

Flyinformasjon

Flybillett inngår ikke i prisen på denne turen. Dersom du likevel ønsker at Expa skal organisere flybillett, tilkommer et tillegg på kr 200 NOK

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Praktisk info om egen bagasje

Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du kjører ski I den pakker du solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å ha på ved lunsj (tørre klær er mest komfortabelt), kanskje en tynn dunjakke el.l.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for skiturene samt som handbagasje på flyet. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass.

Vi skal bevege oss i høyalpint terreng mye av tiden. Husk derfor:

 • Solbriller.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Lue.
 • Hjelm og briller.
 • Ekstra hansker / votter.
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.

alpetur1

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen. På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Pass

Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å oppleve de italienske alpene sammen med deg!

Minimum antall deltakere på denne turen er 4 personer, max antall er 30 personer. Nedre aldersgrense er 12 år.

Prisen betinger minimum 4 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Eric på telefon 92 61 88 05 eller eric@expa.no.

alpint4-bunnbilde-iStock

Expa AS tar forbehold om skrivefeil. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

   Send artikkel som PDF